Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemeltük MOL célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. szeptember 29.   09:19

Erste kommentár A jó és várhatóan még egy darabig kedvezően alakuló finomítói környezetnek köszönhetően a korábbi 3.450 forintról 3.750 forintra emeltük a MOL-ra vonatkozó célárunkat....

Erste kommentár

A jó és várhatóan még egy darabig kedvezően alakuló finomítói környezetnek köszönhetően a korábbi 3.450 forintról 3.750 forintra emeltük a MOL-ra vonatkozó célárunkat. Alapvetően a magasabb finomítói kitettségű cégeket szeretjük, így a MOL mellett elsősorban a Lotos attraktív, de a szektor egészére optimisták vagyunk. A MOL esetében a jó iparági környezet mellett a várhatóan hamarosan megoldódó INA ügy (a MOL számos pert megnyert) is segítheti az áremelkedést. A horvát kormányra nehezedő fokozódó nyomás (érdemes lenne Krk szigetén a gáztározót megépíteni) egyre közelebb hozza a megoldást. Arra számítunk, hogy a vételár a kormány vagy valaki más részéről 2 milliárd dollár körül alakulhat. Ugyanakkor arról sem szabad elfeledkezni, hogy 2023 környékétől megkezdődhet a poliol gyártás, amely teljessé teheti a már ma is létező és magas presztízsű magyar izocianát műanyaggyártási vonalat. Így a hosszabb távú profitbővülés biztosítva látszik.


Mindeközben a DAX áttörte a 12.676 pontos ellenállási szintet és ma is folytathatja az emelkedést. A BUX esetében az elmúlt napok csökkenéseit követően emelkedésre számítunk a mai napon. Különben a BUX nem néz ki jól. Beesett a 20 és a 30 napos mozgóátlag alá, és az emelkedő trendvonala alsó élét ostromolja. Innen fordulhat a mai napon, de a dinamikus indikátor még további korrekciót jelez (egyelőre).

Fontos inflációs adatok érkeznek ma az USA-ból

Enyhe emelkedést mutattak tegnap a vezető amerikai részvényindexek. A Dow 0,2%-ot, az S&P500 0,1%-ot emelkedett, a Nasdaq stagnált.


Ma magyar idő szerint 14:30-kor publikálják a Fed által kiemelten figyelt fogyasztói árindexet (PCE) augusztus hónapra, ahol elemzők az előző havi 1,4%-os éves emelkedést követően 1,5%-os emelkedést várnak. A szeptember közepén publikált inflációs adathoz hasonlóan ebben a mutatóban is érvényesülhet a finomítói leállások üzemanyagár emelő hatása. Az élelmiszer- és üzemanyagáraktól tisztított mutató 1,4%-os éves növekedést mutathat augusztusra, júliushoz hasonlóan. Ahogy azt az utóbbi hónapokban megszokhattuk, a várttól eltérő adat okozhat komolyabb kilengést a dollár árfolyamában.


Felülmúlta a 15 pontos elemzői várakozást és az előző havi 16 pontos értéket a kansasi Fed feldolgozóipari indexe szeptemberre, miután 17 pontos értéket mutatott az index.

Kezdődik a hosszú szünet Kínában

Enyhe emelkedést mutattak az ázsiai indexek a hét utolsó kereskedési napján. A Shanghai index 0,2%-ot, a Hang Seng 0,3%-ot emelkedett, míg a Nikkei értéke 0,1%-ot csökkent.


A shanghai tőzsde jövő héten zárva tart, míg a Hongkong esetében „csak” hétfőn és csütörtökön lesz kereskedési szünet. Az egyhetes kínai nemzeti ünnep alatt jellemzően nagyon erős szokott lenni a kiskereskedelmi forgalom, az erről érkező híreket érdemes lesz majd figyelni.


Az augusztusi japán munkanélküliségi ráta a várakozásoknak megfelelően 2,8%-on stagnált. A 0,7%-os infláció és a szintén 0,7%-os augusztusi maginfláció sem jelentett komolyabb meglepetést.


Az augusztusi japán kiskereskedelmi forgalom viszont csak 1,7%-os bővülést tudott felmutatni, ami elmaradt a várt 2,5%-os növekedéstől.


Az előzetes augusztusi adatok alapján az ipari termelés 5,4%-kal bővült Japánban, enyhén felülmúlva az 5,2%-os várakozást.

Határidős piacok

Az S&P a negatív, míg a Dow, a Nasdaq és az európai határidős indexek a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Tovább veszi saját részvényét az Mtel

A Magyar Telekom 2017. szeptember 27-én 180.000 darab saját részvényt vásárolt 477 forintos átlagáron. A társaság a tranzakciót követően 928.230 darab saját részvénnyel rendelkezik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben