Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az Mtel és az OTP húzta le a magyar tőzsdét

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 24.   06:57

Erste kommentár Két nehezék Magyarországon! Mikszáth után szabadon! Az Mtel és az OTP húzta le az indexet. Az előbbi azért, mert meglepetésre nem emelte az osztalékot, sőt aggodalomra okot adó képet festett le az idei...

Erste kommentár

Két nehezék Magyarországon! Mikszáth után szabadon! Az Mtel és az OTP húzta le az indexet. Az előbbi azért, mert meglepetésre nem emelte az osztalékot, sőt aggodalomra okot adó képet festett le az idei évre nézve. A másik esetében pedig egy méretes leminősítés érkezett egy nagy háztól, amelynek köszönhetően előbújtak az eladók, az amúgy is túlfeszített árazás mellett. Különben az OTP – a nagy csökkenésnek köszönhetően – szintig esett tegnap, a 20 napos mozgóátlagig, ahonnan megpróbálhat ma feltápászkodni. Ugyan a BUX nem esett le a 20 naposig, ennek ellenére megpróbálkozhat egy kis emelkedéssel a mai napon, mindannak ellenére, hogy inkább negatív elmozdulások várhatók a nemzetközi piacokon. Különben ma okosabbak leszünk az S&P Magyarországról alkotott véleményével, amely szerintünk nem változott jelentősen – a kilátások jónak tekinthetők -, de nem számítunk felminősítésre.


Egyre több Fed bankár fél egyre jobban az inflációtól, amely növeli a márciusi kamatemelés esélyeit. Ha netán az adópolitikai intézkedések az elkövetkező hetekben nyilvánosságra kerülnének, akkor akár be is következhetne ez a kamatemelés. Mindenesetre a dollár újra pozitívan reagál a fejleményekre, miközben mind az arany, mind az olaj jól viselkedik. E szokatlan jelenség, jó t sugall ezen termékek további mozgásával kapcsolatban.


 

Amíg vannak atomfegyverek, addig az USA akar a legnagyobb nukleáris hatalom lenni

A kezdeti esést követően felfele araszoltak a vezető amerikai részvényindexek, ám így is vegyesen fejezték be a kereskedést. Az S&P500 0,04%-ot, a Dow a 0,17%-ot emelkedett, míg a Nasdaq 0,43%-ot veszített értékéből. A tegnapi napot a kockázatkerülés jellemezte a tengerentúlon, ugyanis a nyersanyagkapcsolt és a ciklikus fogyasztási javakat előállító vállalatok részvényei többnyire csökkenést mutattak, míg a közműcégek voltak a legjobban teljesítők.


Az USA nukleáris arzenáljának kell a legnagyobbnak lennie Donald Trump szerint. Noha nagyszerűnek tartaná, ha semelyik országnak nem lennének ilyen fegyverei, amennyiben ez nem áll fenn, akkor az USA-nak kell a vezető nukleáris hatalomnak lennie. A Reuters-nek adott interjújában egyebek mellett Kínát is figyelmezette, hogy lépjen fel határozottan Észak-Koreával szemben, továbbá felszólította a NATO tagokat, hogy teljesítsék pénzügyi vállalásaikat a szervezet felé.


Az előzetes várakozások szerint érvénytelenítették az Obama adminisztráció magánbörtönökkel kapcsolatos határozatát, ami fokozatosan kivezette volna ezeket az intézményeket az állami igazságszolgáltatás rendszeréből. A híreknek a CoreCivic és a Geo Group, az USA két fő magánbörtön üzemeltetőjének befektetői örülhettek.


Csalódást okozott a HP Enterprise első gazdasági negyedéves gyorsjelentésében. A üzleti szektornak informatikai szolgáltatásokat nyújtó vállalat 11,4 milliárd dolláros árbevételen 0,45 dolláros korrigált EPS-t ért el, míg az elemzők 12,1 milliárd dolláros árbevételt és 0,44 dolláros EPS-t vártak. A második gazdasági negyedévre 0,41 és 0,45 dollár közötti tisztított EPS-t vár a cég, ami alulmúlja a 0,47 dolláros elemzői konszenzust. Az egész éves EPS várakozását 1,88-1,98 dolláros sávban határozta meg a cég a korábbi 2-2,1 dolláros sávval szemben. A borús jövőképre 6,5%-os eséssel reagáltak a részvények piaczárást követően.


A Dallas-i Fed elnöke, Robert Kaplan is inkább előbb emelne a kamatokon, ugyanis nem akarná azt kockáztatni, hogy az infláció hirtelen megugorjon, és emiatt agresszívabban kelljen kamatot emelnie a Fed-nek.


 

Szigorúbb fellépés várható a kínai árnyékbankok ellen

Tovább folytatódott a lejtmenet az ázsiai piacokon. A Nikkei és a Hang Seng index is 0,5%-ot csökkent, miközben a Shanghai index értéke stagnált.


Kínában a 60 éves Guo Shuqing-et nevezték ki a bankfelügyelet élére. Elsősorban az árnyék bankrendszer leépítését várják. Guo már az elmúlt években is a pénzügyi szabályozás megreformálásán dolgozott.


 

Határidős piacok

Reggel enyhe csökkenést mutattak a határidős piacok.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben