Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó adatok a gazdaságból

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. november 16.   09:13

Erste kommentár Újabb jó híreket láthatunk ma reggel gazdasági fronton. Nevezetesen a kínai Facebook, a Tencent 2010 óta nem látott mértékben, több mint 61 százalékkal növelte (~+10 milliárd USD) az...

Erste kommentár

Újabb jó híreket láthatunk ma reggel gazdasági fronton. Nevezetesen a kínai Facebook, a Tencent 2010 óta nem látott mértékben, több mint 61 százalékkal növelte (~+10 milliárd USD) az elmúlt negyedévben az év per év alapon mért bevételeit. Mindeközben Európának sem kell szégyenkeznie. A gazdaság egyik fokmérője, az új gépjárművek értékesítése is jól alakult, hiszen októberben 5,9 százalékos növekedést mértek ebben a szegmensben, amely a legjobb adat 2009 óta. Persze a jó szám annak is köszönhető, hogy a szép növekedés szeptember hónapban megtorpanást mutatott. Az értékesítés elsősorban Franciaországban és Spanyolországban emelkedett 13,7 százalékkal, míg a brit értékesítés 12,2 százalékot csökkent. Ugyanakkor továbbra is messze a Volkswagen vezeti a mezőnyt 24,5 százalékos piaci résszel, amelyet a PSA és a Renault követ 16,2 és 10,6 százalékos részesedéssel. Vagyis egyre egészségesebb képet fest Európa gazdasága is.


Az elmúlt napok erőteljesebb csökkenéseit követően ma emelkedésre számítunk mind a DAX, mind a BUX indexben. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a múlt héten indult korrekciós fázisnak még nincs vége.

Hosszú negatív sorozatot szakíthat meg a Cisco

Ezúttal is sikerült ledolgozni a kezdeti esés egy részét a tengerentúli részvényindexeknek, azonban ezzel együtt is fél százalék körüli mínuszokat láthattunk a nap végére. A Dow és az S&P500 0,6%-kal, a Nasdaq 0,5%-kal esett vissza.


Kezdi éreztetni pozitív hatását a stratégiai váltás a Cisco-nál, amelynek keretében a hardverek irányából egyre inkább a szoftverek és a szolgáltatások irányába mozdul el a vállalat. Az informatikai hálózatokban használt eszközöket gyártó cég az első gazdasági negyedéves gyorsjelentésében 1-3% közötti év/év alapú árbevétel növekedést prognosztizált a jelenleg folyó negyedévre, ami 8 negyedévet követően az első emelkedést jelentené. A vállalat a negyedévben a vártnak megfelelő 12,1 milliárd dolláros árbevételen 0,61 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el, ami szintén megfelelt a konszenzusnak.


A Reuters forrásai szerint a Mattel visszautasította a Hasbro nemrég tett felvásárlási ajánlatát, amire akkor az árfolyam 20% feletti emelkedést mutatott. A Mattel szerint az ajánlat alulértékelte volna a vállalatot, illetve versenyjogi aggályokat is felvetett volna. A hírekre a Mattel piaczárás után csupán 1%-os esést mutatott.  


A bostoni Fed elnöke, Eric Rosengren szerint a munkanélküliségi ráta az USA-ban valószínűleg 4% alá fog esni, ami további nyomást helyezhet majd az inflációra illetve az eszközárakra, ez pedig indokolja az alapkamat további fokozatos emelését. Véleménye szerint az idén látott alacsony infláció az USA-ban sokkal inkább egyszeri tényezők hatása, mintsem strukturális változás, amit például a technológiai változások okoznak.

Szárnyal a kínai Facebook

A tegnapi csökkenéshez hasonló mértékű emelkedést mutatnak ma reggel az ázsiai piacok. A Nikkei 1,5%-kal, a Hang Seng 0,7%-kal emelkedik, egyedüliként a Shanghai index a lemaradó 0,1%-os visszaeséssel.


61%-kal emelkedett év/év alapon a kínai Tencent árbevétele a harmadik negyedévben, amit a reklámbevételek mellett a vállalat nagy sikernek örvendő internetes játéka, az Honour of Kings hajtott. A mostani negyedévben látott növekedési ütem 2010 óta a leggyorsabbnak számít, amikor a vállalat még csak a mostani árbevételének 1/14-ét érte el. A vállalat árbevétele 9,8 milliárd dollárnak megfelelő jüan lett a harmadik negyedévben, felülmúlván a legoptimistább elemzői várakozásokat is. A konszenzus 9,2 milliárd dollárnak megfelelő jüan volt. A nettó eredmény 69%-ka emelkedett év/év alapon 2,7 milliárd dollárnak megfelelő jüanra, ami 14%-kal múlta felül az elemzői konszenzust. A vállalat WeChat nevű közösségi média alkalmazásának 980 millió havi aktív felhasználója volt az időszak végére, összehasonlításképpen a Facebook-nak 2,07 milliárd.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Az S&P befektetési kategóriába minősítette fel a MOL-t

A MOL felminősítése elsősorban a javuló fundamentumoknak, az erősödő finomítói és petrolkémiai marzsoknak tudható be. A hír kedvező, de nem fog jelentős hatást gyakorolni a MOL részvényárára.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

Ellenséges felvásárlást kísérel meg az UniCredit a Commerzbank-kal szemben

Az olasz UniCredit Bank megszerezte a német Commerzbank 9 százalékát, és nagyon úgy tűnik, hogy többségi tulajdonos szeretne lenni. Ennek viszont...

Élelmiszerár-sok(k)
AGRÁR SAROK

Élelmiszerár-sok(k)

Statisztikákkal ugyan nehéz alátámasztani, de nincs olyan, akinek ne lenne ismerőse, aki a határokon túli boltokba jár vásárolni. Pláne nincs...

2024. szeptember 16.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben