Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Jelentett az Unicredit és a Deutsche Post

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. május 11.   09:33

A kötvénypiac örül Macron győzelmének Marginálisan emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A DAX 0,07%-ot, a CAC40 0,05%-ot, a FTSE MIB 0,31%-ot emelkedett. Bár a részvénypiacon nem volt nagy jele Macron győzelmének, nem...

A kötvénypiac örül Macron győzelmének

Marginálisan emelkedtek tegnap az európai részvényindexek. A DAX 0,07%-ot, a CAC40 0,05%-ot, a FTSE MIB 0,31%-ot emelkedett.


Bár a részvénypiacon nem volt nagy jele Macron győzelmének, nem úgy a kötvénypiacon, ahol a francia kötvények felára jelentősen csökkent. A 10 éves francia államkötvények hozamfelára a hasonló lejáratú német államkötvényekhez képest lefeleződött Macron megválasztása óta, és már csak 42 bázispont. A két kötvény közötti hozamkülönbözet „spread” Marine Le Pen, a másik elnökjelölt gazdaságpolitikai elképzelései miatt alakult ki, így gyakran Le-Spread-ként is emlegették.


Ma a Bank of England kamatdöntő ülésére lesz érdemes figyelni, délután 1-kor. Nem várható, hogy a jegybank változtatna a monetáris kondíciókon, ugyanakkor a jegybank új inflációs és növekedési előrejelzést is publikál, melyet érdemes lesz figyelni. Elsősorban az idei növekedési várakozást csökkentheti a jegybanki stáb az első negyedéves gyenge GDP adatot követően.

Várt fölötti eredményt hozott az UniCredit

A várt 586,7 milliós eredménnyel szemben 907 millió eurós eredményt ért el a bankcsoport, ami meghaladja a legmagasabb előrejelzést is. Az első negyedéves árbevétel 4,83 milliárd eurós értéke is meghaladta a várakozásokat, elsősorban a magasabb díj- és jutalékbevétel, valamint a magasabb kereskedési jövedelmek miatt. A céltartalékolás mindössze 670 millió euró volt, szemben a 703 millió eurós előrejelzéssel. A bank CET1 tőkemegfelelése 11,5% volt, ami szintén felülmúlta a várakozásokat. A 2017 egészére vonatkozó 10,2 milliárd eurós nettó kamatjövedelem előrejelzést megerősítette a menedzsment. A kedvező gyorsjelentés kapcsán pozitív árfolyam reakcióra számítunk.

Egyszeri tétel miatt alacsony a Deutsche Post növekedési üteme

Jelentett a Deutsche Post az első negyedévre. A vállalat 885 millió eurós üzemi eredményt (EBIT) jelentett, míg az elemzői várakozások 918 millió euróról szóltak. Ez csupán 1,4%-os növekedést jelent év/év alapon, azonban a bázisidőszakot az ellátási lánchoz kapcsolódó egyszeri bevételek befolyásolták, ezt kiszűrve 6%-os növekedést láthatunk. Az online kereskedelem térhódítása kedvez a vállalatnak, azonban a szállítási költségek növekedése negatívan hat a profitra. A vállalat megerősítette idei 3,75 milliárd eurós üzemi eredmény várakozását, és a 2013 és 2020 közötti időszakra korábban megadott évi átlagos 8%-os növekedési ütemet.

Az Adidas kiszállt a golf üzletágból

Az Adidas bejelentette, hogy 425 millió dollárért egy magántőke társaság (private equity) részére értékesítette az Adidas csoporthoz tartozó golf kellékeket gyártó márkáit, köztük a TaylorMade, az Adams Golf és az Ashworth márkát is. Az Adidas már régóta tervezte a területek leválasztását annak érdekében, hogy a core tevékenységekre összpontosíthasson. A régóta leválasztani tervezett üzletág eladása pozitív fejlemény a csoport életében.

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

PODCAST

Nagyot bukott a Tesla, de a Musk varázslat még mindig működik

A gyorsjelentési szezon legfontosabb hete zajlik épp az Egyesült Államokban. A világ legértékesebb cégei közül többen is közzéteszik első...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben