Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Hiába a lazaság, szárnyal a dollár

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. július 21.   08:29

Erste kommentár Annak ellenére, hogy az EKB megtartotta a potenciális lazításra vonatkozó kifejezést a közleményében, a dollár végül is nagyot ugrott a Draghi beszéd közben/után. Pedig a piac arra...

Erste kommentár

Annak ellenére, hogy az EKB megtartotta a potenciális lazításra vonatkozó kifejezést a közleményében, a dollár végül is nagyot ugrott a Draghi beszéd közben/után. Pedig a piac arra számított, hogy az EKB elmozdul, legalábbis a kommunikáció terén a héja irányba, de ez nem következett be. Úgy tűnik, hogy e befektetőket inkábba gazdasági növekedési kilátások érdeklik, s erről Draghi is pozitívan nyilatkozott, miközben különben kihangsúlyozta, hogy a maginfláció csak lassan emelkedhet. Így megérkezett egy komoly ellenállási tartományba az amerikai fizetőeszköz az euróval szemben. Így érdekes napoknak nézhetünk elébe. Ugyanis ha áttörné ezt a szintet, akkor az az európai részvénypiacok teljesítményére is negatív hatást gyakorolhatna. Itt elsősorban a DAX indexre gondolunk, amelyben elsősorban export orientált cégek vannak, amelyeket kellemetlenül érinthet az erős euró. Ha viszont az ellenállási tartományból lefordul az EURUSD árfolyam, az akár szárnyalást is hozhat az európai piacokon.


A mai napon mind a DAX, mind a BUX indexben oldalazásra számítunk.

A felhőben és a fizetési szolgáltatásokban van növekedés

Nem volt határozott irány az amerikai kereskedésben. A Dow 0,13%-ot, az S&P 0,02%-ot csökkent, miközben a Nasdaq 0,08%-ot emelkedett.


A különleges bizottság kibővítette a Trumppal szembeni vizsgálatok körét, így most már Trump üzleti kapcsolatait is vizsgálni fogják annak érdekében, hogy feltárják az esetleges orosz kapcsolatokat.


Még a legoptimistább elemzői várakozásokat is felülmúlta a Visa a harmadik pénzügyi negyedévben. A társaság 4,6 milliárd dolláros árbevételt ért el, szemben a várt 4,36 milliárd dollárral. Az EPS 86 cent lett, míg a legoptimistább várakozás is csak 84 cent, a konszenzus pedig 81 cent volt. A harmadik negyedévben 1860 milliárd dollár értékű tranzakciót bonyolított a Visa, ami év/év alapon 38%-os növekedés. Kimondottan erős volt a határokon átnyúló tranzakciók esetében a növekedés, ott 147%-os növekedést tudott elérni a társaság. A reguláris kereskedést követően közel 1%-os emelkedést mutattak a részvények.


A Microsoft 98 centes egy részvényre jutó eredményt ért el a negyedévben, szemben a várt 71 centtel. A kiugróan jó eredmény oka, hogy részvényenként 23 cent adóelőnye keletkezett a cégnek egyszeri tételként, de még e nélkül is felülmúlta volna az eredmény a várakozást. Az árbevétel 9%-os javulása főleg a felhő alapú szolgáltatások bővülésének köszönhető. Az Azur nevű felhő alapú szolgáltatás csaknem duplázta árbevételét, míg a szintén felhőmegoldást használó Office 365 programcsomag 43%-os növekedést ért el. A felhőalapú szolgáltatások árbevétele 18,9 milliárd dollár volt a most zárult üzleti évben, ezzel csaknem teljesítette a most induló pénzügyi évre vonatkozó 20 milliárd dolláros tervét a vállalat. Az esti határidős kereskedésben nagy kilengéseket követően végül 0,3%-ot csökkent a részvények árfolyama.


Az Ebay 2,33 milliárd dolláros árbevételen 45 centes részvényenkénti profitot ért el. Míg az árbevétel minimálisan felülmúlta a 2,31 milliárdos várakozást, addig az EPS pontosan megegyezett azzal. A befektetők viszont a harmadik negyedév miatt aggódnak, ugyani a társaság előrejelzése elmarad a piaci várakozástól. A társaság 2,35-2,39 milliárd dolláros árbevételt vár, ami ugyan kedvezőbb, mint a 2,32 milliárdos konszenzus, de a gyengébb marzsok miatt az EPS csak 46-48 cent lehet, ami a piaci várakozásnak inkább csak az aljával egyezik meg. Az aggasztó kilátások miatt a társaság a rendes kereskedés utáni határidős kereskedésben 5,2%-ot esett. A befektetőket az értékesített volumen mindössze 3%-os növekedése és az is aggasztja, hogy csak 2 millió új ügyfelet sikerült akvirálnia a társaságnak.


Ma piacnyitás előtt jelent a GE és a Moody’s, míg fontosabb makroadatok nem jelennek meg a tengerentúlon.

Nyugodt kereskedés Ázsiában

Mérsékelt csökkenés volt tapasztalható az ázsiai piacokon a hét utolsó kereskedési napján. A Nikkei 0,2%-ot, a Hang Seng és a Shanghai index pedig 0,1%-ot csökkent.


A kínai jegybank 40 milliárd jüan értékű likviditást biztosított a piac számára fordított repo művelet keretében. A beavatkozásra azért volt szükség, mert az adó- és osztalékfizetések miatt megnövekedett a pénzkereslet, ami elkezdte emelni a bankközi kamatokat.

Határidős piacok

Alapvetően negatív hangulat uralkodott a főbb határidős piacokon ma reggel, egyedül az S&P volt nullában.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben