Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó eredmény a Waberer’s-től

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. november 14.   09:27

Erste kommentár Jól alakult a Waberer’s harmadik negyedéves eredménye. A 6,1 millió eurós, kisebbségi részesedések utáni eredmény 60 százalékkal növekedett év per év alapon,...

Erste kommentár

Jól alakult a Waberer’s harmadik negyedéves eredménye. A 6,1 millió eurós, kisebbségi részesedések utáni eredmény 60 százalékkal növekedett év per év alapon, míg a tisztított eredmény közel 9 százalékkal bővült. Így az első három negyedév eredménye összességében 41 százalékkal magasabb, mint tavaly volt, s a cég jó eséllyel teljesíti az idei eredményvárakozásunkat. Különben a nemzetközi üzletág teljesítményét az organikus növekedés mellett segítette a nyáron felvásárolt Link konszolidálása is, amelynek számait először láthatjuk a Waberer’s eredményében. Továbbra is erős a nemzetközi üzletág teljesítménye, amely 7 százalék fölött bővült EBITDA szinten. Ugyanakkor a biztosítási üzletben kis visszaesést láthattunk a megugró költségek miatt, amely nyilván a díjak emelkedését vonja maga után. Összességében jó eredményt láthatunk, amely még tovább fog javulni a Link és a cég közötti szinergiák kiaknázásával, miközben a fuvarozási árak is emelkednek, s a fuvarozott mennyiség is növekszik a kamionok számának növekedésével, amely 17% volt az első három negyedévben. Pozitív árfolyamhatásra számítunk.



A BUX és a DAX indexben is oldalazásra számítunk a mai napon.

Lassan, de biztosan halad az amerikai adóreform

Ledolgozták a kezdeti kisebb mínuszokat a tegnapi kereskedés során a vezető amerikai részvényindexek és egységesen 0,1%-os pluszban fejezték be a kereskedést.


Noha a vártnál lassabban, de haladnak tovább az amerikai adóreformmal kapcsolatos történések a tengerentúlon. A Képviselőház e hét csütörtökén szavazhat az általuk kigondolt tervezetről. Ez azonban több ponton mást tartalmazhat, mint amit majd a Szenátus tervezete mutat, így elképzelhető, hogy kisebb módosításokra ismét rá kell bólintania a Képviselőháznak. Donald Trump egyébként egy csütörtöki konferencia keretében tervez majd a nyilvánosság előtt is beszélni az adóreformról.


23%-ot emelkedett a Mattel árfolyama a tegnapi kereskedésben azt követően, hogy a Wall Street Journal megszellőztette, hogy a Hasbro egy vételi ajánlattal kereste meg a vállalatot. Már korábban is volt szó arról, hogy egyesülhet a két cég, azonban a mostani WSJ cikk ismét reflektorfénybe helyezte az ügyet.


7%-os eséssel fejezték be a General Electric részvényei a tegnapi kereskedést, azt követően, hogy a vállalat vezérigazgatója által prezentált változások egyelőre nem tudták meggyőzni a befektetőket.

A vártnál kissé gyengébb makroadatok Kínából

Vegyes képet mutatnak a mai napon a vezető ázsiai indexek. A Shanghai index 0,5%-kal, a Hang Seng 0,1%-kal esik, míg a Nikkei stagnál.


Elmaradt a várakozásoktól a kínai kiskereskedelmi forgalom októberben. Az adat a várt 10,5%-os és az előző havi 10,3%-os bővüléssel szemben kereken 10%-os bővülést mutatott az előző év ugyanezen időszakához képest. Ez az idei évben tapasztalt legmagasabb növekedési ütem.


Noha minimális mértékben is, de a kínai ipari termelés is alulmúlta az elemzői várakozásokat. Az adat 6,2%-os év/év alapú növekedést mutatott a várt 6,3%-kal és az előző havi 6,6%-kal szemben.


Az adatok megerősítették a befektetőket abban, hogy a kínai vezetés valóban komolyan veszi a többek között növekvő hitelezésből fűtött gazdasági növekedés enyhe visszafogását, ami újabb eladásokhoz vezetett a kínai államkötvényekben. A 10 éves államkötvény hozama 2014 óta először emelkedett 4% fölé.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Jó hírt kapott a Richter és az Allergan

Az amerikai gyógyszerfelügyelet jóváhagyta a Vraylar (cariprazine) kiterjesztését a skizofrénia hosszútávú kezelésére. Az kísérleti adatok szerint a készítmény hosszútávú használata késlelteti a tünetek rosszabbodását. A hír mindenképp pozitív, ugyanakkor várható volt, így érdemi árfolyamhatás sem várható a Richter papírjai esetében.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben