Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Újabb akvizíció az OTP-től

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. augusztus 7.   09:09

Erste kommentár Pénteken zárás előtt jelentette be az OTP, hogy újabb bankot vásárolt. A szerbiai Vojvodjanska bankot vette meg ugyanattól a görög National Bank of Greece-től (NBG), melytől egy héttel korábban a...

Erste kommentár

Pénteken zárás előtt jelentette be az OTP, hogy újabb bankot vásárolt. A szerbiai Vojvodjanska bankot vette meg ugyanattól a görög National Bank of Greece-től (NBG), melytől egy héttel korábban a Banka Romaneasca-t. A vételár 125 millió euró, amely a bank sajáttőkéjének mintegy 75 százalékára rúg, miközben a vajdasági bank tőkemegtérülése 2,3 százalék volt tavaly. Az OTP piaci részesedése a tranzakcióval a korábbi 1,5 százalékról 5,7 százalékra emelkedik, s ezzel a hetedik legnagyobb piaci szereplővé lép elő a szerb piacon. A tranzakció az év végéig lezárulhat, s így az eredményre a jövő évben lehet hatással, amely 1-2 milliárd forint körül alakulhat, így 0,5-1 százalékkal emelheti az OTP eredményét. Ebből is látszik, hogy ugyan a tranzakció pozitív, de a cég értékére a hatása relatíve pici. Így nem meglepő, hogy nem volt számottevő mozgás az árfolyamban pénteken a késő délutáni bejelentést követően. Ugyanakkor a bank jó úton van a felé, hogy a kitűzött 10 százalék körüli piaci részt elérje a régióban az egyes országokban.


A mai napon enyhe emelkedésre, stagnálásra számítunk mind a BUX, mind a DAX esetében. Az előbbi esetében új csúcsot láthattunk mind csütörtökön, mind pénteken, ezt a jó teljesítményt őrizheti meg az index. Mindeközben a DAX is fordult a reggeli gyengélkedés után, amit a dollár beinduló erősödése is segített, amely az amerikai munkaerőpiaci adatoknak volt köszönhető. Ezzel az index a 20 napos mozgóátlag környékéig emelkedhet, ezen szint környékén kis megálló jöhet.

A vártnál nagyobb bajban lehet a Wells Fargo

Emelkedéssel búcsúztatták az előző hetet a vezető amerikai részvényindexek, a Dow ismételten új történelmi csúcson zárt. A nagy amerikai blue-chipeket tömörítő index 0,3%-ot, az S&P500 és a Nasdaq 0,2%-ot emelkedett.


Az előzetesen kommunikált 2,1 milliónál szignifikánsan több „fiktív” számlát nyithattak a Wells Fargo dolgozói, derült ki a bank pénteken közzétett jelentéséből. A bank már jó úton járt a felé, hogy helyreállítsa renoméját az eset után, azonban most ismét eladói nyomás alá kerülhet a részvény. Pénteken 1%-os esést mutatott az árfolyam.


Végéhez közelít a gyorsjelentési szezon a tengerentúlon, az S&P500 cégeinek már közel 85%-a közzétette gyorsjelentését. Eddig a profitsoron átlagosan közel 5 százalékponttal múlták felül a cégek az elemzők várakozásait, ami összességében 10%-os növekedésnek felel meg az előző év ugyanezen időszakához képest. Ezzel valószínűleg egy újabb erős gyorsjelentési szezont zárhatnak az amerikai vállalatok.


A hátralevő cégek közül kedden a Walt Disney, csütörtökön pedig az Nvidia gyorsjelentésére lesz érdemes figyelni.

Jó hangulatban indult a kereskedés Ázsiában

Kedvező hangulatban telt az ázsiai kereskedés ma reggel. A Hang Seng index 0,4%-ot, a Shanghai index és a Nikkei index 0,5%-ot emelkedett.


Ma jelenik meg a kínai devizatartalék júliusi értéke. A várakozások szerint 18,1 milliárd dollárral tovább növekedhetett a devizatartalék, ami azt mutathatja, hogy a tőkekiáramlás stabilizálódott.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben