Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megkezdődtek a gyorsjelentések a tengerentúlon

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. október 4.   15:29

Minimális esést mutatnak az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,1%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal esik. A vártnál jobb számokat közölt a PepsiCo harmadik negyedéves gyorsjelentésében, azonban a növekedési kilátásait kissé...

Minimális esést mutatnak az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow 0,1%-kal, a Nasdaq 0,2%-kal esik.

A vártnál jobb számokat közölt a PepsiCo harmadik negyedéves gyorsjelentésében, azonban a növekedési kilátásait kissé visszafogta a vállalat. A vártnak megfelelő 16,2 milliárd dolláros árbevételen 1,48 dolláros tisztított EPS-t ért el a cég, ami felülmúlta az 1,43 dolláros elemzői konszenzust. Az egyes szegmensek egytől-egyig felülmúlták a cég várakozásait, kivéve az árbevétel 1/3-át adó amerikai italüzletág, aminek az árbevétele 3%-ot esett vissza év/év alapon. Ennek köszönhetően éves organikus növekedési kilátását 2,3%-ra várja idén a cég, az eddig várt minimum 3%-kal szemben. A hírekre 2%-os mínuszt mutat a részvény piacnyitás előtt.

Felülmúlta a várakozásokat a Bayer által felvásárolni tervezett Monsanto a gazdasági negyedik negyedévben. A vállalat 2,69 milliárd dolláros árbevételen 0,2 dolláros tisztított EPS-t ért el, a várt 2,53 milliárd dolláros árbevétellel és a várt 0,42 dolláros egy részvényre jutó veszteséggel szemben. A vállalat részvényei 0,5%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Stanley Fisher, a Fed e hónapban távozó alelnöke szerint az egyre feszesebbé váló amerikai munkaerőpiac a bérek és az infláció emelkedésével fog járni, még ha ez lassabban is megy végbe, mint ahogy azt sokan ezelőtt gondolták. Fisher szerint az alacsony kamatok kevésbé tudtak hozzájárulni a gazdasági növekedés serkentéséhez, mint ahogy arra eredetileg számítottak a Fednél.

A Harvey és az Irma hurrikánoknak köszönhetően csupán 135 ezer fővel bővült a magánszférában foglalkoztatottak száma az USA-ban szeptemberben az ADP adatai szerint, ami teljes egészében megfelelt a várakozásoknak. A holnapi pénteki munkaerőpiaci adatokra nézve messzemenő következtetést ebből még nem érdemes levonni, ugyanis az előző hónapokban rendre nagyobb eltérést mutatott a két adat.

250 millió eurós büntetésre ítélte az Amazon-t az Európai Bizottság adóelkerülés miatt, amely a vád szerint Luxemburg államával kötött egyezséget, aminek köszönhetően nem adózott európai profitjának döntő többsége után. A büntetés mértéke egy részvényre vetítve csupán az 50 centet közelíti, ami messze a napi mozgástartományon belül van. Piacnyitás előtt egyelőre ennél nagyobb, 3,7 pontos mínuszt mutat az árfolyam.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben