Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Emelkedő féléves profit a Waberer’s-nél

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 14.   09:00

Erste kommentár Ma reggel jelentett a Waberer’s. A féléves tisztított profit 25 százalékkal 9,5 millió euróra emelkedett. Ugyanakkor a második negyedéves eredmény csökkent az erős bázishoz...

Erste kommentár

Ma reggel jelentett a Waberer’s. A féléves tisztított profit 25 százalékkal 9,5 millió euróra emelkedett. Ugyanakkor a második negyedéves eredmény csökkent az erős bázishoz képest. A nemzetközi szegmens eredménye csökkent a félévben és a második negyedévben is, ami alapvetően a növekvő költségeknek köszönhető. Mindeközben a hatékonysági mutatók javultak, hiszen a rakottsági mutató 92 százalékra emelkedett az egy évvel ezelőtti 91,9-ről, és kis mértékben csökkent az egy kilométerre jutó felhasznált üzemanyag is. A regionális szegmensben számottevően növekedni tudott a profit és a biztosítási üzletág profitja is emelkedett. A lengyel LINK akvizíciója sikeresen zárult, így a második félévtől konszolidálásra kerül a társaság. Mindent egybevéve a cég jó úton halad afelé, hogy az éves terveit teljesítse. Számottevő árfolyam reakcióra nem számítunk.



Mindeközben a piacok kezdenek megnyugodni a múlt heti háborús pánik után. Így a DAX és a BUX index esetében is emelkedésre számítunk.

Egyre többen kivárnának a Fed-nél

Emelkedéssel zárták az amerikai tőzsdék a pénteki kereskedést. Az S&P500 0,13%-ot, a Dow 0,07%-ot, a Nasdaq pedig 0,64%-ot emelkedett.


Robert Kaplan, a dallasi Fed elnöke is csatlakozott a kivárást támogatók táborához. Pénteken Kaplan azt nyilatkozta, hogy a további kamatemelésekkel addig ki kell várni, amíg nincs több bizonyíték arra, hogy az infláció eléri a Fed 2%-os célját. Véleménye szerint a Fed jelenlegi 1-1,25%-os alapkamat sávja nem annyira támogató, mint amennyire ezt sokan gondolják.


A minneapolisi Fed elnöke, Neel Kashkari pénteken ismét megerősítette azt a nézetét, miszerint a Fed-nek nem szabadna addig kamatot emelnie, amíg a bérek és az infláció növekedési üteme nem kapcsol egy magasabb sebességi fokozatba.

Robog a japán gazdaság

Mára magukhoz tértek az ázsiai indexek. A Hang Seng 0,9%-ot, a Shanghai index 0,7%-ot emelkedett. A pénteken zárva tartó japán tőzsde viszont még mindig esett, a Nikkei index 0,9%-kal csökkent.


Kiugróan jó lett a japán GDP. Az előzetes adatok alapján a második negyedévben évesített alapon a várt 2,5%helyett 4,0% volt a növekedés. A háztartások fogyasztása 0,9%-kal, a vállalatok beruházása 2,4%-kal bővült, mindkettő pozitív meglepetés a várakozásokhoz képest. A lendületesen bővülő gazdaság ellenére az inflációs folyamatok továbbra is nyomottak, a GDP deflátor a várakozással összhangban enyhén negatív lett. A japán gazdaság már sorozatban hatodik negyedéve növekszik. A szárnyaló tőzsdén keresztül a vagyonhatás pozitívan hat a fogyasztási kedvre.


A júliusi kínai markroadatok ugyanakkor enyhén csalódást keltőek lettek. A kiskereskedelmi forgalom a várt 10,8% helyett 10,4%-kal bővült csak. Az ipari termelés 6,4%-os növekedése szintén elmaradt a várt 7,1%-tól.

Határidős piacok

Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben