Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Valóban minden maradhat a régiben a Fednél

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2018. február 27.   15:28

Mozdulatlanul töltötték a mai napot eddig az amerikai határidők, minimális 0,1% körüli mínuszban tartózkodva. Publikálásra került Jerome Powell Fed elnök kongresszusi beszéde, amelyet hamarosan az Amerikai Képvislőház Pénzügyi Bizottsága elé fog tárni....

Mozdulatlanul töltötték a mai napot eddig az amerikai határidők, minimális 0,1% körüli mínuszban tartózkodva.

Publikálásra került Jerome Powell Fed elnök kongresszusi beszéde, amelyet hamarosan az Amerikai Képvislőház Pénzügyi Bizottsága elé fog tárni. Powell szerint továbbra is erősek az amerikai gazdaság fundamentumai, ami a Fedet az alapkamat további fokozatos emelésére készteti. Véleménye szerint a monetáris kondíciók továbbra is lazák a tengerentúlon, ami szintén az alapkamat további emelését támogatja. Az infláció szerinte valószínűleg csupán átmeneti tényezők miatt maradt el jelentősen 2017-ben a Fed 2%-os céljától, amely tényezők hamarosan kifuthatnak. Ezzel Powell, Janet Yellenhez hasonlóan a jegybank fő irányvonalát képviseli, komoly meglepetést nem okozva. Magyar idő szerint 4 órát Powell a Bizottság kérdéseire válaszol, ahol elképzelhető, hogy újabb részletek látnak napvilágot.

Powell mellett ma a Fed korábbi elnökei Janet Yellen és Ben Bernanke is a figyelem középpontjában lesznek, ugyanis az amerikai Brookings Intézetben magyar idő szerint 8 órától vesznek részt egy kötetlen beszélgetésen.

Váratlanul jó eredményt közölt a Macy’s a kiskereskedőknél kritikus negyedik negyedévre, miután a vártnak megfelelő 8,7 milliárd dolláros árbevételen 2,82 dolláros tisztított EPS-t ért el felülmúlván a 2,71 dolláros konszenzust. A legalább egy éve nyitvatartó üzletekben 1,3%-kal emelkedtek az értékesítések év/év alapon a várt stagnálással szemben. A hírekre 10%-kal emelkedik a részvény piacnyitás előtt.

A várt havi 2%-os visszaesésnél nagyobb mértékben, 3,7%-kal esett vissza a tartós cikkek rendelésállománya az USA-ban januárban. Emellett a védelmi és repülőgép megrendelésektől tisztított mutató is 0,2%-os visszaesést mutatott a decemberi 0,6%-os esést követően.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben