Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Eladni nem kell félnetek jó lesz

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. május 4.   08:38

Erste kommentár Tegnap „hatalmasat”, több mint 2 százalékot esett a magyar piac. Most három papír, a MOL, az OTP és a Richter volt a nehezék. Míg az első kettő szint környékére esett, s innen illene újra...

Erste kommentár

Tegnap „hatalmasat”, több mint 2 százalékot esett a magyar piac. Most három papír, a MOL, az OTP és a Richter volt a nehezék. Míg az első kettő szint környékére esett, s innen illene újra emelkednie, addig a Richter esetében még akár további csökkenés is jöhet. A Magyar Telekom is technikai szinten tartózkodik már egy ideje, így abban nem is láttunk jelentősebb mozgást, ami jó jel. A fundamentumokat tekintve nem gondoljuk különösen indokoltnak ezt a mozgást, így inkább technikai korrekciónak tartjuk az elmúlt napok eseményeit.


A MOL holnap hajnalban teszi közzé az eredményét. A jó, ráadásul a második negyedév elején még tovább javult iparági környezetnek köszönhetően várhatóan emelkedő profitról számol majd be a cég. A nem tisztított üzemi eredmény nagyot ugorhat a készlet átértékelések idei pozitív hatása miatt, míg ugyanez tavaly negatív hatással bírt. Egy szó mint száz, a holnap hajnali gyorsjelentésben nagy valószínűséggel egy stabil, erős eredményt láthatunk majd.


A Fed is megnyugtatta a piacokat, hogy az első negyedéves gyenge GDP növekedés ellenére az év hátralévő részében erőteljes GDP bővülést vár. Mindemellett egy százalékon szinten hagyta az alapkamatot, amely 1,25 százalékra emelkedhet a következő hónap közepén. A piac már szinte száz százalékra teszi ennek a valószínűségét. További kamatemelés decemberben jöhet a piaci várakozások szerint.


A mai napon mind a BUX, mind a DAX index estében emelkedést várunk.

A növekedési ütem lassulására figyelmeztetett a Facebook

A kezdeti esést követően lassabb felfele araszolás jellemezte a tengerentúli indexeket tegnap. Az S&P500 végül 0,13%-kal, a Nasdaq 0,37%-kal került lejjebb, míg a Dow 0,04%-ot emelkedett.


2,5%-ot esett a Facebook részvények árfolyama tegnap piaczárást követően, annak ellenére, hogy a vállalat a vártnál jobb eredményeket tett közzé. A vállalat éves alapon közel 50%-kal megugró, 8,03 milliárd dolláros árbevételen 1,04 dolláros egy részvényre jutó tisztított profitot ért el, ami felülmúlta a 7,85 millió dolláros árbevétel és 0,87 dolláros profitvárakozásokat. A havi aktív felhasználók száma éves alapon 17%-kal, közel 2 milliárdra emelkedett. A negatív árfolyamreakció annak volt köszönhető, hogy a gyorsjelentést követő tájékoztatón a vállalat arra figyelmeztetett, hogy az árbevétel növekedési üteme jelentősen visszaeshet az idei évben. Ennek az az oka, hogy a vállalat lassan eljut ahhoz a ponthoz, ahol már nem lesz képes több felületet biztosítani hirdetések elhelyezésére, ugyanis az már esetlegesen a felhasználók elvesztésével járna. A Facebook tulajdonolta Instagram továbbra is dinamikusan bővül, egy év alatt 40%-kal 700 millióra növekedett a felhasználók száma, ráadásul kétszer annyi hirdető használja a felületet, mint egy éve.


A vártnál nagyobb veszteségről számolt be a Tesla első negyedéves gyorsjelentésében, ugyanis a vállalat jelenleg rengeteg beruházást hajt végre. A 2,7 milliárd dolláros árbevétel még felülteljesítette a 2,61 milliárd dolláros várakozásokat, azonban az egy részvényre jutó tisztított veszteség 1,33 dollár lett a várt 0,82 dollárral szemben. A vállalat nem változtatott céljain, 2018-tól továbbra is évi 500.000 autó gyártását tervezi, a Model 3 gyártás továbbra is idén júliusban kezdődhet, valamint az egyéb tervszámok is változatlanok maradtak. A részvények 2%-ot estek piaczárást követően.


A vártnak megfelelően nem változtatott a 0,75 és 1% közötti sávban tartózkodó alapkamaton a Fed a tegnap zárult kamatdöntő ülésén. Az első negyedévben látott szerény gazdasági növekedést csupán átmenetinek tartja és az idei év végére a gazdasági növekedés újbóli felgyorsulását várja. A júniusi kamatemelés valószínűsége 94%-ra emelkedett azt követően, hogy a közlemény szerint a jegybank továbbra is további két kamatemelést lát idén célszerűnek. A Fed mérlegének leépítéséről nem érkezett új hír, jelenlegi állás szerint 2017 végén kezdődhet el a folyamat.


Az Amerikai Képviselőház elfogadta az állami szervek leállását elkerülni hivatott ideiglenes költségvetést, így egyelőre úgy tűnik, hogy szeptember végéig emiatt nem kell aggódniuk a befektetőknek, amennyiben a Szenátus is jóváhagyja a tervezetet.


A mai napon ismét szavazhat a Képviselőház az egészségügyi reformtervezetről. A republikánus Ház vezetője szerint sikerült több kritikus kérdésben megegyezni a feleknek, így elfogadásra kerülhet a tervezet.


A vártnál jobbak lettek a szolgáltatóipari beszerzési menedzser indexek áprilisban a tengerentúlon. A Markit előzetes indexe 53,1 pont lett a várt 52,5 ponttal szemben, míg az ISM indexe 57,5 pont lett a várt 55,8-al szemben.

Maradt az iránytalanság Ázsiában

Vegyes hangulat jellemezte az ázsiai kereskedést. A Hang Seng 0,4%-ot csökkent, a Shanghai index stagnált, míg a japán részvénypiac nemzeti ünnep miatt továbbra is zárva tart.


A termelői beszerzési menedzser indexhez hasonlóan a Caixin szolgáltatóipari beszerzési menedzser index is visszacsúszott áprilisban. A szolgáltató szektorban 52,2 pontról 51,5 pontra csökkent az index értéke, míg a kompozit index 52,1 pontról 51,2 pontra esett.


Ausztrália márciusi külkereskedelmi többlete 3,11 milliárd ausztrál dollárra csökkent. Ez alacsonyabb, mint a 3,25 milliárd ausztrál dolláros várakozás- Az import 5%-kal, az export pedig 2%-kal bővült.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Az OTP lezárta a Splitska Banka akvizícióját

Az OTP még tavaly év végén jelentette be, hogy megveszi a Societe Generale csoporthoz tartozó horvát Splitska banka-t. Az 5-dik legnagyobb horvát bank megvételével hozzávetőleg 10%-ra nő az OTP részesedése a horvát piacon. A hír technikai jellegű, így árfolyamhatásra nem számítunk.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben