Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

27.600 forintra emeltük MOL célárunkat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 29.   08:38

Erste kommentár MOL célárunkat a korábbi 25.900 forintról tovább emeltük 27.600 forintra, és fenntartjuk vételi ajánlásunkat. A MOL céláremelés oka a javuló kilátások és az, hogy...

Erste kommentár

MOL célárunkat a korábbi 25.900 forintról tovább emeltük 27.600 forintra, és fenntartjuk vételi ajánlásunkat. A MOL céláremelés oka a javuló kilátások és az, hogy megszűnt CEZ részvények piacra kerülésének kockázata. Horvátországban egyelőre nem várunk áttörést, mivel a horvát kormány egyelőre más prioritásokkal foglalkozik, mint a MOL-INA ügy. A MOL 25%-kal olcsóbb a lengyel vetélytársakhoz, a Lotos Group-hoz és a PKN Orlenhez képest (MOL 2017-es EV/EBITDA 4,2x, míg a PKN Orlen 5,6x, a Lotos 5,0x-n forog), míg növekedésben és profitabilitásban nincs érdemi különbség. Ezért mi a lengyel részvények eladását és a MOL vételét javasoljuk. Fontos kiemelni, hogy a második félév kicsit nehezebb lesz a MOL-nak, mint az első volt, de ezzel együtt a kilátások továbbra is jók. Amíg az olajár 60 dollár marad, ami a várakozásunk szerint még 2-3 év, addig a finomítói és petrolkémiai nyereségráták magasak maradnak.


A mai napon Kína mellett London és Amerika is zárva tart. Az utóbbi esetében a z ismeretlen katonára emlékezünk. Így egy kissé lagymatagabb lehet a mai napon a kereskedés külföldön és itthon is. Ugyanakkor a rövidtávú technikai indikátorok alapján kismértékű emelkedésre számítunk mind a DAX, mind a BUX index esetében. Hosszabb skálát tekintve a DAX még mindig korrekciós fázisban van, míg a BUX éppen most készül egy korrekciós fázisba érkezni.

Nem hozott meglepetést a G7 csúcs, zárva tartanak ma az USA piacok

Minimális elmozdulással zárták a kereskedést a vezető amerikai részvényindexek. Az S&P500 és a Dow stagnálással fejezte be a kereskedést, míg a Nasdaq 0,1%-ot emelkedett.


A mai napon zárva tartanak a tengerentúli piacok, mivel Amerikában a fegyveres erőknél szolgálat során elhunytakról emlékeznek meg.


Nem hozott érdemi előrelépést a G7-ek olaszországi csúcstalálkozója, amelynek ismét az Egyesült Államok állt a középpontjában. Noha a terrorizmus elleni harcban szorosabb együttműködésben állapodtak meg a felek, továbbra sem jutottak előrébb a világkereskedelmet és a klímaváltozást érintő témákkal kapcsolatban. Donald Trump a találkozót követően Twitteren azt írta, hogy jövő héten dönt arról, hogy az USA visszalépjen-e a Párizsi Klímaegyezménytől. A szokásoktól eltérően Trump nem kívánt a sajtó elé állni az esemény t követően.


John Williams, a San Franciscó-i Fed elnöke szerint az infláció az idei év vége vagy a jövő év eleje körül éri el a Fed 2%-os célját, a gazdaság pedig nagyon közel áll a teljes foglalkoztatottsághoz. Idénre összesen három kamatemelést tart jelenleg reálisnak, beleértve a márciusi emelést, ám a beérkező adatok függvényében ez akár felfele, akár lefele is módosulhat.


Továbbra is magas szinteken a fogyasztói bizalom a tengerentúlon, azt követően, hogy a Michigani Egyetem indexe a várthoz közeli 97,1-es értéket vett fel az előző havi 97-es értéket követően. Rossz hír a Fed számára, hogy a hosszú távú inflációs várakozások továbbra is a történelmi mélypont környékén tartózkodnak, jelenleg 2,4%-on.

Nyugodt hangulat a kínai nemzeti ünnep miatt

Enyhe emelkedés jellemezte az ázsiai piacokat ma reggel. A Hang Seng index 0,2%-ot emelkedett, a Nikkei stagnált. A hongkongi tőzsdét elsősorban az ingatlanfejlesztő társaságok jó teljesítménye húzta felfelé.


Kínában a részvénypiac nemzeti ünnep miatt ma zárva tartott és csak szerdán fog újra kinyitni.

Határidős piacok

Az európai határidős piacok vegyes képet mutattak ma reggel, a DAX pluszban volt.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben