Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

15 százalékos kulcs?

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 25.   08:30

Erste kommentár A legújabb hírek szerint 15 százalékra csökkenne a társasági és a személyi jövedelemadó is az USA-ban. Legalábbis a WSJ szerint Trump elnök ennek a tervnek a kidolgozására...

Erste kommentár

A legújabb hírek szerint 15 százalékra csökkenne a társasági és a személyi jövedelemadó is az USA-ban. Legalábbis a WSJ szerint Trump elnök ennek a tervnek a kidolgozására szólította fel a Fehér Ház illetékes embereit. Ez pedig számításaink szerint további nagy lökést adna a részvénypiaci rallynak, hiszen ez 2.500 pont fölötti fair értéket eredményezne az S&P500 indexben.


Apropó, emelkedés, új csúcsok. A DAX tegnap 2 éves technikai szintet tört át és új csúcsra emelkedett. Ráadásul úgy, hogy napi maximumon zárt. Ez pedig jó jel a folytatás tekintetében, hiszen valószínűleg nem (csak) short zárások emelték az indexet. Persze a kitörést még meg is kell erősíteni, ami azt jelenti, hogy ma nem kellene visszaesnie a 12.390 pontos szint alá. Erre jó esély mutatkozik, hiszen ma is emelkedést várunk. A BUX index esetében emelkedés jöhet a mai napon.

Már piacnyitás előtt beindul a gyorsjelentési dömping a tengerentúlon

Megtartották a kezdeti pluszokat a vezető amerikai részvényindexek a tegnapi nap folyamán. Az S&P500 1,08%-ot, a Dow 1,05%-ot, a Nasdaq 1,24%-ot emelkedett.


Jót jelentett 2017 első negyedévére az Alcoa. A vállalat 2,66 milliárd dolláros árbevétele ugyan elmaradt a 2,96 milliárd dolláros várakozásoktól, azonban az egy részvényre jutó tisztított profit 0,63 dollár lett a várt 0,48 dollárral szemben. A vállalat a korábbi 4% helyett 2017-ben az alumínium iránti globális kereslet 4,5-5%-os növekedését várja az előző évhez képest. Noha ez első hallásra pozitívnak tűnik, minden bizonnyal a kínai kitermelés és felhasználás lesznek továbbra is azok a főbb tényezők, amik a piacot igazán mozgatni tudják.


Közzétette első negyedéves gyorsjelentését a T-Mobile US. A vállalat 2,7 milliárd dolláros EBITDA-t ért el, felülmúlva a 2,57 milliárd dolláros várakozásokat. Az egy részvényre jutó tisztított profit 0,45 dollár lett a várt 0,35 dollárral szemben. Az első negyedév során közel 800 ezer új előfizetőt regisztrált a vállalat, ami kissé elmarad a 820 ezres várakozásoktól. 2017-es előrejelzésüket a 2,4-3,4 milliós sávról a 2,8-3,5 milliós sávra emelték. Ezzel tovább élesedhet a verseny az amerikai telekommunikációs piacon, ahol a Verizon és az AT&T minden erővel igyekszik megállítani a T-Mobile US egyre növekvő piaci részesedését. Piaczárást követően 1% körüli mínuszt mutatott a részvények árfolyama.


A mai napon piacnyitás előtt a McDonald’s, a Coca-Cola, a Caterpillar, a Lockheed Martin, a Du Pont, az Eli Lilly és a Biogen is jelent, míg piaczárást követően az AT&T gyorsjelentése érkezik.


Fehér Ház-i értesülések szerint a társasági adó 35%-ról 15%-ra való csökkentését tartalmazhatja az az adóreform tervezet, amit szerdán tár a nyilvánosság elé Donald Trump. Ez valószínűleg azt a célt fogja szolgálni, hogy betartsa korábbi ígéretét, miszerint 100-dik hivatali napja előtt véghezviszi főbb kampányígéreteit. Mint láthattuk, az Obamacare reformja egyelőre elakadt, így most szépíteni szeretne az amerikai elnök. A javaslatot természetesen a Kongresszusnak is jóvá kell hagynia, így könnyen lehet, hogy nem ez lesz majd a végleges verzió.


Megfelelt a várakozásoknak a dallasi Fed feldolgozóipari kilátásokat mérő indexe, miután 16,8 pont lett az előző havi 16,9 pontos értéket követően.

Kína 2025-re feloldja az autógyártókat érintő korlátozásokat

Tovább folytatódott a pozitív hangulat és az emelkedés az ázsiai piacokon. A Nikkei 1%-ot, a Hang Seng 1,2%-ot, a Shanghai index 0,3%-ot emelkedett.


Kínában már jelezték, hogy 2025-re megszüntetik a jelenlegi szabályozást, mely alapján autógyártó vállalatok csak 50-50%-os közös vállalkozásként működhetnek, úgy, hogy az egyik tulajdonosnak kínai vállalatnak kell lennie. A mostani szabályozás egyik célja, hogy a kínai partner vállalatoknak legyen lehetőségük a know-how elsajátítására. Ez a versenyelőnyük viszont a jelek szerint hamarosan megszűnik. A szabályozás lazítása pozitív lenne az európai és az amerikai autóipar számára is.


A Samsung amerikai ügyvezető igazgatója szerint az új Samsung Galaxy S8 és S8+ készülékekre 30%-kal több előrendelés futott be, mint tavaly a Galaxy S7-re.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Az Mtel 3,61 milliárd forintnyi osztalékot kap a MakTel-től

A Magyar Telekom leányvállalata, a MakTel 6,37 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött. A Stonebridge Communications, a társaság 100%-os leányvállalata, ebből mintegy 3,61 milliárd forintnyi osztalékra jogosult.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben