Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Kivárás jellemzi a piacokat

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. április 20.   08:30

Erste kommentár Az MOL 7,14 százalékos tulajdonosa, az Oman Oil át kívánja rendezni olajipari portfólióját. Igaz, elsősorban a hazai börzét kívánja erősíteni és ezen keresztül külföldi...

Erste kommentár

Az MOL 7,14 százalékos tulajdonosa, az Oman Oil át kívánja rendezni olajipari portfólióját. Igaz, elsősorban a hazai börzét kívánja erősíteni és ezen keresztül külföldi befektetőket vonzani az országba, de nem elképzelhetetlen, hogy a MOL részesedéstől is megválna. Korábban a Dana és a Crescent adott el MOL részvényeket, legutóbb pedig a CEZ vált meg 7 százalékos pakettjától. Ugyanakkor azt gondoljuk, hogy a részletek ismerete nélkül, a hírnek egyelőre nem kellene hatással lennie a részvényárra.


A Bézs könyv szerint feszült a munkapiaci helyzet az USA-ban, elsősorban az alacsony végzettségűek körében. A gazdaság pedig továbbra is bővül. Ezt a képet nem segíti a bevándorlás-ellenes politika. Erre a dollárnak valamiféle erősödést kellett volna felmutatnia, de mostanában inkább a csúszó, sőt egyesek szerint elmaradó adópolitikai átrendezésre (adócsökkentés) kell számítani. Az pedig rossz lenne a részvénypiacoknak.


A mai napon oldalazásra számítunk a DAX és a BUX index esetében is.

Kevesen vannak az ipari dolgozók Amerikában

A kezdeti emelkedést követően lecsorgás jellemezte a tegnapi kereskedést a tengerentúlon. Az S&P500 0,17%-kal, a Dow 0,58%-kal zárt lejjebb, a Nasdaq 0,23%-ot tudott emelkedni.


Közzétette Bézs könyvét a Fed, ami az egyes körzetek február közepe és március vége közötti gazdasági helyzetét vizsgálta. A gazdasági aktivitás mind a tizenkét körzetben növekedett, többnyire szerény illetve közepes ütemben. A munkaerőpiacot illetően továbbra is nehézségei akadnak a cégeknek az alacsonyabb képzettséget igénylő munkahelyek betöltésében, ami egyes körzetekben a feldolgozóiparban, az építőiparban és a szállítmányozásban visszafogottabb növekedést eredményezett. Az inflációt illetően a vállalatok többsége visszafogott áremelkedést vár az elkövetkező hónapokban.


Megfelelt a várakozásoknak az eBay első negyedéves gyorsjelentése. A vállalat 2,22 milliárd dolláros árbevételt és 0,49 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami szinte hajszálpontosan megegyezik az elemzők várakozásaival. A következő negyedévre a részvényenkénti 0,47 dolláros profitvárakozásoknál pesszimistább képet vázolt a cég, ugyanis 0,43 és 0,45 dollár közötti értékre számít. A hírekre az árfolyam 2,5%-ot esett piaczárást követően.


Jelentett az első negyedévre az American Express. A vállalat 7,9 milliárd dolláros árbevételen részvényenkénti 1,34 dolláros tisztított profitot ért el, ami felülmúlta a 7,8 milliárdos árbevétel és 1,27 dolláros EPS várakozásokat. A vállalat sajáttőke arányos megtérülése 25,1% lett a negyedév során. A hírekre az árfolyam több mint 2%-kal erősödött piaczárást követően.


Stanley Fischer, a Fed alelnöke szerint a várható kamatemelések és a Fed mérlegének leépítése nem lesz jelentős hatással a világ többi gazdaságára. Fischer szerint a növekedés ezekben az országokban széleskörű alapokon nyugszik és sokkal kisebbek a lefele mutató kockázatok, mint az utóbbi években.


A Bostoni Fed elnöke, Eric Rosengren is azon a véleményen van, hogy a Fed-nek olyan mértékben kell majd a mérlegének fokozatos leépítésébe kezdenie, hogy az ne változtasson a Fed jelenleg várható kamatpályáján. A monetáris politika iránymutató eszköze ezt követően is az alapkamat lesz.

Nagyot bővült a japán export és import is

Enyhe pluszok jellemezték az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,3%-ot, a Nikkei 0,1%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index értéke nem változott.


Nagyot nőtt a japán export és import is. Márciusban az export 12,0%-kal növekedett, míg a várakozás 6,2% volt, az import bővülése még ennél is gyorsabb ütemű volt, ott 15,8%-os növekedés volt látható a tavalyi év azonos időszakához képest, míg a várakozás 10%-os bővülés volt. Az adatok kedvező képet festenek a japán gazdaság helyzetéről és versenyképességéről.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a pozitív, míg az európaiak a negatív tartományban voltak ma reggel.

Részvényeket kapott a Magyar Telekom vezérigazgatója

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója és igazgatósági tagja a „Kiegészített Részvényvásárlási Program” keretében 36.710 darab Mtel részvényt kapott 2017. április 19-én.  A tranzakciót követően Christopher Mattheisen tulajdonában összesen 215.276 darab Mtel részvény van.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Úgy jó, ha nagy?
AGRÁR SAROK

Úgy jó, ha nagy?

A magyar tejtermelés nem számít még az EU-ban sem nagynak, de a tejtermelő farmok átlagos mérete terén előkelő helyen állunk. A világban azonban...

2024. április 15.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben