Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Boldog napot!

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 15.   08:35

Erste kommentár Ma számos európai tőzsde zárva van Nagyboldogasszony napja miatt, így a régióban gyakorlatilag csak a cseh és a magyar piac van nyitva. Az osztrák, a lengyel, a horvát, a román, a szlovén, az európai...

Erste kommentár

Ma számos európai tőzsde zárva van Nagyboldogasszony napja miatt, így a régióban gyakorlatilag csak a cseh és a magyar piac van nyitva. Az osztrák, a lengyel, a horvát, a román, a szlovén, az európai nagyobb börzék közül pedig az olasz is zárva tart. Így egy kicsit alacsonyabb lehet az érdeklődés a magyar piac felé is. Mindenesetre a meghatározó börzék: Frankfurt, London és New York nyitva vannak, így a nyitva tartó piacok nem maradnak iránymutatás nélkül. A tegnapi száguldást követően a DAX moderáltabb mozgást mutathat és kis emelkedést produkálhat, amivel elérheti a 20 napos mozgóátlagot és / vagy a lefelé ékelődés felső élét. Így nem árt figyelni, hiszen az fontos szint lesz. Egy esetleges áttörés esetén hosszabb emelkedésre lehetne számítani, de ez valószínűleg azért még odébb van.


Tegnap a Waberer’s sajtótájékoztatót tartott a gyorsjelentés után, ahol elmondták, hogy dolgoznak a stratégia megvalósításán és minden a tervek szerint halad. Nevezetesen tovább javuló eredményekre számítanak az elkövetkező negyedévekben, amit az új szerzemény, a lengyel LINK konszolidációja is segíteni fog. Először a kontrollingot és a beszerzést integrálják, ami 1-2 millió euró megtakarítást is hozhat, majd az IT és értékesítés integrációjával nagyobb szinergia kihasználására kerül sor a jövő év elejétől. Vagyis minden a tervek szerint halad. A cég teljesítményét a konszolidáción túlmenően az iparági környezet javulása és az erős költségkontroll is segíti.


A mai napon enyhe csökkenés lehet a BUX indexben, míg a DAX remélhetőleg megtartja a nap eleji emelkedést.

New York és London között vacillál a Saudi Aramco

Továbbra is kitart a „vedd meg az esést” mentalitás az amerikai részvénypiacon, miután a vezető indexek két nap alatt ledolgozták az észak-koreai félelmek okozta előző heti csökkenést. Ez arra utal, hogy tovább folytatódhat a 2016-os választások óta tartó emelkedő trend. Az S&P500 1%-kal, a Dow 0,6%-kal, a Nasdaq pedig 1,3%-kal került feljebb hétfőn.


A külföldi piacok közül New York-ot választhatja a szaúdi koronaherceg az állami olajvállalat, a Saudi Aramco tőzsdei bevezetéséhez. A Reuters értesülései szerint több pénzügyi tanácsadó inkább Londont javasolta a koronahercegnek, mondván, hogy az esetben kevesebb információt kéne publikussá tennie a vállalatnak. Mohammad bin Salman azonban politikai megfontolásokból inkább a NYSE-t (New York Stock Exchange) választaná. A koronaherceg által meghirdetett reformok keretében egyébként az állami olajvállalat részvényeinek körülbelül 5%-án adna túl jövőre az ország, ami így is több 10 milliárd dollárra rúghat. Hivatalos döntés a külföldi bevezetés helyszínéről egyelőre nem született.


A New York-i Fed elnöke, William Dudley továbbra is kitart amellett, hogy az idei év során még egyszer kamatot emeljen a Fed. Véleménye szerint az infláció alakulásának szempontjából a következő 4-6 hónap lesz kritikus, amiből kiderül, hogy az elmúlt hónapok gyengébb mutatói csak átmenetinek tekinthetők-e vagy esetleg egy tartósabb folyamatról van szó. Dudley továbbra is meg van győződve arról, hogy a feszes munkaerőpiacnak a bérek emelkedésén keresztül a fogyasztói árakra is nyomást kell gyakorolnia.


Megvált a második negyedévben General Electric részvényeitől a Berkshire Hathaway, Warren Buffett befektetési cége. Emellett a légitársaságokban csökkentette részesedését, míg a General Motors-ban és a Bank of New York Mellon-ban növelte.

A bankok húzták a kínai tőzsdét

Tovább folytatódott a jó hangulat az ázsiai tőzsdéken. A Nikkei 1,4%-ot, a Shanghai index 0,3%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot emelkedett.


Különösen a bankok teljesítettek kiemelkedően, ugyanis a piac szerint erős negyedéves eredményről számolhatnak be a jövő héten, egyre magasabb elemzői várakozások jelennek meg a bankok eredményével kapcsolatban.


A piacokat nem érintette az, hogy tegnap este Donald Trump aláírta a kínai kereskedelmi és szellemi jogvédelmi gyakorlatok átfogó vizsgálatáról szóló elnöki rendeletet.


A végleges adatok alapján júniusban 5,5%-kal bővült az ipari termelés Japánban a korábbi 4,9%-os értékkel szemben.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben