Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Forgalomba hozatali engedélyt kapott az Egis Remsima nevű készítménye

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2013. szeptember 16.   09:25

Komoly optimizmus tört ki a piacokon azután, hogy egyrészt az USA és Oroszország megegyezett Szíria ügyében, másrészt Summers visszalépett a Fed elnökjelöltségtől. Így kissé tovább fennmaradhat a mennyiségi lazítás, vagy lassabban kerülhet sor annak visszavételére. Ennek pedig most nagyon örülnek a piacok. Ázsiában is jelentős emelkedést láthattunk, míg a DAX új...

Komoly optimizmus tört ki a piacokon azután, hogy egyrészt az USA és Oroszország megegyezett Szíria ügyében, másrészt Summers visszalépett a Fed elnökjelöltségtől. Így kissé tovább fennmaradhat a mennyiségi lazítás, vagy lassabban kerülhet sor annak visszavételére. Ennek pedig most nagyon örülnek a piacok. Ázsiában is jelentős emelkedést láthattunk, míg a DAX új csúcson nyitott, és a határidős árak alapján az USA is hajszálnyira lehet a csúcsértéktől nyitásban a jelenlegi állás szerint. Vagyis már ma megjöhet a várva-várt kitörés, legalább Németországban. A technikai alakzatból pedig a 9 500 pont körüli célár adódik, amelyet cirka fél év alatt kellene az indexnek elérnie. Persze ehhez sikeres kitörést kell produkálni, és meg is kell erősíteni az elkövetkező napokban. A BUX pénteken sikeresen törte át a 20 és a 30 napos mozgóátlagot, és ma megcélozhatja a 18.591 pontnál levő 200 napos mozgóátlagot, amely csak limitált emelkedést sugall a BUX esetében a mai napra.
Piaci áttekintés
- Lawrence Summers nem szeretne Fed elnök lenni
- Csökkent az arany és az olaj ára, Szíria és a Fed a központban
- Szokatlanul nagy mozgás a devizapiacokon a reggeli órákban.
- Eseménytelen emelkedés Ázsiában
- Forgalomba hozatali engedélyt kapott az Egis Remsima nevű készítménye
- Emelkedésre számítunk ma a tőzsdén
Nemzetközi hírek
USA
- Mérsékelt emelkedéssel zárták a pénteki kereskedést a vezető tengerentúli indexek (Dow 0,49%, Nasdaq 0,16%, S&P500).
- A legfrissebb hírek szerint Lawrence Summers azt kérte az amerikai elnöktől, hogy vegye ki a nevét a Fed elnöki posztjára esélyesek sorából. A második legesélyesebb jelölt, Janet Yellen kerülhet így a Fed élére jövőre.
- Oroszország és USA megegyezett a hétvégén, hogy nem lesz katonai beavatkozás, amennyiben Szíria 2014 közepéig elpusztítja az összes vegyi fegyverét.
- A Michigani Egyetem fogyasztói bizalmi indexének szeptemberi előzetes értéke a várt 82 pont helyett 76,8 pont lett. Ilyen alacsony értékre április óta nem volt példa.
- A Jefferies vételre minősítette fel az Intel részvényeit, a célárfolyamot pedig 27 dollárról 30 dollárra emelte. A Dow Jones kosárban az Intel teljesített a legjobban, 3,5%-os pluszban zárta a kereskedést.
- Egy fontosabb makroadatot közölnek ma, a New-Yorki feldolgozóipari index szeptemberi előzetes értékét.
Európa
- A nyugat-európai börzék oldalaztak pénteken, majd zárás előtt elindultak felfelé (FTSE100 -0,08%, DAX 0,18%, CAC40 0,2%).
Olaj, arany
- A WTI ma reggel 107,5 dolláron forgott, a pénteki 108 dollárnál magasabb záróár alatt. Az olajra negatívan hatott az a szíriai terv, mely szerint az amerikai erők gyűjtenék össze az ország vegyi fegyvereit. Ez csökkenti egy azonnali beavatkozás esélyét. A piac továbbra is spekulál, hogy mikor kezdődik a Fed kötvényvásárlási programjának szűkítése, ami általánosságban csökkentené a likviditást, és lefelé nyomná az olaj és az arany árat. Az arany 1.325 dollár körül mozgott ma reggel. Egyre több vezető brókeriroda adott ki negatív várakozást, ami szintén kedvezőtlenül hatott az árfolyamra. Egyesek már 1.000 dollár alatti év végi aranyárat várnak.
Devizák
- Mind a forint, mind pedig a dollár jelentős árfolyam elmozdulást produkált a ma reggeli órákban. Az EUR/HUF a pénteki 300,65-ös záró értéket követően áttörte a 300-as támaszszintet és a reggeli órákban 299,5-es árfolyam mellett kereskedtek a devizapárral.
- Ezzel párhuzamosan az EUR/USD devizapárban érezhető mértékű emelkedés ment végbe, az árfolyam 1,3307-ről 1,3357-re emelkedett. Friss fordulatot jelent, hogy Lawrence Summers nem vállalja a Fed-elnökséget, így ismét Janet Yellen tűnik a legesélyesebb jelöltnek.
Távol-Kelet
- A Hang Seng 1,2%-os, a Shanghai index 0,1%-os, a Nikkei szintén 0,1%-os emelkedéssel kezdte a hetet.
- Fontosabb makroadat ma nem jelent meg Ázsiából.
Határidős piacok
- Pluszban vannak a határidős indexek ma reggel.
Vállalati hírek
- Mosonyi György, a MOL felügyelő bizottságának elnöke egy interjúban elmondta, hogy a MOL nem adja fel irányítási jogát az INA-ban, és részesedését sem kívánja értékesíteni. Napi 4-6 ezer hordóval szeretnék emelni a kitermelést Horvátországban, és 400 millió eurót ruháznának be a rijekai finomítóba, de a fejlesztések a két cég közötti elhúzódó vita miatt nem indulhatnak el. Árfolyamhatásra nem számítunk.
- Az Egis Remsima nevű készítménye megkapta a forgalomba hozatali engedélyt az Európai Bizottságtól. Az infliximab hatóanyagú készítményt az originális termékkel (Remicade) azonos indikációkra (rheumatoid arthritis, gyermek- és felnőttkori Crohn-betegség, gyermek- és felnőttkori fekélyes vastagbélgyulladás, Bechterew kór és a pikkelysömör okozta ízületi gyulladás) fogadták el. A Remsima az első biohasonló monoklonális antitest, amelyet az Európai Bizottság engedélyezett az Európai gyógyszerügynökség szakvéleménye alapján. A forgalomba hozatali engedély és a partner Celtrionnal kötött együttműködés birtokában az Egis hamarosan Bulgáriában, Csehországban, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában is piacra dobja a gyógyszert. A hír kedvező, de a cég korábbi nyilatkozatai alapján várható volt.
- Az OTP 2013. szeptember 13-án 4.706 darab törzsrészvényt értékesített javadalmazási politikája keretében, így a bank saját tulajdonában lévő OTP törzsrészvények állománya 3.559.288 darabra (1,27%) változott.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben