Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Theresa May beszédére vár a piac - Európai nyitás

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2017. január 17.   09:09

A Richter bejelentette, hogy az Allergannal végzett harmadik fázisú klinikai kísérletek sikeresen zárultak az Esmya kapcsán. Az NDA-t, azaz az engedélyezési eljárást az év második felében kezdik meg. Ez nagyjából a várakozásokkal egyezik meg,...

A Richter bejelentette, hogy az Allergannal végzett harmadik fázisú klinikai kísérletek sikeresen zárultak az Esmya kapcsán. Az NDA-t, azaz az engedélyezési eljárást az év második felében kezdik meg. Ez nagyjából a várakozásokkal egyezik meg, hiszen azt gondoljuk, hogy az engedélyeztetési eljárás az év közepén kezdődhet el. Így a jövő év első felében remélhetőleg piacra kerülhet ez az unikális gyógyszer, amely lehetővé teszi, hogy operáció nélkül, csak gyógyszeres kezeléssel szüntessék meg a méhmiómákat a női szervezetben. Annak ellenére, hogy a hír a vártnak megfelelő, enyhén pozitívnak ítéljük.


Theresa May ma háromnegyed egykor tart sajtótájékoztatót a Brexitről, amelyet érdemes lesz figyelni. Az előzetes hírek alapján úgy tűnik, hogy mégsem lesz annyira „hard” az „exit”, mint amit vasárnap beharangoztak, s amelyre jelentőset esett a font árfolyama.


A mai napon a DAX index esetében kismértékű csökkenésre, míg a BUX esetében oldalazásra számítunk.

Piaci áttekintés
- Ma jelent a Morgan Stanley
- Theresa May beszédére vár a piac
- 52,5 dollár felé halad a WTI, 1.210 dollár az arany
- Gyengült a dollár a ma reggeli kereskedésben
- Új eszközt vezetett be a kínai jegybank
- Sikeresek az Esmya kísérletek
- Oldalazásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- A tegnapi kereskedési szünnap után ma ismét kinyitnak a tengerentúli piacok.
- Ma teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését a Morgan Stanley, a várakozások az előző heti pozitív banki jelentések után felfokozottak. 8,47 milliárd dolláros árbevételt 0,65 dolláros korrigált EPS-t várnak az elemzők, amit főként a kötvénykereskedelmi üzletág vártnál jobb teljesítményével tudna túlszárnyalni a cég.
- Piacnyitás előtt publikálják a New York-i feldolgozóipari beszerzési menedzser indexet, ahol az előző havi 9-es érték után 8,5 pontot várnak az elemzők.
Európa
- Már nyitásban megjelentek a mínuszok a nyugat-európai börzéken és napközben sem sikerült pozitív irányba mozdulniuk az árfolyamoknak, így mérsékelt eséssel zárták a napot az indexek (FTSE100
- 0,15%, DAX -0,64%, CAC40 -0,84%).
- Theresa May brit miniszterelnök hazai idő szerint 12:45-kor esedékes beszédében a Brexit lesz a fő téma. Az előzetesen nyilvánosságra hozott részletek szerint arról lesz szó, hogy Nagy-Britannia teljesen ki fog lépni az EU-ból, de a kereskedelmet tekintve továbbra is szeretne hozzáférni az európai piacokhoz, ezért a részleteket árgus szemmel várják a piacok. Nagyobb kilengések is lehetnek a tőzsdéken a beszédet követően.
- A januári német ZEW hangulatindexre figyelnek ma 11 órakor a befektetők. A várakozásokat tükröző alindex 13,8 pontról 18,4 pontig emelkedhetett.
- Az Egyesült Királyságból decemberi inflációs adatok és termelői árindex érkezik.
Olaj, arany
- A WTI 52,4 dollár volt ma reggel. A piac az OPEC kapacitáscsökkentése mellett arra spekulál, hogy az év közepén már kiegyensúlyozottá válhat a kereslet és a kínálat globális szinten. A piac további hírekre vár az OPEC tagállamoktól azzal kapcsolatban, hogy mekkora termelésvágást hajtanak végre ténylegesen. Érdekes hír volt, hogy Kína termelése idén 7%-kal eshet a mezők természetes fogyása miatt. Kína 2001-ig olaj exportőr volt, ma pedig napi 5 millió hordó olajat importál.
- Az arany 1.210 dollárig emelkedett. A piac várja Theresa May brit miniszterelnök asszony beszédét a Brexitről és Donald Trump amerikai elnök beiktatását. A várakozások szerint Theresa May inkább a kemény Brexit irányába viheti el a kilépést, bár a legújabb hírek némileg finomítottak ezen az állásponton. A keménykedő beszéd várhatóan tovább lendítheti az aranyat. Nagy-Britannia valószínűleg fenn kívánja tartani a kereskedelmi kapcsolatokat a kontinenssel és a magas hozzáadott értékű munkahelyek esetében nem kíván korlátozásokat bevezetni.
Devizák
- A forint nem tudja eldönteni, hogy merre induljon a 306,5-ös támaszról. Az EUR/HUF devizapár tegnap a kereskedés elején a szint alá esett, de estére 307,7-ig emelkedett az árfolyam, így folytatódik az oldalazás a 306,5-ös szint felett.
- Az 1,062-es szint alá esett tegnap az EUR/USD, de a reggeli kereskedésben 1,066-ig emelkedett a devizapár. Theresa May beszédére érdemes ma figyelni, mert nagyobb kilengéseket hozhat a devizapárban.
Távol-Kelet
- Vegyes mozgás jellemezte az ázsiai piacokat. A Nikkei az erős jen negatív hatása miatt 1,5%-ot csökkent, a Hang Seng viszont 0,5%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index értéke nem változott.
- A végleges novemberi japán ipari termelés az előzetes adatoknak megfelelően 4,6%-kal bővült.
- A kínai jegybank új középtávú finanszírozási eszközt vezetett be, mellyel a bankrendszer likviditását igyekszik növelni. Ezt korábban jellemzően a kötelező tartalékráta csökkentésén keresztül tették meg, de az új eszközzel jobban finomhangolható a likviditás.
Határidős piacok
- Mind az amerikai, mind az európai határidős piacok a negatív tartományban voltak ma reggel.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben