Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Megemelte előrejelzését a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 10.   08:41

Erste kommentár Tegnap a jó eredmény ellenére nem volt kirobbanó öröm a Richter piacán. Pedig a cég még a bevételre és az operatív eredményhányadra vonatkozó előrejelzését...

Erste kommentár

Tegnap a jó eredmény ellenére nem volt kirobbanó öröm a Richter piacán. Pedig a cég még a bevételre és az operatív eredményhányadra vonatkozó előrejelzését is megemelte. Számításaink azt mutatják, hogy ez implicit 6-12 százalékkal magasabb üzemi eredményt jelent, mint amit a februári előrejelzés sugallt. Az aggodalom oka egyébként a nyomott bruttó marzsok és az emelkedő költségek. Az előbbiben az is szerepet játszik, hogy erős a piaci árverseny. Ugyanakkor az új készítmények egyre jobban teljesítenek. Például a cariprazin értékesítés az USA-ban 53,6 millió dollár lett az első negyedévben az Allergan számai alapján. Így a 200 millió dollárt várhatóan lazán felülmúlhatja idén az eladott mennyiség értéke. S akkor még nem beszéltünk a bevezetés alatt, vagy bevezetés közeli állapotban levő gyógyszerekről. A részvény relatíve gyenge teljesítményében az is szerepet játszik, hogy az árazás a pozitív jövőkép jelentős részét már tartalmazza, így az árfolyamot a további jó teljesítményről érkező hírek fogják nagy valószínűséggel feljebb mozgatni.  



A MOL és az OTP is jól teljesített tegnap. Az előbbi a leeső osztalék ellenére és az alacsony értékeltség miatt tudott jól mozogni. Ugyanakkor az OTP-t a régiós bankszektor és a várható jó eredmény is segíttette, a bank péntek hajnalban teszi közzé gyorsjelentését. A Magyar Telekom ma este teszi közzé a várhatóan feleződő eredményét, és a részvény ma forog utoljára osztalékkal. Így holnap valószínűleg 25 forinttal alacsonyabb árfolyamot láthatunk, legalábbis a nyitó szakaszban, hacsak az eredmény ezt nem írja felül.


A mai napon a DAX index továbbra is oldalazhat kis csökkenéssel, míg a BUX szinthez ért tegnap. Ennek ellenére egy enyhe emelkedést el tudunk képzelni.

Jól fektetett a jövőbe az Nvidia

Továbbra is történelmi maximuma körül ragadt az S&P500 és a Dow, míg a Nasdaq-nak tegnap is sikerült az újabb csúcsdöntés. Az S&P500 0,1%-ot, a Dow 0,17%-ot veszített értékéből, míg a Nasdaq 0,29%-ot emelkedett.


Több mint 10%-ot emelkedett az Nvidia részvényárfolyama, miután közzétette első negyedéves gyorsjelentését. A vállalat 1,94 dolláros árbevételen 0,85 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami felülmúlta az 1,91 milliárd dolláros árbevétel és 0,81 dolláros EPS várakozásokat. A második negyedévre 1,95 milliárd körüli árbevételt vár a vállalat, ami kismértékben jobb az 1,9 milliárd dolláros elemzői konszenzusnál. Az igazán jó híreket az szolgáltatta, hogy az árbevétel az adatközpont szegmensben 409 millió dollárra növekedett, ami 186%-os növekedést jelent az előző év ugyanazon időszakához képest, míg az önvezető autókban használt chipekből származó árbevétel 140 millió dollár lett, 24%-os év/év alapú növekedést felmutatva.


Jelentett a Disney is. A vállalat második negyedéves 13,3 milliárd dolláros árbevétele megegyezett a várakozásokkal, míg az egy részvényre jutó 1,5 dolláros tisztított profit felülmúlta az 1,41 dolláros várakozásokat. Az élményparkok és a filmstúdió üzemi eredménye jócskán felülmúlta a várakozásokat, ám a kábel TV szegmens 3%-os visszaesést mutatott az előző évhez képest. Itt az ESPN sportcsatorna volt a gyengébb eredmény fő oka, ugyanis az előfizetők száma továbbra is csökken, miközben a programozási költségek nőttek. A hírekre a részvények 2,5%-ot estek piaczárást követően.


A dallasi Fed elnöke, Robert Kaplan továbbra is három kamatemelést vár összesen a 2017-es évre. Szerinte az infláció fogja meghatározni azt, hogy ennél esetleg eggyel több vagy kevesebb kamatemelés lehet az idén.


A kansasi Fed elnöke, Esther George szerint a jegybanknak mindenképpen még idén el kell kezdenie 4.500 milliárd dolláros mérlegének leépítését, azáltal, hogy felhagy az újrabefektetésekkel mind a jelzálog-, mind az állampapírok esetében. George szerint a váratlanul alacsony márciusi maginflációs adat csupán egyszeri tételek eredménye volt.

Relatíve lassú ütemben vásárolja a kötvényeket a japán jegybank

Optimista hangulatban telt az ázsiai kereskedés. 21 havi csúcsra emelkedett a Hang Seng index a mai 0,9%-os emelkedésével, melyet elsősorban a pénzügyi szektorba tartozó részvények jó teljesítménye támogatott. A Nikkei 0,3%-ot emelkedett, míg a Shanghai index csökkent.


Áprilisban tovább fékeződött a kínai termelői árak emelkedése, a korábbi 7,6% helyett áprilisban csak 6,4% volt az index értéke. A lassulás elsősorban a nyersanyagárak fékeződésére vezethető vissza. Az infláció viszont enyhén begyorsult, a márciusi 0,9%-os infláció után áprilisban már 1,2%-ot mértek. Elsősorban a nem-élelmiszer termékeknél volt áremelkedés tapasztalható, kiemelhető a repülőjegy- és szállásárak emelkedése a fesztiválhoz kötődő utazások miatt.


A BoJ elnöke mai parlamenti meghallgatásán arról beszélt, hogy a jegybank jelenlegi eszközvásárlási üteme mellett körülbelül évi 60 ezermilliárd jen (527 milliárd dollár) eszközállományt vásárolhat a japán jegybank. Ez lényegesen lassabb ütemet jelent, mint a jegybank hivatalos indikatív 80 ezer milliárd jen összegű eszközvásárlási programja.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Ma jelent a Magyar Telekom

Ma tőzsdezárás után teszi közzé I. negyedéves eredményét a Magyar Telekom.

Ma forog utoljára osztalékszelvénnyel a Magyar Telekom

A társaság 25 forint osztalékot fizet részvényenként, a kifizetés május 23-án kezdődik.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben