Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A Richter szempontjából érdekes lehet az Allergan mai jelentése

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 8.   08:33

Erste kommentár Ma kora délután jön az Allergan gyorsjelentése, melynek kapcsán két dolgot lesz érdemes árgus szemekkel figyelni. Az egyik a cariprazine értékesítési számai, illetve hogy hogyan...

Erste kommentár

Ma kora délután jön az Allergan gyorsjelentése, melynek kapcsán két dolgot lesz érdemes árgus szemekkel figyelni. Az egyik a cariprazine értékesítési számai, illetve hogy hogyan változik esetlegesen az értékesítésre vonatkozó előrejelzés. A második pedig az Esmya-val kapcsolatos, nevezetesen hogy mikor jelenik meg a piacon, illetve milyen értékesítési számokban gondolkodik a cég. Egy konferencián a jövő év végén már arról beszéltek, hogy akár 1 milliárd dollár felett is lehet a csúcsértékesítés, ami azért is tűnik optimistának, mert két hasonló készítmény van éppen klinikai vizsgálatok alatt, melyek az Esmya startja után 1-3 évvel kerülhetnek piacra. Ez pedig nyilván negatívan hathat az értékesítési számokra. Egy szó mint száz,  ha érdekeltek vagyunk a Richter árfolyamának alakulásában, akkor figyeljük az Allergan mai eredményét.


Az OTP számára pozitív döntés született Romániában az ottani „átváltási” törvény kacsán. Az alkotmánybíróság azt mondta, hogy nem jogszerű a törvény, így nem alkalmazható. Ez pozitív hír, de a piac ilyesmire számított, és nem igazán kalkulált ilyen irányú veszteségekkel. Így árfolyamhatásra nem is számítunk.


Egyre inkább érződik a cirka háromhónapnyi távolságban levő francia választások körüli aggodalmak negatív hatása. A francia hozamok emelkednek, s az aggodalom az európai részvénypiacokra is átterjedhet annak ellenére, hogy úgy tűnik, hogy Mariane Le Pen ugyan az első fordulóban nyerhet, de a második fordulóban nagy valószínűséggel veszíteni fog. Vagyis nem feltétlenül lesz drasztikus változás a francia politikában.


A mai napon oldalazásra számítunk mind a DAX, mind BUX esetében.

Megosztottak a Fed tagjai a kamatpályát illetően

A kezdeti emelkedés után kisebb lecsorgás jellemezte a tegnapi kereskedés hátralevő részét a tengerentúlon. Az S&P500 0,02%-kal, míg a Dow és a Nasdaq egyaránt 0,19-0,19%-kal emelkedett.


A Minneapolis-i Fed elnöke, Neel Kashkari szerint az inflációs folyamatok egyelőre a kamatok szinten tartását követelik meg az USA-ban. A jelenleg 1,7%-os éves növekedést mutató maginfláció csak nagyon lassan emelkedik a véleménye szerint, ráadásul ha ez meghaladná a Fed 2%-os célját és például 2,3%-ra emelkedne, az sem adna okot aggodalomra, mivel a cél alulteljesítését követően teljesen természetes lenne egy hasonló mértékű felülteljesítés. Kashkari szerint az inflációs várakozások továbbra is alacsony szinten vannak, valamint többen csatlakozhatnak újból a munkaerőpiachoz a jövőben, így még messze a teljes foglalkoztatottság.


Vegyes képet mutatott a Disney negyedik negyedéves gyorsjelentése. A 14,8 milliárd dolláros árbevétel elmaradt ugyan a 15,4 milliárdos elemzői várakozásoktól, azonban a részvényenkénti 1,55 dolláros tisztított profit meghaladta az 1,49 dolláros várakozást. Nagyobb negatívum volt a gyorsjelentésben, hogy a kábel TV szegmens profitja elmaradt a várttól és csupán 864 millió dollár lett a várt 1,08 milliárd dollárral szemben. Ez főként az ESPN sportcsatorna számlájára írható, amiből az látszik, hogy ebben a szegmensben is változik a trend a fogyasztói szokásokban és inkább az internetes felületeket preferálják a nézők. A részvények 0,5%-ot estek piaczárást követően.

3000 milliárd dollár alá esett Kína devizatartaléka

Pozitív hangulat jellemezte ma az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,5%-ot, a Hang Seng 0,4%-ot, a Shanghai index pedig 0,3%-ot emelkedett.


Kína devizatartaléka még a vártnál is nagyobb mértékben, 12 milliárd dollárral csökkent januárban, ezzel jelenleg 2998 milliárd dolláron áll. Hasonlóan alacsony értékre 2011 óta nem volt példa, és a 2014 közepi csúcshoz képest már kerek 1000 milliárd dollárral kevesebb a devizatartalék. A csökkenéssel párhuzamosan Kína valószínűleg folyamatosan értékesítette amerikai állampapírjait is.


A kínai jegybank tovább folytatta a likviditás csökkentését, melynek hatására a kínai bankközi kamatok is mérsékelt ütemben, de egyértelműen emelkedések indultak.


Az ausztrál kereskedelmi miniszter Amerika nélkül is szeretné megvalósítani a csendes-óceáni kereskedelmi megállapodást (TPP), melyről a z együttműködés többi tagját is próbálja meggyőzni a jövő hónapban megrendezésre kerülő chilei megbeszélésen.

Határidős piacok

Mind az amerikai, mind az európai határidős piacokon pozitív hangulat uralkodott ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben