Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

ELEMZÉS

80 milliárd forintnyi OTP részvényt értékesítenek ma!

ÖTLETGYÁR MINI
ÖTLETGYÁR MINI2015. október 29.   09:18

Ma 10 és 12 között aukciót tartanak 14.091.953 db OTP részvényre, ami a teljes mennyiség 5%-a.

Ma 10 és 12 között aukciót tartanak 14.091.953 db OTP részvényre, ami a  teljes mennyiség 5%-a. Tegnapi záróértéken számolva ez 80 milliárd forint.

A darabszám gyakorlatilag megegyezik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő részvény darabszámával, mindössze 50db az eltérés, így a legvalószínűbb eladó maga az állam.

Az OTP részvények kereskedését a tranzakció miatt felfüggesztették.

A felkínált darabszám csaknem egy havi átlagmennyiségnek felel meg.

Hasonló tranzakciók:

2014.06.26 - MOL-ban volt 4,28millió darab eladás
- az 6,4%-os diszkonttal ment el
- akkoriban nagyon alacsony volt a MOL likvidítása, ezért a mennyiség több hónapnyi forgalommal egyezett meg

2013.02.28 - Szintén a MOL-ban volt 1,675 millió darab eladó
- 5%-os esést okozott
- mostanihoz hasonlóan csaknem 1 hónapnyi forgalmat jelentett

Technikai kép:

Erős támasz húzódik 5250 forintnál. Az eleve szint és itt húzódik a 200 napos mozgóátlag is. Ez 8% körüli esésnek felelne meg.

Egy kisebb támasz 5475 forintnál húzódik, ami könnyen eleshet ma.

 

Funda értékeltség:

P/BV alapon 1,1-es értékeltségen forog az OTP, ami 9%-kal alacsonyabb, mint a régiós szektor egésze. A lengyel bankokat továbbra is 1,4-4,5-ös értékeltség jellemzi.

2015-ös P/E alapon 56%-kal drágább, mint a szektor. Az OTP-nél 2017 körül várható az eredmény javulása az NPL normalizálódása miatt, ezért tűnik a 2015-ös eredményen nézve drágának.

2017-es és 2018-as eredményvárakozásokat nézve viszont már alacsonyabb értékeltségen forog, mint a régiós szektortársak, az eredmény várható gyorsabb ütemű javulása miatt.

12 hónapos intézményi fundamentális célárunk 6000 Ft. Tartás ajánlása mellett.

Csányi Sándor korábbi nyilatkozata alapján a részvények fair értéke 5765 és 6765 forint között lehet. Ez 2017-re várt 16,1-18,9%-os ROE várakozásból jön ki.

 


Könnyen elképzelhető, hogy 5-8%-os eséssel reagálhat az árfolyam a mostani óriási mértékű eladásra.

 

 

PODCAST

A Mol a vesztese, a Magyar Telekom a nyertese lehet a gyorsjelentési szezonnak

Az előttünk álló napokban teszik közzé gyorsjelentéseiket a legnagyobb hazai cégek, amelyek összességében a tavalyi első negyedévvel megegyező...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben