Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Korrekció korrekciója

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2018. február 7.   10:03

Erste Kommentár Tegnap az USA piacai a nap végére mégis korrekció korrekciója üzemmódba kapcsoltak. Ezzel az S&P500 index a reggeli nyitásban még emelkedő trend csatorna aljának a közelében tartozkodó...

Erste Kommentár

Tegnap az USA piacai a nap végére mégis korrekció korrekciója üzemmódba kapcsoltak. Ezzel az S&P500 index a reggeli nyitásban még emelkedő trend csatorna aljának a közelében tartozkodó állapotból nap végére, ugyanennek a csatornának a felső éléig emelkedett. Mindeközben a az MACD szerint a korrekció még valószínűleg nem ért véget. Vagyis jöhetnek további esések. Emiatt az európai korrekció korrekciója is visszafogottabb. A DAX igazán csúnyán néz ki azzal, hogy huszáros vágással esett el egy fontos szint, s ezzel mélyen a 200 napos mozgó alá zuhant. Arra lehet esély hogy a letörési szintet visszateszteli, amely 12 700 pont környékén van. Persze erre is kevés hajlandóságot mutat a reggeli kereskedésben. A BUX index igazán jól viselkedik. Ugyan picit kiszúrt az emelkedő trendcsatornából a támasz szintig, de vissza is jött a trendet jelképező sávba. Ugyanakkor még itt sem ért véget a korrekció a dinamikus indikátor alapján. Az OTP igazán jól viselkedik, hiszen eladási hullám ide vagy oda, továbbra is a 11 000 forintos kitörési szint fölött maradt, amely ráadásul az emelkedő trendcsatorna felső felében van. A Richter, amely hétfőn publikálja negyedéves eredményét, szintén technikai támasz szintig esett. Remélhetőleg az Esmya körüli bizonytalanságok (márciusi) várható elmúlásával újra emelkedő trendbe kerülhet a papír. A MOL kiesett az emelkedő trendcsatornából, s letesztelte a 200 napos mozgóátlagot. Hamar vissza kellene mennie a csatornában ahhoz, hogy az emelkedő trend fennmaradjon.


Ma reggel enyhén megemeltük a Waberer’s-re vonatkozó célárunkat. Felülvizsgáltuk a modellünket, beépítettük az elmúlt időszak változásait (fuvarozási árak emelkedése, üzemanyag árak emelkedése, hatékonyság javulást…stb.). Ennek köszönhetően a 2017-re vonatkozó eredmény előrejelzésünket csökkentettük, míg a jövőre vonatkozó értékeket növeltük. Ha a hasonló cégek értékeltségeit nézzük különböző módszerekkel, akkor azt látjuk, hogy a Wabeber’s alulértékeltsége tovább növekedett.


A mai napon kitarthat az emelkedés mind a DAX, mind a BUX index esetében, de nagy valószínűséggel ez még csak átmeneti mozgás.


 

Felpattantak az amerikai piacok

A 100 napos mozgóátlag sietett a vezető amerikai indexek segítségére tegnap, ahonnan felpattanva nagyjából 2%-ot tudtak ledolgozni a hétfői esésből. Az S&P500 1,7%-kal, a Dow 2,3%-kal, a Nasdaq pedig 2,1%-kal került feljebb.


A vártnak megfelelő 15,4 milliárd dolláros árbevételen 1,89 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el a Disney a negyedik negyedévben, ami meghaladta az 1,61 dolláros várakozást. A vártnál jobb eredményt a Disney parkok megugró látogatottsága fűtötte, az üzletág összességében 1,35 milliárd dollárral járult hozzá az üzemi eredményhez, ami 22%-os növekedés év/év alapon. Emellett az is kiderült, hogy a vállalat által a következő hónapokban bevezetni tervezett online streaming szolgáltatása az ESP sportcsatornának 5 dollárba fog kerülni havonta. Erre a szolgáltatásra pedig nagy szükség lesz, mivel a kábel TV-s szegmens profitja minimális mértékben, de tovább esett az előző év ugyanezen időszakához képest. A vártnál kedvezőbb számokra 3%-os emelkedést mutatott az árfolyam piaczárást követően.


Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Gilead Sciences negyedik negyedéves gyorsjelentésében, miután közel 6 milliárd dolláros árbevételen (várt: 5,7 milliárd dollár) 1,78 dolláros tisztított EPS-t ért el (várt: 1,67 dollár). 2018-as eredményvárakozása azonban kisebb csalódást okozott a befektetőknek, mivel 20 és 21 milliárd dollár közé várja azt a cég, míg a konszenzus ezelőtt 21,3 milliárd dollárról szólt. A konzervatív várakozás mögött főként a hepatitis C kezelésére szolgáló készítmények várhatóan gyengébb értékesítési számai húzódnak meg. A vállalat ebből az üzletágból 3,5-4 milliárd dollár közötti árbevételt vár az évre, míg a Bloomberg elemzői konszenzusa ezelőtt 5,45 milliárd dollárt várt. A Kite Pharma felvásárlásából származó, különféle daganatos megbetegedések kezelésére szolgáló terápia egyelőre nem mutat érdemi felfutást. A hírekre 2%-ot esett az árfolyam piaczárást követően.


Továbbra is nagyon volatilis a Snapchat-et működtető Snap árfolyama, a negyedik negyedéves gyorsjelentést követően 20%-kal emelkedett az árfolyam. A negyedéves számok 286 millió dolláros árbevételről adtak tanúbizonyságot a várt 253 millió dollárral szemben, a napi aktív felhasználók száma pedig 187 millióra nőtt a várt 184 millióval szemben. Az egyéves tőzsdei pályafutás óta első pozitív meglepetést mutató gyorsjelentést a vállalat többek között azzal magyarázta, hogy egy új, automatikus rendszerre tértek át, ami a hirdetőket kezeli, ez pedig megkönnyítette a hirdetést az alkalmazáson.


Az Egyesült Államok Képviselőháza elfogadta az adósságplafon határidejének újbóli meghosszabbítását, ami ezúttal március 23-áig szólna. Ez alól kivételt képezne a védelmi minisztérium, amelynek finanszírozása szeptemberig megoldódna. A Szenátus szavazása még várat magára, azonban elképzelhető, hogy ők már egy hosszabb távú megállapodást is kilátásba helyeznek. A feleknek csütörtökig van határideje megállapodni, mielőtt ismét részleges kormányzati leállásokra kerülne sor.

Nem találják az irányt az ázsiai piacok

Nem alakult ki egyértelmű irány az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,2%-ot emelkedett, a Hang Seng 0,6%-ot, a Shanghai index 1,8%-ot csökkent. Az amerikai piaccal ellentétben a kínai részvénypiacra még nem igazán mertek visszatérni a vevők.


Magas szinten képviselteti magát Észak-Korea a dél-koreai rendezésű téli olimpián, ugyanis Kim Jong Un húga (Kim Yo-jong ) is meglátogatja az olimpiai játékokat. Ez jelentős enyhülésre utal a két ország viszonyában.


Gyors ütemben tovább folytatódott a kínai jüan erősödése, ami a Bloomberg számításai szerint a devizakosárral szemben már csaknem olyan erős, mint a 2015-ös deviza leértékelést megelőzően volt. A felértékelődési kockázat pedig nyomaszthatja a kínai jegybankot.

Határidős piacok

A mai napon az amerikai piacok negatív, az európai piacok pozitív hangulatot mutatnak.

Waberer’s célárunkat 7494 forintra módosítottuk

Ma megjelent elemzésünkben 24,3 euróra, azaz 7494 forintra módosítottuk Waberer’s célárunkat. Az új célár tükrözi a piacon és a cégnél végbement változásokat. Mind a modellben, mind az értékelésénél konzervatívak voltunk, így a korábbi célárat minimálisan emeltük meg.  Ajánlásunk továbbra is Vétel. 

Hétfőn jelent a Richter

A korábban kommunikálttal ellentétben nem holnap, hanem hétfőn teszi közzé eredményét a Richter.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben