Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

UniCredit vételi ötlet

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2016. április 11.   09:23

Óvatosan?

Funda story:

Az elmúlt hetek eladói nyomását nagyrészt az okozta, hogy az olasz Banco Popolare di Vicenza tőkeemelésére garanciát vállal az UniCredit. Viszont megnőtt az esélye annak, hogy a tranzakció meghiúsul.  A tranzakció mérete 1,8 milliárd euró, amiből 1,5 milliárd euróra az Unicredit garanciát vállalt, ergo ha nem tudja piacon eladni, meg kell vennie saját könyvre. Ennek hatására a CET1 a mostani 10,6%-ról 10,2%-ra esne, ami csak picit több, mint a 10%-os szabályozói minimum, vagyis félő, hogy végül az UniCreditnek kell tőkét emelnie. Az 1,5 milliárd euró az UniCredit részvényekre nézve 25 euró centet jelent.

Viszont:
1. Ezek az aggodalmak már nagyrészt beárazódtak az elmúlt hetekben.
2. Az UniCredit megpróbálkozik az értékesítéssel. Április 19-én indulhat az értékesítési folyamat.
3. Az olasz bankok és az állam egyeztetéseket folytat egy rosszbank felállításáról. Ha ez megvalósul, akkor az eszközoldal csökkenésén keresztül javítaná a bankok tőkemegfelelését. (Feltéve, ha legalább a céltartalékkal csökkentett értéken sikerül eladni az eszközöket.)

Technikai kép:

Technikailag egyrészt egy emelkedő trendvonalat közelítettünk meg, ami támaszt nyújthat az árfolyamnak.

Másrészt úgy tűnik, hogy egy dupla fenék alakzat próbál meg kirajzolódni, de ezt most még egy picit korai kijelenteni.

Vélemény:

Szerintem óvatosan meglehet venni a részvényt. Technikailag arra kell figyelni, hogy ne essen el a támaszszint, vagyis ne essünk 2,8 euró alá.

Funda oldalról pedig az IPO tranzakció fejleményeit kell figyelni.

SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben