Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Vihar előtti csend a tengerentúlon

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. május 29.   15:34

Minden május utolsó hétfőjén a katonai szolgálat során elhunytakra emlékeznek a tengerentúlon, így a tőzsdék is zárva tartanak a mai napon. Ez a megemlékezés az amerikaiaknál egyben a nyári szezon nem-hivatalos kezdete is, ami majd szeptember első hétfőjén a munka...

Minden május utolsó hétfőjén a katonai szolgálat során elhunytakra emlékeznek a tengerentúlon, így a tőzsdék is zárva tartanak a mai napon. Ez a megemlékezés az amerikaiaknál egyben a nyári szezon nem-hivatalos kezdete is, ami majd szeptember első hétfőjén a munka ünnepével ér véget.

Keddtől kezdődően felpörögnek a piaci az események, azt követően, hogy a személyi jövedelmek és személyi kiadások áprilisi alakulásáról kaphatunk pontosabb képet. Emellett a Conference Board fogyasztói bizalomindexe is napvilágot lát, ami a Michigan Egyetem múlt héten publikált indexe alapján további optimizmust vetíthet előre.

Szerdán a Fed Bézs könyvét lesz érdemes figyelni, ami az utóbbi hónapokban, több szektorban is már a munkaerő hiányáról számolt be.

Csütörtökön ADP foglalkoztatottsági adatok jönnek, amik általában jó támpontot adnak a pénteki munkaerőpiaci adatok előtt. Ezt követően az ISM feldolgozóipari indexe lát napvilágot május hónapra, ahol hat egymást követő emelkedést követően az utóbbi két hónapban visszaesést mutatott az index. A mutató továbbra is a bővülést jelentő 50-es érték felett tartózkodik, az elemzők 54,8 pontos értéket várnak az előző havi 54,6 pontot követően.

Végül, pénteken munkaerőpiaci adatok jönnek, ahol azt lesz érdemes figyelni, hogy továbbra is a Fed egyensúlyi munkanélküliségi rátája alatti (4,7-4,8%) értéket láthatunk-e. Amennyiben igen, annak elviekben inflációs nyomást kéne generálnia, ami azonban az utóbbi hónapok adatai alapján egyelőre várat magára. Ebből a szempontból az átlagos órabérek alakulását lesz érdemes figyelni a jelentésben, ahol az inflációs nyomás első jelei már felbukkanhatnak. Az elemzők 2,7%-os év/év alapú növekedést várnak, ami javulás lenne az utóbbi hónaphoz képest, de még mindig elmaradna a válság előtt megszokott 3-3,5%-os növekedési ütemtől.

PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben