Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Optimistán vághatnak neki a kiskereskedelmi láncok az ünnepi vásárlási szezonnak - Amerikai nyitás

ERSTE UZSONNA
ERSTE UZSONNA2016. november 24.   15:08

A mai kereskedési szünnap után holnap is csupán rövidített kereskedés lesz az USA-ban. 1992 óta a karácsonyi vásárlási szezon kezdetén (Black Friday) a szokásosnál rövidebb ideig tart nyitva az amerikai tőzsde, ilyenkor általában a részvényforgalom is a megszokott felére esik vissza. A New York-i tőzsde az ottani idő szerint délután egy órakor, magyar idő...


A mai kereskedési szünnap után holnap is csupán rövidített kereskedés lesz az USA-ban. 1992 óta a karácsonyi vásárlási szezon kezdetén (Black Friday) a szokásosnál rövidebb ideig tart nyitva az amerikai tőzsde, ilyenkor általában a részvényforgalom is a megszokott felére esik vissza. A New York-i tőzsde az ottani idő szerint délután egy órakor, magyar idő szerint este hét órakor zár.
Nagy várakozásokkal vághatnak neki az amerikai kiskereskedelmi láncok a holnap induló karácsonyi vásárlási szezonnak, miután a tegnap napvilágot látott Michigan Egyetem fogyasztói bizalmi index igen optimista képet fest a fogyasztói hangulatról. A személyes fogyasztási kiadások is szépen nőttek az idei évben, részben a bérek emelkedésének és a munkanélküliség csökkenésének köszönhetően. Ez az időszak kiemelten fontos az amerikai gazdaság szempontjából, ugyanis a kiskereskedelmi értékesítések ebben az időszakban a teljes évi forgalom nagyjából 30%-át teszik ki. A Nemzeti Kiskereskedelmi Hivatal szerint az idei ünnepi vásárlási szezonban 3,6%-kal növekedhet a forgalom a tavalyihoz képest, ami az elmúlt évek egyik legjobb szezonját jelentené. A jövő hét elején érkezhetnek már adatok a hétvégi értékesítésekről, amelyekből következtethetünk az előttünk álló vásárlási szezon alakulására.
Meglepetést okozott a török jegybank mai kamatdöntő ülésén. A várakozásokkal ellentétben 50 bázisponttal 8%-ra emelték az alapkamatot. Az egynapos hitelkamatot pedig 25 bázisponttal 8,5%-ra növelték. A hónapok óta intenzíven gyengülő török lírát nem nyugtatta meg a kamatemelés, a meglepetés ellenére gyengült a líra 3,425-ig a dollárral, illetve 3,618-ig az euróval szemben.
Rendkívüli közgyűlést tartottak ma a Monte dei Paschi olasz banknál, és az ott elfogadott intézkedések a csődtől menthetik meg a bankot. Ez pedig azért is jó hír a pénzintézetnek, mert az is kérdéses volt, hogy eljön-e elég tulajdonos, de végül eljött a szavazatképességhez szükséges 20%-nyi részvényes. Marco Morelli vezérigazgatónak sikerült a részvényeseket meggyőznie, hogy a bajba jutott bankban fordulat hozhatna, ha tőkét tudnának emelni, illetve 28 milliárdnyi rossz hiteltől megszabadulnának és átszerveznék a pénzintézet működését. A részvényesek 5 milliárd eurós tőkeemelést szavaztak meg. A bank árfolyama 14%-ot emelkedett.
A német IFO üzleti hangulatindex értéke 110,4 ponton stagnált novemberben a várakozásokkal összhangban. Ennél magasabb értéket utoljára 2014 áprilisában láthattunk. A jelenlegi helyzet megítélése némileg javult, a jövőbeni várakozások alindex viszont enyhén gyengébb lett.
A magyar ipar egy félkarú óriás
SZTORI

A magyar ipar egy félkarú óriás

Az ipari termelés szerves és meghatározó részét képezi a magyar gazdaságnak: a kibocsátásban...

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések
AGRÁR SAROK

Sorjáznak a gabonapiaci előrejelzések

A gabonapiacok mindössze gyenge hullámokat vetnek az elmúlt hetekben. A múlt héten megjelent előrejelzések a túlkínálatot támasztják alá ebben és...

2024. március 27.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben