Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Nem lehet két vállra fektetni a Wall-Martot

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. november 16.   15:35

Máris ledolgozták a tegnapi esést a vezető amerikai indexek. A piacnyitás első perceiben a Dow és a Nasdaq 0,6%-os, az S&P500 0,5%-os emelkedést mutat. Minden soron a várt feletti számokkal örvendeztette meg a Wal-Mart részvényeseit. Az amerikai kiskereskedelmi óriás 123...

Máris ledolgozták a tegnapi esést a vezető amerikai indexek. A piacnyitás első perceiben a Dow és a Nasdaq 0,6%-os, az S&P500 0,5%-os emelkedést mutat.

Minden soron a várt feletti számokkal örvendeztette meg a Wal-Mart részvényeseit. Az amerikai kiskereskedelmi óriás 123 milliárd dolláros árbevételen 1 dolláros egy részvényre jutó profitot ért el, a 121 milliárd dolláros árbevétel- és 0,98 dolláros egy részvényre jutó profitvárakozással szemben. Az USA-ban a legalább egy éve nyitvatartó üzletekben az értékesítések 2,7%-kal növekedtek a várt 1,8%-kal szemben. Ezzel a mutató több mint 8 éves csúcsára ugrott. Az online értékesítések volumene 54%-kal nőtt év/év alapon, ami továbbra is nagyon erős bővülést mutat, noha hozzá kell tenni azt is, hogy az adat már tartalmazza a tavaly felvásárolt Jet.com számait is. A vállalat három egymást követő erős negyedévet követően úgy döntött, hogy megemeli várakozását a jelenleg folyó negyedévre. Az eddigi 4,3-4,4 dolláros egy részvényre jutó várható profitsávot 4,38-4,46 dollárra emelte a cég, míg az elemzők eddig átlagosan ennek a sávnak az alját várták. A hírekre 6%-kal emelkedik a részvény piacnyitást követően.

Dübörgött az ipar az USA-ban októberben. Az ipari termelés 0,9%-kal bővült a hónapban a várt 0,5%-kal és a felfele korrigált előző havi 0,4%-os bővüléssel szemben. A kapacitáskihasználtság 77%-ra emelkedett a várt 76,3%-kal szemben. Az adatok azt mutatják, hogy a hurrikánokat követő helyreállítási munkálatok már pozitívan járulnak hozzá a gazdaság teljesítményéhez.

6 hetes csúcson az első ízben munkanélküli segélyért folyamodók száma a tengerentúlon. A várt 235 ezerrel szemben 249 ezren folyamodtak a segélyért, ami romlást jelent a megelőző heti 239 ezerhez képest.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben