Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Továbbra is gyenge a rubel

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 25.   08:30

Erste kommentár Annak ellenére, hogy a kőolaj ára stabilizálódik, amelyet a most bejelentett szaúdi export csökkentés is segít, a rubel árfolyam nem igazán akar magához térni. Legalábbis, ami a rubel-forint...

Erste kommentár

Annak ellenére, hogy a kőolaj ára stabilizálódik, amelyet a most bejelentett szaúdi export csökkentés is segít, a rubel árfolyam nem igazán akar magához térni. Legalábbis, ami a rubel-forint keresztárfolyamot illeti. Ebben a „ludas” alapvetően a forint, na meg a dollár. Az utóbbi gyengélkedik, és hiába erősödik hozzá képest a rubel, a forinterősödést is figyelembe véve a rubel-forint kereszt újabb lokális mélypontra esett. Ez pedig nem jó hír a Richternek, hiszen évente mintegy 20 milliárd rubel értékben értékesít gyógyszereket Oroszországban. A grafikonra nézve még tovább csökkenhet a kereszt, amely akár a 4,2-es szintet is elérheti a jelenlegi 4,36-ról, pedig négy hónappal ezelőtt még 5,2-n is járt az árfolyam. Ha tartós maradna ez az állapot, az súlyos milliárdokat vágna ki a Richter profitjából. Így talán nem is meglepő, hogy tegnap újra az eladók vették át a szerepet a Richter piacán. Ugyanakkor viszonylag közel lehet a fordulat a devizaárfolyamokban, így a 6.700 forint körüli támasz remélhetőleg továbbra is működni fog.


A mai napon mind a DAX, mind a BUX index esetében emelkedésre számítunk.

Nem örültek a befektetők az Alphabet eredményének

A Nasdaq, mely a vezető amerikai részvényindex 0,36%-ot emelkedett tegnap, miközben a Dow 0,31%-ot, az S&P500 pedig 0,11%-ot csökkent.


Az előzetes júliusi adatok alapján a szolgáltatóiparban a beszerzési menedzser index 54,2 ponton stagnált, miközben az iparban 52,0 pontról 53,2 pontra emelkedett. Ezzel a kompozit index is emelkedni tudott.


A Google anyavállalata, az Alphabet a vártnál jobb eredményről számolt be. Az árbevétel megegyezett a várakozásokkal, de az egy részvényre jutó eredmény 5,01 dollár lett, szemben a 4,54 dolláros várakozással. A költségek emelkedése ugyanakkor aggasztja a befektetőket, így a gyorsjelentést követően 3%-os eséssel reagált a részvény a piac utáni határidős kereskedésben. A pénzügyi igazgató szerint a honlapoknak és mobil partnereknek kifizetett akvizíciós költségek (TAC) tovább emelkedhetnek, amivel azt sugallta, hogy a marzsok csökkenhetnek a jövőben.


Mindent megtesznek a republikánusok annak érdekében, hogy az Obamacare-t visszavonják. A mai ülésen még John McCain szenátor is részt fog venni, akit múlt héten agydaganattal műtöttek.


Ma piacnyitás előtt jelent a McDonald’s, a Biogen és a Catepillar is.

Kioltották egymást a szektorális különbségek Ázsiában

Nem mutattak jelentősebb mozgást az ázsiai indexek ma reggel. A Nikkei és a Hang Seng 0,1%-ot csökkent, míg a Shanghai index 0,5%-ot esett. Az egészségügyi szektor emelkedése képes volt ellensúlyozni az ipar és telekommunikációs vállalatok gyenge teljesítményét.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, míg az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Az S&P felminősítette az OTP-t

Az S&P tegnapi közleménye alapján a hitelminősítő az OTP és az OTP Jelzálogbank hosszú lejáratú deviza és forint adós minősítéseit ꞌBB+ꞌ-ról ꞌBBB-ꞌ szintre, befektetésre alkalmas kategóriába sorolta. A besorolás megegyezik a magyar állam adósbesorolásával.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben