Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Erste BÉTa Hírek - Több cég is átgondolja indai stratégiáját

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2012. augusztus 14.   09:33

E.ONAz E.ON leépítheti néhány, nem gazdaságos erőművét és ezeket csak az elektromos áram igényekben jelentkező ingadozás kiegyenlítéséhez használnák fel. A cég azt szeretné, ha csak a nyereségesen működő termikus erőműveit tudná a jövőben állandóan üzemeltetni. Ez elsősorban a széntüzelésű erőművek állandó...

E.ON
Az E.ON leépítheti néhány, nem gazdaságos erőművét és ezeket csak az elektromos áram igényekben jelentkező ingadozás kiegyenlítéséhez használnák fel. A cég azt szeretné, ha csak a nyereségesen működő termikus erőműveit tudná a jövőben állandóan üzemeltetni. Ez elsősorban a széntüzelésű erőművek állandó üzemeltetését jelentené és a gázzal működőket csak az ingadozások kiegyenlítésére használná fel a vállalat.
BMW
A BMW ázsiai népszerűségét jól mutatja, hogy a Singapore Airlines első osztályú kabinjait úgy tervezik át, hogy azok a BMW designjához hasonlítsanak. A lépés a német vállalat számára hízelgő és jól mutatja népszerűségét, azonban közvetlen hatása nincsen.
Nokia
Meg nem erősített információk szerint a Nokia és a HTC is felgyorsította a Windows 8-as operációs rendszerhez készített okostelefonjainak gyártását, és a finn cég akár már szeptemberben megjelenhet az új modellel.
Siemens
Az orosz Aeroexpress, (ami három reptér számára nyújt vasúti szállítást) kiválasztotta a négy legjobb pályázót a 150 vasúti kocsi beszerzésére kiírt tenderen. A négy legjobb pályázó között található a Siemens is. A szerződés teljes becsült összege 459 millió euró. A kedvező hír ellenére komoly árfolyamhatással nem számolunk a Siemens részvények esetében.
ThyssenKrupp
A Bankhaus Metzler eladásra csökkentette vissza a ThyssenKrupp részvények besorolását.
Commerzbank
Az Equinet osztrák bank drasztikusan csökkentette a Commerzbank célárát, az eddigi 2,5 euróról, 1,2-re módosította.
Lufthansa
A Lufthansa új célpontokba és új járatokat indítana Indiába. Ázsia a Lufthansa számára jelenleg a harmadik legnagyobb piac bevétel szempontjából, azonban nem sokkal marad el az Egyesült Államoktól, miközben annál sokkal dinamikusabban növekszik és jövőre valószínűleg már meg fog változni a sorrend és Európa után Ázsia fogja produkálni a második legmagasabb bevételt.
Fiat
Az erőteljes rúpia leértékelődés (kb. 20 százalék az elmúlt év során a dollárral szemben) arra késztette a gépjármű gyártókat (Fiat, Ford, Volkswagen), hogy az új kisjárművek bevezetését 6-12 hónappal elhalasszák. A lassuló gazdasági növekedés is negatívan hat a piaci keresletre. (Csak csendben jegyezzük meg, hogy az arany árfolyamára is negatívan hatnak a fenti tények.)
Adidas
Az Adidas is átgondolta az indiai stratégiáját. A 900 Reebok üzletből valószínűleg 300-at bezár. A lépésre a költséghatékonysági intézkedéseknek (összevonások Adidas üzletekkel) köszönhetően és a Reebok India könyvelési visszáságai miatt van szükség. Egyelőre vizsgálják a 2011-es könyveket, de ha szükséges, korábbi évek könyvelését is átvizsgálják. 200 Reebok alkalmazottnak pedig a piaci átlagnál jobb nyugdíjazási feltételeket ajánlanak fel. A hír egyértelműen negatív, de a részvényhatás szerintünk limitált lehet.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben