Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Európában is felpörgött a jelentési szezon

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2017. február 1.   08:58

Nagyot esett a DAX index Folytatódott az esés a nyugat-európai börzéken, a német DAX30 index volt a nap vesztese (FTSE100 -0,27%, DAX -1,25%, CAC40 -0,75%).Az eurózónából számos makrogazdasági adat látott...

Nagyot esett a DAX index

Folytatódott az esés a nyugat-európai börzéken, a német DAX30 index volt a nap vesztese (FTSE100 -0,27%, DAX -1,25%, CAC40 -0,75%).
Az eurózónából számos makrogazdasági adat látott napvilágot. A decemberi munkanélküliségi ráta pozitív meglepetést okozott, 9,6%-ra süllyedt a várt 9,8%-os stagnálás helyett. A negyedik negyedéves GDP enyhén jobb lett a vártnál, az 1,8%-os bővülés 0,1 százalékponttal haladja meg a piaci konszenzust. Az infláció 1,8%-os emelkedést mutatott éves alapon januárban, amely bőven meghaladja az 1,5%-os várakozást.

Csökkentette eredményvárakozását a WizzAir

A Wizz Air csökkentette a 2017-es gazdasági évre vonatkozó eredmény előrejelzését, melyből három negyedév már eltelt. A társaság már csak 225-235 millió euró közötti adózott eredményre számít, míg korábban még 245-255 millió eurós profitvárakozása volt a társaságnak, ez lényegesen elmarad a 250 millió eurós piaci konszenzustól is. A társaság most lezárult harmadik negyedéves adózás előtti eredménye 33,1 millió euró lett, ami gyakorlatilag duplázást jelent a tavalyi 16,2 millió euróhoz képest. Az adózott eredmény szintjén 13,5 millió eurót ért el, alulmúlva a 18 millió eurós várakozást. A csökkenő eredményvárakozás miatt negatív árfolyam reakcióra számítunk a WizzAir részvényektől.

Várt feletti profit, megemelt eredményvárakozások a Siemenstől

Ma tette közzé első negyedéves eredményét a Siemens, és bár árbevétel tekintetében elmaradt a várakozástól, de eredménysoron már jelentősen felülteljesítette azokat, sőt a 2017-es várakozásokat is megemelte, így pozitív árfolyam reakcióra számítunk ma. A folyamat hátterében az erősebb marzsok állnak. A megemelt eredményhányad miatt 2017-re már részvényenként 7,2-7,7 eurós EPS-re számít a Siemens, míg korábban csak 6,8-7,2 eurós eredményt jeleztek elő. A negyedévben a társaság 19,1 milliárd eurós árbevételt ért el a várt 19,6 milliárddal szemben, de a 2,5 milliárd eurós profit már bőven felülteljesítette a 2,1 milliárd eurós előrejelzést.

Felülmúlta a várakozásokat a Banco Bilbao eredménye is

A Banco Bilbao a negyedik negyedévben 678 millió eurós adózott eredményt ért el, felülmúlva az 520 millió eurós várakozást. A várt fölötti eredmény oka a magasabb nettó kamatbevétel és a végrehajtott költségtakarékossági intézkedések, mint például a fiók bezárások. Ezek ellenére az eredmény 28%-kal elmarad a tavalyi eredményétől, melynek oka, hogy 577 millió eurós céltartalékot kellett képeznie a banknak egy európai bírósági döntés miatt.

Az EKB elégedett az UniCredit javaslatával

Az EKB megnyugodott az UniCredit helyzete miatt, miután tegnap részletes tájékoztatást kaptak az olasz bankcsoport vezérigazgatójától, melyben részletezték a tőkeemelési tervet és a tervezett eszközértékesítéseket is. A javaslattal az EKB elégedett volt és nem vár el további intézkedéseket az UniCredittől, ami megnyugtató lehet a részvényesek szempontjából is.

Újabb bírság vár a Deutsche Bankra

Német médiaértesülések szerint a Deutsche Bank akár 1 milliárd dolláros bírságot is kaphat az amerikai hatóságoktól, mert segített orosz ügyfeleinek megkerülni az ország állampolgárai elleni szankciókat. Az újabb bírság kockázata negatív hír a Deutsche Bank részvényesei számára.

A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben