Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A brit parlament jóváhagyta a Brexitet

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. március 14.   08:14

Erste kommentár Megtörtént. A brit parlament jóváhagyta azt a törvényt, amely lehetővé teszi az 50. cikkely aktiválását, amellyel hivatalosan is megkezdődhet a Brexit procedúra. A skót miniszterelnök azonnal jelezte,...

Erste kommentár

Megtörtént. A brit parlament jóváhagyta azt a törvényt, amely lehetővé teszi az 50. cikkely aktiválását, amellyel hivatalosan is megkezdődhet a Brexit procedúra. A skót miniszterelnök azonnal jelezte, hogy a skót parlamentnél újabb népszavazás kiírását kezdeményezi a brit nemzetközösségtől való elszakadásról és az EU-hoz való csatlakozásról. Persze ezt elvileg meggátolhatja a londoni törvényhozás. Mindenesetre forrósodik a hangulat, miközben újra gyengül a font.  


Mindeközben heves vitát láthattunk a holnapi parlamenti választásokra készülő Hollandiában, ahol a két potenciális párt a nyerésre az euró szkeptikusok és a jelenleg kormányzó demokraták. Az előbbiek győzelme esetén is valószínűleg a demokratikus koalíció alakíthat majd kormányt, de az események jól mutatják az európai demokráciák gyengeségét, amelyet a nemzetiségi és nemzeti feszültségek dominálnak mostanában.


A mai napon is oldalazásra számítunk mind a DAX, mind a BUX index esetében.

Nagymértékben nőne a biztosítással nem rendelkezők száma a Trumpcare bevezetését követően

Szűk sávban mozogtak a vezető amerikai indexek a tegnapi kereskedés során. Az S&P500 0,04%-ot, a Nasdaq 0,24%-ot emelkedett, míg a Dow 0,1%-ot veszített értékéből.


Az Amerikai Kongresszus Költségvetési Hivatala szerint a republikánusok Obamacare-t helyettesítő egészségbiztosítási rendszere 10 éves időtávon 24 millió fővel csökkentené a biztosítottak számát. Főként emiatt az új rendszer rövidtávon 15-20%-os emelkedést eredményezne a biztosítási díjakban, azonban azt követően ezek csökkenésnek indulnának és a jelenlegi szinteknél 10%-kal olcsóbbá válnának. A hivatal számításai szerint az új rendszerre való átállás 10 év alatt összesen 337 milliárd dolláros megtakarítást jelentene a költségvetésnek, ami az amerikai GDP nagyjából 2%-a. A tény, hogy az új rendszer a biztosítással nem rendelkezők számának komoly növekedéséhez vezethet, megosztja a republikánusokat, így kérdéses, hogy sikerül-e a Kongresszuson átvinni a módosításokat.


A zord amerikai időjárás miatt elhalasztja a Fehér Házba tervezett látogatását Angela Merkel, aki már úton volt a reptérre, amikor Donald Trump telefonban értesítette, hogy a várható heves viharok miatt tanácsos lenne elhalasztani a mára tervezett repülőutat. A Fehér Ház később kiadott közleménye szerint péntekre tették át a találkozót.


A mai napon piacnyitás előtt érkeznek adatok a termelői árak alakulásáról az USA-ban, továbbá a kisvállalati hangulatindex is napvilágot lát.

Visszaesett az autók iránti kereslet Kínában

Minimális csökkenés jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei 0,1%-ot, a Hang Seng 0,2%-ot csökkent, míg a Shanghai index értéke nem változott érdemben. A kis elmozdulások oka valószínűleg a Fed döntése előtti kivárás.


A kínai kiskereskedelmi forgalom 9,5%-kal bővült az első két hónapban, alulmúlva a 10,6%-os várakozást. A gyenge teljesítmény oka elsősorban a gépkocsik étékesítésének visszaesése egy adószabállyal összefüggésben. Az ipari termelés 6,3%-kal bővült ugyanezen idő alatt, ami lényegében megfelel a 6,2%-os várakozásnak. A kínai holdújév hatása még az első két hónap adatait is torzítja valamennyire, de már lényegesen kevésbé, mint a havi frekvenciájú adatokat.

Határidős piacok

Az amerikai határidős piacok a negatív, az európaiak a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Részvény felaprózás jöhet a MOL-nál?

A MOL osztalékjavaslata 625 forint részvényenként, a piaci várakozás 612 forint.


A MOL közgyűlése várhatóan dönthet a részvények felaprózásáról is, mivel az egyik napirendi pont a névérték megváltoztatását indítványozza. A hír kedvező lehet a részvényárra. 

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben