Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A tegnapi fordulat után ismét gyengül a dollár

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. augusztus 23.   09:00

A tegnapi nagy csapkodásban a DAX index addig forgolódott, míg megérintette a 20 napos mozgóátlagot. Ugyanakkor a különböző időintervallumokon vizsgált dinamikus indikátorok azt sugallják, hogy az index már megérett az emelkedésre. Komolyabb vételi jelzés...

A tegnapi nagy csapkodásban a DAX index addig forgolódott, míg megérintette a 20 napos mozgóátlagot. Ugyanakkor a különböző időintervallumokon vizsgált dinamikus indikátorok azt sugallják, hogy az index már megérett az emelkedésre. Komolyabb vételi jelzés viszont még nem érkezett. Reméljük a mai napon ez is megérkezik!


A BUX index a 20 és a 30 napos mozgóátlagon, illetve fölötte oldalazik, így korrigál. Szerintünk ez még eltarthat egy darabig. Mindeközben a Richter elkezdett életjeleket küldeni. Lassan befejeződik a korrekció, és elindulhat valamiféle emelkedés.


Összességében továbbra is tart a nyári visszafogott kereskedés. Így a BUX indexben oldalazásra számítunk, miközben a DAX remélhetőleg elindul a mai napon felfelé.

Piaci áttekintés
- Az Amazon az Apple babérjaira tör
- Erősebb Európát szeretne Angela Merkel
- Süllyed a WTI, alig változott az arany ára
- A tegnapi fordulat után ismét gyengül a dollár
- Az olajipar húzta le Ázsiát
- Oldalazásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Minimális mozgás volt tegnap a tengerentúlon, az indexek egy szűk sávban oldalaztak (Dow Jones
- 0,12%, S&P500 -0,06%, Nasdaq 0,12%).
- Fontos makrogazdasági adat nem érkezett tegnap, a befektetők a csütörtökön kezdődő Jackson Hole-i konferenciát várják. Janet Yellen jegybankelnök pénteki szavai előtt még egy felülvizsgált GDP adat is érkezik.
- Júliusi újlakás értékesítési adat érkezik ma a tengerentúlról.
- Az Amazon újabb területre törne be, aminek az Apple nem fog örülni. A cég szeptembertől zeneszolgáltatással jönne 4-5 dolláros havidíjért cserébe, ami messze jobb ár, mint az Apple 10 dolláros Spotify szolgáltatása. Az Amazon Prime felhasználók számára ingyenes lesz a zenehallgatás, de az elérhető zenék mennyisége korlátozva lesz.
Európa
- Az európai tőzsdék közül a CAC40 index 0,2%-ot, a FTSE100 és a DAX index 0,5%-ot esett.
- Matteo Renzi olasz miniszterelnök, Angela Merkel német kancellár és Francois Hollande francia elnök tegnapi egyeztetése során közös biztonságpolitikai és gazdaságpolitikai kérdésekről volt szó. Szerintük Európa csak akkor lehet egységes, ha a nemzeti vezetők megküzdenek a nacionalista tendenciákkal és a befelé fordulással.
- Nicolas Sarkozy bejelentette, hogy indul a 2017-es francia elnökválasztáson, hogy leválthassák Francois Hollande szocialista államfőt.
Olaj, arany
- A WTI 47 dollárig süllyedt a tegnapi gyenge szereplés után. A piac a mai és holnapi készletadatokra figyel, illetve a nigériai kormány kommentárjaira vár a lázadókkal való tűzszünettel kapcsolatban. A nyersolaj készletek várhatóan 1 millió hordóval csökkentek az elmúlt héten. A jövő heti informális termelői találkozó is a figyelem középpontjában van. A legtöbb piaci szereplő lát esélyt a megállapodásra.
- Az arany 1.338 dolláron állt. A piac továbbra is a Fed kamatlépéseire figyel. A héten pénteken mond beszédet Janet Yellen Fed elnök, míg más Fed kormányzók, például Stanley Fischer és William Dudley is a szeptemberi kamatemelés lehetőségét emelték ki beszédeikben. Az arany mellett az ezüst és a palládium is kismértékben emelkedett.
Devizák
- A forint 310 felett kezdte a tegnapi kereskedést az euróval szemben és minimális gyengüléssel zárta a napot. A reggeli kereskedésben azonban megfordult az árfolyam és 310 alatt is járt a devizapár. Továbbra is keresi az irányt a hazai fizetőeszköz, a következő napokban is folytatódhat az oldalazás.
- Napon belül megérkezett a fordulat a EURUSD devizapárban, a délelőtti kereskedésben még erősödött a dollár majd az 1,127-es napi mélypontról 1,132-ig kapaszkodott az árfolyam. A reggeli kereskedésben tovább gyengül a dollár, vagyis folytatódik a múlt hét óta tartó tendencia. A Jackson Hole-i konferencia előtt már nem számítunk nagyobb mozgásra a devizapárban.
Távol-Kelet
- Tovább folytatódott a csökkenés Ázsiában. A Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng 0,4%-ot csökkent, miközben a Shanghai index 0,1%-ot emelkedett.
- Az előzetes augusztusi japán beszerzési menedzser index a múlt havi 49,3 pontról 49,6 pontra növekedett.
- Kínában egyre több iparágban hagyják érvényesülni a magánberuházásokat, most éppen az olaj- és gázipari kutatásokat nyitják meg a privátszféra számára is, ami a növekedést is pozitívan befolyásolhatja.
- A Hang Seng indexet elsősorban az olajipari részvények húzták le összhangban az olajárak csökkenésével.
Határidős piacok
- Pozitív hangulat uralkodott a főbb határidős piacokon ma reggel.
Gazdasági hírek
- Kamatdöntő ülést tart ma az MNB monetáris tanácsa, várhatóan marad a 0,9%-os alapkamat.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben