Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Egyre több jel utal az infláció felpörgésére az USA-ban

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. március 14.   14:21

Csökkenést vetítenek előre a mai kereskedésre a vezető amerikai indexek. Az S&P500 0,4%-os, a Dow és a Nasdaq 0,3%-os csökkenést mutat. Évesített alapon 2,2%-kal nőttek a termelői árak az USA-ban február hónapban, míg az elemzők 1,9%-os növekedést vártak. Legutoljára...

Csökkenést vetítenek előre a mai kereskedésre a vezető amerikai indexek. Az S&P500 0,4%-os, a Dow és a Nasdaq 0,3%-os csökkenést mutat.

Évesített alapon 2,2%-kal nőttek a termelői árak az USA-ban február hónapban, míg az elemzők 1,9%-os növekedést vártak. Legutoljára 2012. márciusában volt hasonló mértékű megugrásra példa. Amennyiben az élelmiszer- és energiaáraktól tisztított mutatót nézzük 1,5%-os éves alapú növekedést tapasztalhatunk, ami 0,3 százalékponttal magasabb az előző havinál és megegyezik a várakozásokkal.

Továbbra is nagyon magas szinteken a kisvállalatok optimizmusa a tengerentúlon. Az előző havi 105,9-es értéket követően 105,3 pont lett a mutató értéke februárban, így továbbra is 43 éves történetének csúcsa közelében tartózkodik a mutató. Mind a munkaerőpiac, mind az infláció alakulásának szempontjából fontos jelzés, hogy a megkérdezett vállalatok 26%-nál emelkedtek a bérek februárban, ami az egyik legnagyobb arány 2007 óta. Ennek egyik fő oka az volt, hogy szűkösen állt szakképzett munkaerő a vállalatok rendelkezésére. A kisvállalati szektor igen fontos része az amerikai gazdaságnak, hiszen, a magánszektorbeli munkahelyek körülbelül 50%-át, a teljes exportvolumen megközelítőleg 1/3-át adja.

Noha Magyarországon a holnapi nap folyamán a 48-as forradalomra emlékezünk, és így a kereskedés is szünetel a BÉT-en, a világ többi szegletében ezzel szemben felpörögnek az események. A holland választások mellett, a Fed kamatdöntő ülésének végkimenetelét lesz érdemes figyelni március 15-én. Magyar idő szerint este 7 órakor teszi közzé közleményét a FED, ahol a piac a közelmúltban megjelent pozitív makroadatok alapján már borítékolja a 25 bázispontos kamatemelést. Az ülést követően napvilágot lát a Fed Nyíltpiaci Bizottságának tagjainak előrejelzése az USA várható kamatpályájával kapcsolatban (dot plot), valamint a frissített gazdasági előrejelzések is publikálásra kerülnek.

PODCAST

Az európai szektorok közül kevés, az amerikaiak közül több még mindig jó teljesít

Lassan végéhez közeledik az amerikai és az euróövezeti gyorsjelentési szezon. A tengerentúli cégek nagyon vegyes képet festenek, mert még mindig...

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor
AGRÁR SAROK

Az önellátás határán az ukrajnai sertésszektor

Hatalmas a potenciál az ukrajnai sertésszektorban, de a sertéspestis és a háború ezt még erősen visszafogja. Ha e két tényező nyomása enyhül, és...

2024. május 13.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben