Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jó eredményt tett közzé a világ legnagyobb acélgyártója

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. november 10.   10:25

Korrekcióban az európai indexek Felgyorsult a korrekció a tegnapi nap folyamán ez európai piacokon. Az FTSE 0,6%-ot, a CAC 40 1,2%-ot veszített értékéből, míg a legnagyobb vesztes a DAX volt 1,5%-os visszaeséssel. A német index ezzel...

Korrekcióban az európai indexek

Felgyorsult a korrekció a tegnapi nap folyamán ez európai piacokon. Az FTSE 0,6%-ot, a CAC 40 1,2%-ot veszített értékéből, míg a legnagyobb vesztes a DAX volt 1,5%-os visszaeséssel. A német index ezzel betöltött egy két héttel ezelőtti rést, és rögtön egy újabb hasonló szinthez érkezett, ahol egyébként a 20 napos mozgóátlag is található. Elképzelhető, hogy ezek a szintek átmenetileg megfoghatják a korrekciót.


Az ügyhöz közel álló források szerint az EKB monetáris politikával foglalkozó tisztviselői igyekeznek meggyőzni a bankfelügyeletért felelős kollegáikat, hogy ne szorítsák meg túlságosan a gyeplőt a nem-teljesítő hitelek szabályozásának terén. A monetáris politikával foglalkozó oldal attól tart, hogy az intézkedés esetleg túlságosan érzékenyen érintené a banki hitelezés növekedését, ami az egész gazdaságra visszahathat.


Széleskörű és robosztus az eurózónában jelenleg tapasztalható gazdasági növekedés Benoit Coeure, az Európai Központi Bank monetáris politikai döntéshozója szerint. Coeure az 1999-ben tapasztalt gazdasági fellendüléshez hasonlította a mostani növekedést. Véleménye szerint kiemelten fontos a mostani periódusban, hogy a tagállamok strukturális reformokat hajtsanak végre, ugyanis a laza monetáris politika és az alacsony nyersanyagárak korszaka nem fog örökké tartani.

Erős acélpiac most és jövőre is

Az ArcelorMittal harmadik negyedéves EBITDA-ja 1,92 milliárd dollár lett a várt 1,88 milliárddal szemben. Az üzemi eredmény pedig 2,5 százalékkal 1,2 milliárd dollárra emelkedett, ami kismértékű csökkenés az előző negyedévi 1,3 milliárd dollárhoz képest. Mindez úgy, hogy az acéláru értékesítés 21,7 millió tonnára rúgott a július-szeptemberi időszakban, s ez egy százalékkal haladta meg az előző negyedévit. Mindeközben a negyedéves vasérc értékesítés 15 millió tonnára rúgott, ami 8,1 százalékos bővülés év per év alapon. A kilátások jók, hiszen Kína a környezetvédelmi intézkedések miatt egymás után zárja be a vasércfeldolgozó üzemeit, miközben a kereslet dinamikusan növekszik, mondta el a Lakshmi Mittal, a cég vezérigazgatója. Így a 2018-as kilátások jók. A hírre 2,5 százalékos emelkedést mutat a részvényár, amely a 30 napos mozgóátlagról pattan.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben