Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A hurrikánok a lakáspiacot is felbolygatták az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. október 18.   15:32

Emelkedést mutatnak az amerikai határidők a piacnyitás előtt. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal emelkedik. Elmaradtak a szeptemberi amerikai lakáspiaci adatok a várakozásoktól, ami mögött főként a hurrikánok okozta kaotikus viszonyok húzódhattak meg. A megkezdett...

Emelkedést mutatnak az amerikai határidők a piacnyitás előtt. A Dow 0,4%-kal, az S&P500 0,2%-kal, a Nasdaq 0,1%-kal emelkedik.

Elmaradtak a szeptemberi amerikai lakáspiaci adatok a várakozásoktól, ami mögött főként a hurrikánok okozta kaotikus viszonyok húzódhattak meg. A megkezdett lakásépítések száma 4,7%-os visszaesést mutatott a hónapban az elemzők által várt 0,4%-os visszaeséssel szemben. A kiadott építési engedélyek száma pedig 4,5%-os visszaesést mutatott a várt 2,1%-os csökkenéssel szemben. Az adatokból az látszik, hogy az ország déli részében 2015 októbere óta nem esett vissza ilyen ütemben a megkezdett lakásépítések száma, ami egyértelműen a hurrikánok rovására írható. Elemzők szerint emiatt a következő hónapok adatai a szokásosnál volatilisebbek lehetnek.

William Dudley, a New York-i Fed elnöke szerint a már kilenc éve zajló gazdasági fellendülés a tengerentúlon nem tűnik túlságosan sebezhetőnek. Jelenleg nem látja okát annak, hogy ne tarthatna el még évekig az expanzió.

Ma este magyar idő szerint 8 órakor lát napvilágot a Fed Bézs könyve, amiből régiók szerinti bontásban kaphatunk az amerikai gazdasági folyamatokról egy pontosabb képet.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben