Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Érdemes lesz figyelni a gazdasági hangulatindexeket a következő hetekben

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. április 20.   15:31

Elkezdtek korrigálni a gazdasági hangulatindexek az USA-ban. A Philadelphiai Fed üzleti hangulat indexe az előző havi 32,8 pontot követően, ugyan továbbra is erős, 22 pont lett április hónapban, a várakozások azonban 25,5 pontról szóltak. Az elkövetkező hetekben a Conference Board fogyasztói bizalom...

Elkezdtek korrigálni a gazdasági hangulatindexek az USA-ban. A Philadelphiai Fed üzleti hangulat indexe az előző havi 32,8 pontot követően, ugyan továbbra is erős, 22 pont lett április hónapban, a várakozások azonban 25,5 pontról szóltak. Az elkövetkező hetekben a Conference Board fogyasztói bizalom indexét (április 25.), a Richmondi Fed feldolgozóipari indexét (április 25.), a Michigan Egyetem fogyasztói bizalom indexét (április 28.) és az ISM feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet (május 1.) lesz érdemes figyelni, hogy valóban kezd-e alábbhagyni a novemberi választások óta tartó optimizmus.

Csalódást keltett a Verizon első negyedéves gyorsjelentése. A vállalat 29,8 milliárd dolláros árbevételen 0,95 dolláros tisztított EPS-t ért el, a várt 30,5 milliárdos árbevétel és 0,96 dolláros EPS-el szemben. A vállalat 307 ezer vezeték nélküli szolgáltatásokat igénybe vevő előfizetőt veszített az elmúlt negyedévben a várt 283 ezres bővüléssel szemben, így továbbra is alulmarad a T-Mobile U.S. által támasztott árversenyben. A szegmensben jelenleg összesen 113,9 millió előfizetője van a cégnek, ezzel továbbra is a legnagyobb szolgáltató az USA-ban. A részvények 2,5%-os esést mutatnak piacnyitás előtt.

Hiába az áremelések és a technológiai újítások, nem sikerült megfékeznie a visszaeső kereslet okozta bevételcsökkenést a Philip Morris International-nek. A 2017-es első negyedévben a vállalat 6,5%-os visszaesést jelentő 5,63 milliárd dolláros árbevételt ért el a várt 6,48 milliárddal szemben, míg az egy részvényre jutó tisztított profit 0,98 dollár lett a várt 1,03 dollárhoz képest. A vállalat az elmúlt időben több mint 3 milliárd dollárt fektetett új, kevésbé káros termékek fejlesztésébe, azonban ezek a termékek egyelőre a bevételek elenyésző részét teszik ki. A részvények 3%-os csökkenést mutatnak piacnyitás előtt.

244 ezren folyamodtak első ízben munkanélküli segélyért a tengerentúlon az elmúlt hét folyamán, az előző heti 234 ezerrel, és a várt 240 ezerrel szemben, így az adat nem okozott komoly meglepetést.

 

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben