Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Servier 28.000 forinton vételi ajánlatott tett az Egisre

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. szeptember 24.   09:30

A Servier Egis részvényekre tett ma reggeli önkéntes nyilvános vételi ajánlata ismét felrázta a Budapesti Értéktőzsdét. Az Egis részvényesek örülhetnek, ugyanis a 28.000-es részvényenkénti ajánlati ár jelentős prémiumot jelent a 21.050 forintos tegnapi záróárhoz képest, és a 25.700 forintos célárunkat is jócskán felülmúlja, tehát fair értéknek tűnik. A tőzsde...

A Servier Egis részvényekre tett ma reggeli önkéntes nyilvános vételi ajánlata ismét felrázta a Budapesti Értéktőzsdét. Az Egis részvényesek örülhetnek, ugyanis a 28.000-es részvényenkénti ajánlati ár jelentős prémiumot jelent a 21.050 forintos tegnapi záróárhoz képest, és a 25.700 forintos célárunkat is jócskán felülmúlja, tehát fair értéknek tűnik. A tőzsde szempontjából azonban szomorú következménye is lehet a felvásárlási ajánlatnak, ugyanis ezzel lényegében az egyik nagypapír tűnhet el a hazai parkettről. Az Egis mellett hazai fronton a jegybank kamatdöntésére lesz majd érdemes figyelni, amitől a piac 20 bázispontos csökkentést vár és a jegybank ez irányú igyekezetét támogathatja, hogy továbbra is változatlanul maradt a Fed eszközvásárlási programja.
Piaci áttekintés
- Eséssel kezdődött a hét a tengerentúlon
- Tovább süllyedt a WTI ára, az arany szinten maradt
- Megállt a forint gyengülése
- Tovább folytatódott a csökkenés Ázsiában
- A Servier 28.000 forinton vételi ajánlatott tett az Egisre, a papír fel van függesztve
- Kamatdöntő ülés lesz ma, a piac 20 bázispontos csökkentést vár
- Oldalazásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- A tegnapi kereskedés ismét az esésről szólt, a nap első felében látott lejtmenetet emelkedés követte, de nem sikerült pluszba lendülniük az indexeknek (Dow -0,32%, Nasdaq -0,26%, S&P500 -0,46%).
- Az Apple közel 5%-ot emelkedett, miután a társaság közölte új telefonjainak első hétvégi értékesítési adatait. Az elemzők által várt 6 millió helyett 9 millió darabot értékesített a cég, ami rekordnak számít.
- A BlackBerry tegnap jelentette be, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a Fairfax Financial Holdings-szal, amely 9 dolláros részvényenkénti áron vásárolná fel az okostelefon-gyártó vállalatot. A piac nem lepődött meg komolyabban a bejelentésen, mert a társaság már egy ideje eladó volt.
- A Moody’s két fokozattal minősítette fel a General Motors részvényeit, miután a társaság közölte, hogy 3,2 milliárd dollárért 120 millió darab részvényt vásárol vissza az autóipari munkások szakszervezetének egészségbiztosítási alapjától. A vállalat 5, 10 és 30 éves kötvények kibocsátásával fedezheti az ügyletet.
- A Dow Jones kosárban tegnap szerepelt először a Goldman, a Nike és a Visa, amelyek az Alcoa, a BofA és a Hewlett Packard papírokat váltották.
Európa
- A nyugat-európai börzék is eséssel zárták a kereskedést (FTSE100 -0,6%, DAX -0,47%, CAC40
- 0,75%).
- Az euróövezeti beszerzési menedzser index a vártnál jobban javult szeptemberben. Az index 27 havi csúcsra, 52,1 pontra emelkedett az előző havi 51,5 pontról, miközben az elemzők 51,9 pontra számítottak. A szolgáltatóipari index 52,1 pontra emelkedett 50,7 pontról, itt 51,1 pont volt a várakozás.
Olaj, arany
- Egészen 103,5 dollárig süllyedt ma reggel a WTI ára, köszönhetően annak, hogy a közel-keleti háborús félelmek tovább csökkentek és a vételi pozíciókat tömegestül zárták az alapok.
- Az arany 1.325 dollárig süllyedt. Az arany esetében a mostani szinthez képest nagyobb fizikai keresletet tapasztaltak a szereplők, ez állította meg a nemesfém áresését.
Devizák
- A 30 napos mozgóátlagot elérve lefelé fordult az EUR/HUF árfolyama, ezzel megállt a forint csökkenése. A ma reggeli órákban 298,5-ös árfolyam környékén kereskednek a devizapárral.
- Az EUR/USD árfolyam is csökkenésnek indult az elmúlt pár nap oldalazását követően, az árfolyam 1,3541-ről 1,3493-ra csökkent a tegnapi kereskedés során. Ma reggel kisebb emelkedés látható az árfolyamban, aminek eredményeként némileg 1,35 fölött kereskednek a devizákkal.
Távol-Kelet
- A Hang Seng és a Shanghai index egyaránt 0,8%-ot, a Nikkei pedig 0,2%-ot csökkent. A Sensex index enyhe emelkedést tudott felmutatni, ennek mértéke 0,3%.
- A kedvezőtlen piaci hangulat ellenére az Apple beszállítói a jó értékesítési számok hatására emelkedést tudtak felmutatni. A Foxconn árfolyama 3,6%-ot, a LG Display 1,5%-ot emelkedett.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutatnak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- A Servier önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett az Egis részvényekre 28.000 Ft-os árfolyamon. A Servier jelenleg az Egis 51%-át tulajdonolja. A vételár magasabb a jelenlegi 25.700 forintos célárunknál és legfrissebb kalkulációink szerint fair érték az Egisért. A tegnapi záróár 21.050 Ft, amihez képest 33%- os prémiumot jelent az ajánlat. Az ajánlat miatt felfüggesztették az Egis részvények kereskedését. Az Egis igazgatósága ma vitatja meg az ajánlatot.
- A PannErgy partnere, a Geo-Wendung Zrt közel egymilliárd forint támogatásban részesült geotermikus hőenergia hasznosítására. A projekt befejezését követően várhatóan éves szinten több mint 150.000 GJ másodlagos hőenergia értékesítésére nyílik lehetőség a korábban becsült 700.000 GJ felett. A másodlagos hő ára alacsonyabb, mint az elsődlegesé. A hír kedvező.
Gazdasági hírek
- Kamatdöntő ülést tart ma az MNB Monetáris Tanácsa. A piac arra számít, hogy 20 bázisponttal 3,6%-ra csökken az alapkamat.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben