Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A vártnál borúsabb profitkilátások érkeztek a tengerentúlról - Amerikai nyitás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2017. január 24.   14:50

Nem mutatnak lényeges elmozdulást az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow tegnapi záróértéke körül tartózkodik, míg a Nasdaq 0,1%-os emelkedést mutat. A várakozásoknak megfelelő negyedik negyedéves eredményt tett közzé a Johnson & Johnson, miután a ...


Nem mutatnak lényeges elmozdulást az amerikai határidős indexek piacnyitás előtt. Az S&P500 és a Dow tegnapi záróértéke körül tartózkodik, míg a Nasdaq 0,1%-os emelkedést mutat.
A várakozásoknak megfelelő negyedik negyedéves eredményt tett közzé a Johnson & Johnson, miután a gyógyszercég 18,1 milliárd dolláros árbevételre 1,58 dolláros tisztított EPS-t jelentett. Az idei évre a vállalat 6,93 és 7,08 dollár közötti tisztított EPS-t vár, ami alulmúlja az eddigi 7,11 dolláros elemzői várakozásokat. A vállalat profitkilátásaira a svájci Actelion potenciális felvásárlása lehet komoly hatással, amiről már hetek óta zajlanak az egyeztetések a színfalak mögött. A gyengébb profitvárakozásoknak köszönhetően a vállalat részvényei 1,5%-os esést mutatnak piacnyitás előtt.
A várakozásoknál kicsit gyengébb negyedik negyedéves eredményeket tett közzé a Verizon. A telekommunikációs vállalat 32,3 milliárd dolláros árbevételen 0,86 dolláros tisztított EPS-t ért el, az elemzők által várt 32,07 milliárd dolláros árbevétellel és 0,89 dolláros EPS-el szemben. A befektetők továbbra is arra kíváncsiak a vállalattal kapcsolatban, hogy milyen áron sikerül a Yahoo internetes üzletágának felvásárlását nyélbe ütni. Eredetileg a vállalat 4,8 milliárd dollárt kínált az üzletért, azonban ezután kiderült, hogy több mint 1 milliárd ügyfél adatait ellopták a cégtől.
Felülmúlta az elemzői várakozásokat a Lockheed Martin a negyedik negyedévben. A hadiparban tevékenykedő vállalat 13,8 milliárd dolláros árbevételen 3,25 dolláros tisztított EPS-t ért el, ami meghaladja a 13 milliárd dolláros árbevétel és 3,05 dolláros EPS konszenzust. A vállalat 2017-re 12,25 és 12,55 dollár közötti EPS várakozást fogalmazott meg, ami elmarad a 12,88 dolláros elemzői konszenzustól. A hírekre a részvények több mint 2%-os eséssel reagáltak a piacnyitás előtt.
A várakozásokat felülmúló gazdasági harmadik negyedéves gyorsjelentést tett közzé az Alibaba. A vállalat 7,8 milliárd dolláros árbevételre 1,32 dolláros tisztított EPS-t jelentett, ami felülmúlja a 7,35 milliárd dolláros árbevétel és 1,13 dolláros EPS várakozásokat. A 2017-es gazdasági évre megemelte várakozásait a vállalat, az eddigi 48%-os bevétel-növekedésről 53%-ra. A hírekre a cég részvényei 4%- os pluszban tartózkodnak a piacnyitás előtt.
A brit Legfelsőbb Bíróság határozata szerint Theresa May brit miniszterelnöknek szüksége van a parlament jóváhagyására ahhoz, hogy életbe léptesse a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyét, ami az EU- ból való tényleges kilépés megkezdését jelentené. Ezzel a May által kitűzött március 31.-ei határidő a kilépési tárgyalások megkezdéséhez elhúzódhat, amíg a parlament meg nem szavazza az EU-ból való kilépést, bár a kormányzat szóvivője szerint tartani tudják a március végi határidőt.
PODCAST

A Mol a vesztese, a Magyar Telekom a nyertese lehet a gyorsjelentési szezonnak

Az előttünk álló napokban teszik közzé gyorsjelentéseiket a legnagyobb hazai cégek, amelyek összességében a tavalyi első negyedévvel megegyező...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben