Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A hurrikánok sem fújták el a harmadik negyedéves amerikai GDP-t

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. október 27.   15:49

Vegyesen kezdték a kereskedést a vezető amerikai indexek. A Dow stagnál, az S&P500 0,4%-kal, a Nasdaq pedig a tegnapi jó technológiai gyorsjelentéseknek köszönhetően 1,2%-os pluszban tartózkodik. A várt 2,6%-kal szemben 3%-kal bővült évesített alapon az amerikai gazdaság a harmadik...

Vegyesen kezdték a kereskedést a vezető amerikai indexek. A Dow stagnál, az S&P500 0,4%-kal, a Nasdaq pedig a tegnapi jó technológiai gyorsjelentéseknek köszönhetően 1,2%-os pluszban tartózkodik.

A várt 2,6%-kal szemben 3%-kal bővült évesített alapon az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben az első becslés szerint. Ezzel az augusztus végi, szeptember eleji hurrikánok ellenére fennmaradt az előző negyedévben látott 3,1%-os növekedési ütem. Ahogy ezt az utóbbi időben megszokhattuk ismét a belső fogyasztás okozott nagyobb pozitív meglepetést, ami 2,4%-kal emelkedett a várt 2,1%-kal szemben. Emellett mind az export, mind az import alakulása a harmadik negyedévben pozitívan járult hozzá a GDP alakulásához.

Vegyes jelentést tett közzé az amerikai Merck a harmadik negyedévre. A vállalat 10,3 milliárd dolláros árbevétele kisebb mértékben elmaradt a várakozásoktól, az egy részvényre jutó tisztított profit azonban 1,11 dollár lett a várt 1,04 dollárral szemben. A nem korrigált eredmény egy egyszeri tétel miatt 56 millió dolláros veszteséget mutatott. A gyógyszereladásokból származó bevétel 9,2 milliárd dollárt tett ki, ami 3%-os visszaesés év/év alapon. A vállalat robosztus növekedést mutató új slágerterméke, a Keytruda most sem okozott csalódást 1 milliárd dolláros árbevételével, azonban a másik gyors növekedést mutató, hepatitisz C kezelésére használt készítmény, a Zepatier csalódást okozott. Csupán 468 millió dolláros árbevételt ért el a várt 537 millió dollárral szemben. A hírekre 3% feletti esést mutatnak a részvények piacnyitást követően.

A világ legnagyobb tőzsdén jegyzett olajvállalata, az Exxon Mobil a pénteki napon a vártnál jobb eredményeket közölt a harmadik negyedéves jelentésben – a Harvey-hurrikán által okozott nehézségek és az elemzők által várt gyengébb eredmény ellenére. A cég nettó árbevétele a tavalyi 2,65 milliárd dollárról 3,93 milliárd dollárra, közel 50 százalékot emelkedett. Az egy részvényre jutó 0,93 dolláros tisztított eredmény 7 százalékkal meghaladja az elemzők által várt 0,87 dolláros egy részvényre jutó eredményt. A cég mindemellett kiemelte, hogy a Harvey-hurrikán hatásai 0,04 dollárral csökkentették az egy részvényre jutó profitot. A vállalat árbevétele 66,16 milliárd dollár lett, mely 13 százalékkal meghaladja a tavalyi 58,68 milliárd dollárt. Piacnyitást követően profitrealizálás jellemzi a részvényt, közel 2%-os esést mutatnak a papírok.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben