Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Három Dow komponens is jelentett piacnyitás előtt

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. április 18.   15:19

Lecsorgást mutatnak az amerikai határidők a tegnapi nagyobb emelkedést követően. Az S&P500 és a Dow 0,3%-os, a Nasdaq 0,2%-os mínuszt mutat. Közel 40%-kal, 4,86 milliárd dollárra emelkedett a Bank of America profitja 2017 első negyedévében. Ez részvényenként 0,41 dollárnak felel...

Lecsorgást mutatnak az amerikai határidők a tegnapi nagyobb emelkedést követően. Az S&P500 és a Dow 0,3%-os, a Nasdaq 0,2%-os mínuszt mutat.

Közel 40%-kal, 4,86 milliárd dollárra emelkedett a Bank of America profitja 2017 első negyedévében. Ez részvényenként 0,41 dollárnak felel meg, ami meghaladja a 0,35 dolláros elemzői konszenzust. Ahogy az eddig már jelentett nagybankok, úgy a Bank of America is részben az emelkedő hozamkörnyezetnek köszönhette jó teljesítményét. A nettó kamatbevétel a várakozásoknak megfelelően 5,5%-kal 11 milliárd dollárra emelkedett az előző év azonos időszakához képest, a nettó kamatmarzs pedig 16 bázisponttal 2,39%-ra emelkedett az előző negyedévhez képest. A befektetési banki terület is jól teljesített, itt mind a kötvény, mind a részvényüzletág felülteljesítette a várakozásokat. A részvények 1%-os emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

Hiába duplázódott majdnem a Goldman Sachs profitja az első negyedévben a megelőző év azonos időszakához képest, a számok így is elmaradtak az elemzői várakozásoktól. A vállalat 2,26 milliárd dolláros profitot jelentett, ami részvényenként 5,15 dollárt tesz ki, míg az elemzők 5,34 dollárt vártak. A vállalat kötvény, deviza- és árupiaci kereskedési részlege (FICC) a várt 2 milliárd dollárral szemben csupán 1,7 milliárd dollár bevételt generált, ami a fő oka volt a várttól elmaradó számoknak. A jelentésre a részvények közel 3%-os esést mutatnak piacnyitás előtt.

A várthoz közeli 17,8 milliárd dolláros árbevételt jelentett a Johnson & Johnson az első negyedévre, míg a részvényenkénti 1,83 dolláros tisztított profit felülmúlta az 1,77 dolláros elemzői várakozásokat. A vállalat bevételeinek közel 10%-át adó slágergyógyszer, a Remicade értékesítései 6%-ot estek éves alapon, miután a Pfizer 2016 végén piacra dobta a gyógyszer bioszimiláris változatát, 15%-kal alacsonyabb áron. A Remicade-ből származó bevételek így is 1,67 milliárd dollárt tettek ki a várt 1,62 milliárddal szemben, azonban több sokat ígérő készítmény (Stelara, Xarelto, Invokana) értékesítése alulmúlta a várakozásokat. A hírekre 1%-os mutat az árfolyam piacnyitás előtt.

Felülteljesített a UnitedHealth 2017 első negyedévében. A vállalat a vártnak megfelelő 48,7 milliárd dolláros árbevételen 2,37 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami meghaladja a 2,17 dolláros várakozásokat. A 2017-es évre 9,65 és 9,85 dollár közötti EPS-t vár a vállalat, ami magasabb, mint a 9,5 dolláros előzetes várakozások. A vállalat 2017-re majdnem minden államban visszavonta az Obamacare során létrehozott egészségbiztosítási csomagját, ami alól kivételt képeznek a rászorulóknak biztosítást nyújtó állam által finanszírozott programok (Medicare, Medicaid). Ezekben a szegmensekben közel 15 millió embert biztosít a vállalat, ahol az első negyedévben közel 8%-os negyedéves alapú bővülés volt tapasztalható. Ez a szegmens az összes biztosított közel 1/3-át adja, így érdemes lesz figyelni, hogy túlélik-e a republikánusok tervezett egészségügyi reformját ezek a programok. A részvények 1% körüli emelkedést mutatnak piacnyitás előtt.

A várt évesített 1,25 millióval szemben csupán 1,215 millió új lakás építésébe kezdtek márciusban a tengerentúlon, ami visszaesést jelent az előző havi felfele korrigált 1,3 milliós adathoz képest. A kiadott építési engedélyek száma ezzel szemben felülmúlta a várakozásokat, évesített 1,26 millió lett a várt 1,25 millióval szemben, az előző havi 1,216 milliós érétket követően.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben