Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Itt az újabb népesedéspolitikai intézkedés

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 31.   08:38

Erste kommentár A kormány jelzáloghitelre adott kedvezménnyel növeli a gyermekvállalási kedvet. Összességében a potenciális 214 ezer érintettből szerintünk mintegy 17 ezren vehetik igénybe az új...

Erste kommentár

A kormány jelzáloghitelre adott kedvezménnyel növeli a gyermekvállalási kedvet. Összességében a potenciális 214 ezer érintettből szerintünk mintegy 17 ezren vehetik igénybe az új kedvezményt, amely a jövő év elejétől 1 millió forint hitel előtörlesztést ad minden legalább harmadik megszületendő gyermek után. Mivel ez mintegy 17 milliárd forint költséget jelent, ezért jelentős költségvetési hatása nincs (a GDP 0,05 százaléka). Ugyanígy a bankok eredményére sincs számottevő hatása, hiszen egyik oldalon a hitelfelvételi kedvet növeli, míg a másik oldalon az előtörlesztés negatív hatásával kell számolni. Egyrészt a két hatás nagyjából kiolthatja egymást, másrészt a mérete sem túl nagy. Ha azzal számolunk, hogy ennyi új hitel lesz (felső becslés) és 3 százalékos kamatréssel számolunk, akkor ez éves szinten mintegy 5 milliárd forintnyi plusz jövedelmet hozhatna a bankrendszerbe. Ez pedig nem számottevő. Ha az OTP elvinné ennek az összegnek a nagy részét (pl. 30 százalékát), akkor a részvény értékében cirka 50 forintos hatást okozna, a negatív hatás figyelembe vétele nélkül. Vagyis az összesített eredmény valahol nulla környékén van a plusz/mínusz 50 forintos tartományban, s talán inkább a pozitív tartományba fordul.


A nemzetközi piacokon ma is pozitív a hangulat, így emelkedést várunk mind a DAX, mind a BUX indexben. A BUX esetében ez kisebb mértékű lehet.

Újra életet lehelne az adóreformba Trump

A technológiai szektor vezetésével tudtak emelkedni az amerikai részvényindexek a tegnapi napon, a Nasdaq 1% körüli emelkedést mutatott. Ezzel az index elsőként törte át a rövidtávú mozgóátlagokat a három nagy amerikai index közül, ráadásul az emelkedő trendcsatornába is sikerült visszakapaszkodnia. Az S&P500 0,5%-ot, a Dow 0,1%-ot emelkedett.


Donald Trump megkezdte többhetes kampányát, melynek keretében a kormány által tervezett átfogó amerikai adóreformokat népszerűsíti. Missouriban tartott beszéde nem volt részletekben gazdag, megerősítette, hogy ő továbbra is 15%-ra szeretné csökkenteni a jelenlegi 35%-os társasági adót. Emellett a tőle megszokott határozott stílusban felhívta az Amerikai Kongresszus figyelmét, hogy reméli, nem állják majd útját a reformoknak.

Vegyes teljesítmény az ázsiai indexekben és a gazdaságokban is

Vegyes teljesítményt nyújtottak az ázsiai piacok ma reggel. A Nikkei 0,8%-ot emelkedett, míg a Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index 0,4%-ot csökkent.


A kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index augusztusban 51,7 pontra emelkedett a korábbi 51,4 pontról, így a várt csökkenés elmaradt. Ugyanakkor a szolgáltatóiparban 54,5 pontról 53,4 pontra csökkent az index értéke.


Az előzetes adatok alapján júliusban 4,7%-kal nőtt a japán ipari termelés a tavalyi év azonos hónapjához képest, ami negatív meglepetés az 5,2%-os várakozáshoz képest.


A megkezdett lakásépítések száma is csalódást okozott Japánban, hiszen júliusban éves alapon 2,3%-os csökkenést mértek, míg a piaci konszenzus csak egy minimális csökkenésre számított.


A koreai jegybank a várakozásoknak megfelelően 1,25%-on tartotta a jegybanki alapkamatot.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben