Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Új csúcsra emelkedtek az amerikai piacok

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 10.   08:13

Erste kommentár Újabb öröm és újabb csúcs az Egyesült Államokban. Bullard, a St. Lousi-i Fed elnöke szerint nem probléma az erős dollár, ami örömmel töltötte el a befektetőket. Sőt Trump is megígérte,...

Erste kommentár

Újabb öröm és újabb csúcs az Egyesült Államokban. Bullard, a St. Lousi-i Fed elnöke szerint nem probléma az erős dollár, ami örömmel töltötte el a befektetőket. Sőt Trump is megígérte, hogy adóelképzeléseit 2-3 héten belül megosztja a piaci szeplőkkel. Így az amerikai indexek új csúcsra emelkedtek, ami azt jelenti, hogy az árfolyamok vagy az emelkedő trendcsatorna felső éléhez értek (Nasdaq), vagy pedig az ellenállás vonalhoz „kucorodtak” (S&P500, Dow Jones).


Az MSCI felülvizsgálat nem hozott nagyobb változást, azaz nem volt ki- és bekerülés a régióban. Ugyanakkor egyelőre még nem látjuk, hogy a Richter esetében történt-e bármilyen változás a „free float” faktorban. Ha ez bekövetkezik, az szerintünk akkor sem generálna jelentős eladási nyomást, hiszen számításaink szerint akkor sem jelentene többet a napi forgalom 1/13-ánál. Ugyanakkor idekívánkozó hír, hogy a Goldman Sachs is jelentős célárfolyam emelést hajtott végre. A Richter részvényekre vonatkozó célárát 6.050 forintról 7.700 forintra emelte. Ez jelentős, 20 százalékos emelkedési potenciált jelent.


Az általános jó hangulatban a BUX és a DAX is felmutathat egy moderált emelkedést a mai napon.

Hamarosan érkezhetnek az új amerikai adócsomag részletei

Új csúcsra emelkedtek az amerikai piacok a tegnapi nap folyamán arra a hírre, hogy Donald Trump a következő hetekben közzéteheti az adóreform részleteit. Az S&P500 és a Nasdaq egyaránt 0,58-0,58%-ot, a Dow pedig 0,59%-ot emelkedett.


Trump hasonló ígéreteket tett a tegnapi megbeszélés folyamán a nagy légitársaságok vezetőinek, mint amit eddig a többi szektor cégeinek is ígért. Ezek többek között a rossz állapotban levő infrastruktúra fejlesztése, valamint a szabályozások csökkentése voltak. A beutazást tiltó elnöki rendelet a megbeszélésen nem került szóba. Pozitív hír volt viszont a befektetők szempontjából, hogy Trump szerint a „fenomenális” adóreformok részletei már 2-3 héten belül napvilágot láthatnak.


Nem értenek egyet a Fed tagok az idei kamatpályát illetően. James Bullard, St. Louis-i Fed elnök szerint az amerikai fiskális politika körüli bizonytalanság miatt még nem kéne elsietni a Fed-nek idén kamatemelést, így ő csak egy kamatemelést vár idénre. Emellett Bullard szerint az erős dollár amerikai gazdaságra gyakorolt hatása nem annyira negatív, mint ahogyan azt sokszor hangoztatják. Noha az exportok versenyképességét a deviza erősödése valóban csökkenti, ezzel szemben az importokat olcsóbbá teszi, így csökkenti a vállalatok költségeit.


Ezzel szemben a chicagói Fed elnöke, Charles Evans optimistább hangot ütött meg a kamatemelésekkel kapcsolatban. Szerinte az amerikai gazdaságpolitika inkább a vártnál gyorsabb gazdasági növekedési ütemhez vezethet, így három kamatemelés az idén szerinte észszerű lehet. Véleménye szerint az USA nagyon közel van a teljes foglalkoztatottsághoz, azonban az alacsonyabb infláció továbbra is aggasztja.

Masszív kétszámjegyű növekedés a kínai importban és exportban is

Száguldottak az ázsiai piacok a hét utolsó kereskedési napján. A Nikkei 2,5%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index 0,5%-ot emelkedett. A Nikkei felülteljesítésében a jen gyengülése játszott szerepet, mely leginkább az exportorientált cégek árfolyamát húzta.


Döbbenetesen nagyot nőtt januárban a kínai export és import is. Jüanban számolva az import 25,2%-kal, az export pedig 15,9%-kal emelkedett, de dollárban mérve is jelentős, 16,7% illetve 7,9% volt a növekedés, bőven felülmúlva a piaci várakozásokat. Ugyanakkor a januári és februári kínai adatokat érdemes óvatosan kezelni, hiszen a kínai újév nagymértékben torzítja az adatokat, ez valószínűleg ezúttal is hozzájárult a hatalmas növekedéshez.


Japánban a termelői árindex év/év alapon 0,5% lett januárban, ami arra utal, hogy termelői oldalon kezd némi inflációs nyomás kialakulni, ami elsősorban az emelkedő olajárakra vezethető vissza.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a pozitív tartományban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben