Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

A kedvező külső környezet húzhatja magával a Deutsche Bank-ot

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2017. szeptember 13.   11:44

A Deutsche Bank részvények utóbbi napokban látott emelkedését az európai hozamok EKB ülést követő emelkedése fűti, mivel az emelkedő hozamkörnyezet pozitívan hat a banki kamatmarzsokra. Az, hogy a hozamok most vagy csak fél év múlva kapcsolnak egy emelkedő trendbe jelenleg nem lehet látni, azonban középtávon inkább ez valószínűsíthető, ami egy plusz a bankszektor mellett.

Viszont ami tény, hogy az EKB-tól függetlenül az Európában tapasztalható gazdasági fellendülésnek a bankszektor lehet az egyik legnagyobb nyertese (csökkenő munkanélküliség, emelkedő bérek, bővülő fogyasztás, megugró hitelezés). Ebben a kibontakozó környezetben igencsak ellentmondásos, hogy sok nyugat-európai bank jócskán a könyv szerinti értéke alatt forog. Fundamentális szempontból emiatt középtávon jó befektetésnek tartjuk az európai bankszektort.

Mivel a Deutsche Bank elsősorban befektetési szolgáltatásokkal és nem hitelkihelyezéssel foglalkozik, így az ő esetében a fent említett gazdasági folyamatok kevésbé vannak ráhatással a profitra, de azért szintén profitál egy kedvező gazdasági ciklusból. A jelenlegi gazdasági fellendülés esetén például a Commerzbank lehet az a bank, amelyik leginkább jól járhat a német bankok közül.

Ettől függetlenül a Deutsche Bank is nagyon olcsó és a többi bankkal együtt szintén emelkedhet az elkövetkező időben. Az elemzők a bank esetében az egy részvényre jutó eredmény közel 50%-os bővülését várják jövőre és a rákövetkező években is további növekedést várnak. Ezzel 2-3 éven belül a bank sajáttőke arányos megtérülése elérheti a piac által elvárt szintet, ekkor pedig könyv szerinti értéken kéne forognia a banknak. Mivel jelenleg könyv szerinti értékének kevesebb, mint felén forog, 2-3 éves időtávon az árfolyam duplázódása sem elképzelhetetlen. Ehhez pedig az árfolyam alkalmazkodásának hamarosan meg kéne indulnia.

Kockázatként fontos megemlíteni a bank peres ügyeit, amik miatt már a múltban is nagyobb összegű bírságokat kapott. Ezekre 2,5 milliárd eurós tartalékot már képzett a vállalat, ami nagyjából fedezi a jövőben még várható büntetések mértékét.

Technikai kép

Miután augusztusban kiesett a hónapokon át kitartó kereskedési sávból, egészen 13 euró környékére esett vissza. Most innen fordulat jeleit mutatja, az MACD is vételi jelzést adott.

Első körben 15 euróig, a kereskedési sáv aljáig pattanhat fel, majd ha sikerül visszatérnie a sávba a 17,7-nél lévő sávtetőig tarthat az emelkedés.

Stop megbízást a 13 euró környéki lokális mélypont alá érdemes helyezni, mert ha ez alá beesne a részvény nagyobb tér nyílna meg a további esés előtt.

 Forrás: Bloomberg, Erste

 

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben