Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A valaha volt legnagyobb felvásárlás jöhetne létre a technológiai szektorban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. november 6.   15:31

A hétvégén az USA-ban megtörtén az óraátállítás, így a mai naptól ismét magyar idő szerint 15:30-kor nyitnak ki a tengerentúli piacok. A határidős árfolyamok alapján a Dow és a Nasdaq 0,1%-os emelkedést mutat, míg az S&P500 stagnál. Nem...

A hétvégén az USA-ban megtörtén az óraátállítás, így a mai naptól ismét magyar idő szerint 15:30-kor nyitnak ki a tengerentúli piacok. A határidős árfolyamok alapján a Dow és a Nasdaq 0,1%-os emelkedést mutat, míg az S&P500 stagnál.

Nem véletlenül jelentette be a Broadcom vezérigazgatója, Hock Tan az előző hét folyamán, hogy a vállalat Szingapúrból az USA-ba helyezi át hivatalos központját, ugyanis a mai napon a vállalat bejelentette, hogy részvényenként 70 dollárért felvásárolná a Qualcomm-ot. Ezzel beigazolódott a Bloomberg előző hét pénteki szivárogtatása, amit követően a Qualcomm részvényei 13%-ot, a Boradcom részvényei 5,5%-ot emelkedtek.  A felvásárláshoz a cégnek az adósság átvállalásával együtt 130 milliárd dollárra lenne szüksége, amivel a legnagyobb valaha volt akvizícióra kerülne sor a technológiai szektorban. Mindkét félvezetőket gyártó vállalat fontos szereplője az okostelefonok piacának, így többek között az innen származó szinergiahatásokból profitálhatna a Broadcom. Belső források szerint a Qualcomm azt fogja javasolni részvényeseinek, hogy ezen az áron ne hagyják jóvá a tranzakciót, ugyanis ez túl alacsonyra értékeli a vállalatot. Ebben szerepet játszik az Apple-el folytatott jogi vita is, mely komoly bizonytalanságot gerjeszt, de a Qualcomm menedzsmentje valószínűleg kedvezőbben ítéli meg a helyzetet, mint az egyéb szereplők. Minden bizonnyal ezt használná most ki a Broadcom. Mindenesetre a konkrét felvásárlási ajánlatra a Qualcomm tovább emelkedik a mai piacnyitás előtt, nagyjából 65 dollár környékén nyithat az árfolyam.

Valóban nyugdíjba vonul William Dudley, New York-i Fed elnök 2019 elején lejáró mandátumának kitöltése előtt, tudatta közleményében a New York-i Fed. Bill, ahogy társai nevezni szokták 2018 közepén vonulhat vissza, így fél éve marad majd a kormánynak arra, hogy új embert találjon posztjára. Dudlye Yellenhez hasonlóan támogatja az alapkamat fokozatos emelését a tengerentúlon, a Fed 2%-os céljától idén elmaradó infláció ellenére.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben