Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Sikeresen zárult az átváltható kötvények visszavásárlása

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. március 31.   08:25

Erste kommentár A CEZ bejelentette, hogy az átváltható kötvények 98,8 százalékát sikerült visszavásárolnia 109 százalékon, és összesen mintegy 5,5 millió euró...

Erste kommentár

A CEZ bejelentette, hogy az átváltható kötvények 98,8 százalékát sikerült visszavásárolnia 109 százalékon, és összesen mintegy 5,5 millió euró értékű nyitott pozíciója maradt. Így a tranzakció mindkét lába sikeresnek tekinthető. Továbbra is úgy gondoljuk, hogy a tranzakció lezárásával a MOL részvények előtt egy hosszabbtávú emelkedési pálya nyílt meg. Mindezek ellenére a részvényallokáció lezárását követően a MOL részvények a mai napon csökkenhetnek, de ezt csak átmeneti korrekciónak tartanánk a tegnapi emelkedést követően.


Az amerikai GDP és a fogyasztási adatok is jobbak lettek a negyedik negyedévben az USA-ban, ami szintén segíthette a dollár kora esti órákban begyorsult erősödését. Mindent összevetve a mai napon a DAX index csökkenhet, míg a BUX a kezdeti csökkenés után északnak veheti az irányt.

Nem kíméli ellenfeleit Donald Trump

Kisebb emelkedést mutattak a vezető amerikai indexek a csütörtöki kereskedés során. Az S&P500 0,29%-ot, a Dow 0,33%-ot, a Nasdaq pedig 0,28%-ot emelkedett.


A mai napon újabb elnöki rendeleteket hozhat Donald Trump. Az egyik rendelet egy vizsgálatot rendelne el az amerikai kereskedelmi hiánnyal kapcsolatban, ami arra lenne hivatott fényt deríteni, hogy fair módon zajlik-e a kereskedelem az USA és a partnerországok között. Egy másik rendelet több hivatalt utasítana arra, hogy vizsgálják ki, mely országok alkalmaznak dömpinget az USA-val szemben és rávegyék ezeket az országot, hogy a szabályok szerint játsszanak.


Twitteren támadta republikánus párttársait Donald Trump. Több nevet kiemelt azon párttagok közül, akik miatt nem sikerült véghezvinni az egészségügyi reformot a múlt hét folyamán, és kérdőre vonta őket. Emellett azt is kijelentette, hogy a demokraták mellett őket is le kell győzniük a republikánusoknak.


William Dudley, a New York-i Fed elnöke szerint a jegybanknak szüksége van egy kis térre a zéró kamatok felett, mielőtt mérlegének leépítésébe kezdene. Véleménye szerint a várható fiskális stimulus miatt mind a növekedési, mind az inflációs kilátások felfele mutató kockázatokat rejtenek, ám ugyanakkor fontosnak tartja, hogy a 2%-os inflációs célt ne plafonként értelmezzék a piacok.


A mai napon igazi adatdömping érkezik a tengerentúlról. Piacnyitás előtt a személyi jövedelmek és kiadások februári alakulásáról kaphatunk pontosabb képet, valamint a Fed által kiemelten figyelt inflációs mutató (PCE) is publikálásra kerül. Piacnyitás után a Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi indexe lát napvilágot.

Inflációs nyomás nélkül zuhan a japán munkanélküliség

Borongós hangulat jellemezte az ázsiai piacokat. A Hang Seng 0,6%-ot, a Nikkei 0,2%-ot csökkent, miközben a Shanghai index 0,2%-ot emelkedett.


A mai nappal véget ér a japán fiskális év. Ezzel együtt valószínűleg a japán államkötvénypiac is élénkülni fog, így valószínűleg többször már nem lesz szükség arra, hogy a japán jegybank repo műveletek keretében államkötvényeket adjon el a piacnak a likviditás fenntartásához.


Februárban a japán munkanélküliség még tovább zuhant, már csak 2,8%, míg a piac stagnálásra számított 3,0%-on. Utoljára 1993-ban volt ennél alacsonyabb a munkanélküliségi ráta Japánban.


Hiába válik egyre feszesebbé a japán munkaerőpiac, ez mégsem generál inflációs nyomást. A februári infláció 0,3%-lett, míg a maginfláció mindössze 0,1% volt, mindkettő nagyjából megfelel a várakozásnak.


Az előzetes februári adatok alapján pozitív meglepetést okozott a japán ipari termelés, mely év/év alapon 4,8%-os növekedést mutatott szemben a 3,9%-os várakozással.


A statisztikai hivatal adatai alapján márciusban enyhén emelkedett a kínai PMI a termelői és szolgáltatói szektorban is. A szolgáltatási szektorban 54,2 pontról 55,1 pontra emelkedett az index értéke, míg a termelői PMI 51,6 pontról 51,8 pontra nőtt.


Az ügyészség indítványának helyt adva, korrupciós vádakra hivatkozva letartoztatták a korábbi dél-koreai elnököt, Park Geun-Hye-t.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Hol késik a Fed kamatvágás?
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben