Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

Biotech részvények sok készpénzzel, nagy kockázattal

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2016. január 26.   14:52

Az RBC elemzésének hatására utána néztünk néhány amerikai biotech részvénynek ami lehetséges felvásárlási célpont lehet, mert a piaci kapitalizáció értéke alacsonyabb, mint a cégben lévő készpénz mennyisége.

Közös vonások a cégekben:

- A piaci kapitalizációt meghaladó nettó készpénzállomány.
- Még nincs érdemi árbevételük.
- Veszteséges működés jellemzi őket, emiatt készpénzállományuk csökken.
- Kisméretű cégek.
- Az átlagnál magasabb kockázatot hordoznak, amit a pozició méretezésnél figyelembe kell venni.
- Minimális elemzői lefedettség és pici forgalom a jellemző.

SteadyMed:

- Piaci kapitalizáció: 34,2 millió dollár
- Nettó készpénzállomány: 38,3 millió dollár
- Negyedévente 6-7 millió dollar veszteség keletkezik.
- A termékét a kisvérköri magasvérnyomás (PAH) kezelésére használnának.
- Felhasználónként/betegenként 150 ezer dolláros árbevétellel számolnak.
- Kb 30 ezer PAH beteg lehet az USA-ban.

Endocyte:

- Piaci kapitalizáció: 145,7 millió dollár
- Nettó készpénzállomány: 172,1 millió dollár
- Negyedévente 10-11 millió dollar veszteséget csinál.
- Credit Suisse szerint 1,5 milliárd dolláros árbevételi csúcsot is elérhet a  EC1456 kódjelű készítménye.
- Az EC1456 egyébként még csak első klinikai fázisban lévő rákkészítmény vagyis még jópár év, hogy piacképes gyógyszer legyen belőle.

Bár elsőre ellentmondásnak tűnik, hogy a vállalatot alacsonyabbra értékelik, mint a készpénzállománya, de ettől függetlenül meglepően sokáig tudnak a cégek cash állomány alatti piaci kapitalizáción forogni.

Ennek oka, hogy nem feltétlenül valósul meg a cég felszámolása, illetve a felszámolás is költségel járhat. Például a Nokiának is volt ilyen időszaka és valamennyire a Yahoo is hasonló.  Bár utóbbi esetben nem készpénz, hanem vállalati részesedése van az eszközök között, amit nehezebb likvidálni.

PODCAST

A Mol a vesztese, a Magyar Telekom a nyertese lehet a gyorsjelentési szezonnak

Az előttünk álló napokban teszik közzé gyorsjelentéseiket a legnagyobb hazai cégek, amelyek összességében a tavalyi első negyedévvel megegyező...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben