Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Idén is nehéz évre számít a Richter

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. február 7.   08:37

Erste kommentár Tegnap hatalmasat esett a Richter árfolyama, amelyet szerintünk nem érdemelt meg annak ellenére sem, hogy az üzemi eredmény jócskán elmaradt a várakozásoktól. Bogsch Erik, a társaság...

Erste kommentár

Tegnap hatalmasat esett a Richter árfolyama, amelyet szerintünk nem érdemelt meg annak ellenére sem, hogy az üzemi eredmény jócskán elmaradt a várakozásoktól. Bogsch Erik, a társaság elnök-vezérigazgatója azt mondta tegnap, hogy idén is nehéz évre számítanak a továbbra is gyengének tekinthető rubelárfolyam miatt, illetve a hagyományos (generikus) gyógyszerek piacán látható további árnyomás miatt. Ugyanakkor egyre erőteljesebb az originális gyógyszerek szerepe a profittermelésben. Ilyen szempontból érdemes lesz figyelni holnap délután az Allergan gyorsjelentését, illetve az utána levő tájékoztatót, hogy mit mondanak a Vraylar-ról és a bevezetés előtt álló Esmya-ról. A Richter árfolyama tegnap technikai támaszszintre esett. Így ma valamiféle pozitív mozgás elképzelhető.


A fentiek miatt ma a BUX indexben oldalazásra számítunk, míg a DAX index esetében inkább egy további, de enyhe csökkenés jöhet. A német index is támaszszint környékén van. A támasz törése esetén 10.800 pont környékére eshet az árfolyam az elkövetkező hetekben.

Mégis meglehet idén a három kamatemelés az USA-ban?

Szűk sávban mozogtak az amerikai részvényindexek a tegnapi kereskedés folyamán. Az S&P500 0,21%-ot, a Dow 0,09%-ot, a Nasdaq pedig 0,06%-ot veszített az értékéből.


A San Franciscó-i Fed elnöke, John Williams után a philadelphiai Fed elnöke, Patrick Harker is elképzelhetőnek tartja, hogy kamatot emeljen a Fed márciusi ülésén. Harker szerint, amennyiben továbbra is pozitív adatok érkeznek a gazdaságról és a munkaerőpiacról, továbbá a bérek utóbbi időben látott növekedési üteme fennmarad, nincs akadálya a kamatemelésnek. A piac egyelőre ennek csupán 24%-os valószínűséget tulajdonít és továbbra is arra számít, hogy idén először a júniusi ülésén szigorít a jegybank.


A mai napon nem lát fontosabb makroadat napvilágot a tengerentúlon, azonban piacnyitás előtt a General Motors, míg piaczárás után a Walt Disney teszi közzé gyorsjelentését.

A kínai devizatartalékra várnak a befektetők

Kivárás jellemezte az ázsiai piacokat, ennek megfelelően minimális elmozdulások voltak csak tapasztalhatók. A Nikkei 0,4%-ot, a Shanghai 0,2%-ot csökkent, míg a Hang Seng értéke érdemben nem változott.


Ma teszik közzé a kínai devizatartalék alakulásáról szóló statisztikát. A várakozás szerint január végére 3010,5 milliárd dollárról 3003,5 milliárd dollárra csökkenhetett Kína devizatartaléka, és ezzel tovább folytatódott a már 2014 közepe óta tartó csökkenő trend.


Ahogy várható volt, a kínai holdújévet követően a kínai jegybank elkezdte a piacok likviditását csökkenteni azáltal, hogy nem hosszabbította meg a repo ügyleteket. A lépés várható volt a jegybank részéről, így komolyabb meglepetést nem okozott.

Határidős piacok

A Dow és a Nasdaq pluszban, míg az S&P és az európai indexek mínuszban voltak ma reggel.

Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben