Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Holnap jön az OTP eredménye

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. augusztus 11.   08:57

Az OTP tegnap vásárolt 114 ezer saját részvényt, ugyanakkor a javadalmazási politika keretében kiosztott 15 ezer darabot. A vásárlás azért izgalmas egy kicsit, mert néhány nappal a gyorsjelentés közzététele előtt történt. A piac amúgy...

Az OTP tegnap vásárolt 114 ezer saját részvényt, ugyanakkor a javadalmazási politika keretében kiosztott 15 ezer darabot. A vásárlás azért izgalmas egy kicsit, mert néhány nappal a gyorsjelentés közzététele előtt történt. A piac amúgy is azt gondolja, hogy jelentős ugrás következik be a holnap hajnalban megjelenő negyedéves eredményben év per év alapon, de a fent említett lépés is ezt sugallja. A piac 61 milliárd forint körüli eredményt vár a tavalyi 38 milliárd forinttal szemben. A jelentős javulás elsősorban a zuhanó kockázati költségeknek köszönhető, amely a javuló piaci környezet miatt van. A grafikonra nézve láthatjuk, hogy egy technikai szint környékén van az árfolyam, ami az eredmény függvényében (ha jól sikerül) áttörésre is kerülhet.


A Richter szerintünk folytatja a fordulót, azaz a tegnapi, 20 napos mozgóátlagról való lefordulás után várhatóan ma újra emelkedéssel fog próbálkozni a részvény.


Ma este teszi közzé az MSCI az indexek felülvizsgálatának eredményét. A magyar piac szempontjából nem számítunk jelentős változásra, ugyanakkor a MOL esetében a súly mintegy 2 százalékkal (nem százalékponttal) csökkenhet az indexben, amiatt, hogy részvénybevonás történt a negyedév során.


A DAX ugyan emelkedést tervez a reggeli órákban, de a rövidtávú technikai indikátorok alapján még tart a rövid korrekció. Ezek eredőjeként, na meg figyelembe véve a nyári nihilt, oldalazásra számítunk az index esetében egy kis emelkedéssel. A BUX index esetében is oldalazásra számítunk.

Piaci áttekintés
- Újra bajban a Valeant?
- Ukrajna és Oroszország egymásnak üzenget
- Esik az olaj és az arany kurzusa is
- Tegnap is gyengült a dollár
- Banki hírek húzták csúcsra Hongkongot
- Holnap jön az OTP eredménye
- MSCI index felülvizsgálat lesz ma
- Oldalazásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Csökkenéssel indult tegnap a kereskedés a tengerentúlon, zárásig nem is enyhült az eladói nyomás, és mérsékelt mínuszban fejezték be a napot az indexek (Dow Jones -0,2%, S&P500 -0,29%, Nasdaq -0,4%).
- A Wall Street Journal cikke szerint a Valeant ellen szövetségi hivatalok indítottak büntetőjogi eljárást. A részvények a hírre 10%-ot estek.
Európa
- Az európai indexektől vegyes teljesítményt láthattunk tegnap. A FTSE 100 index 0,2%-ot emelkedett, miközben a DAX és a CAC40 index 0,4%-kal csökkent.
- A Bank of England tegnapi kötvényvásárlása nagy kereslettel találkozott. A jegybank 7-15 év közötti lejáratú papírokat vett meg 1,17 milliárd font értékben. A 10 éves kötvényhozam 1 bázisponttal 0,55%-ra süllyedt.
- Petro Poroshenko ukrán elnök szerint abszurdak azok a vádak Oroszország részéről, miszerint a Krimi határnál újabb konfliktusokat próbálnak kirobbantani. Szerinte ez csupán arra szolgál, hogy ezzel az ürüggyel növeljék katonai aktivitásukat az oroszok a térségben.
Olaj, arany
- A WTI 41,5 dollárra esett ma reggel, miután a tegnapi EIA adat 1,06 millió hordó nyersolaj készletnövekedést mutatott. A piac 1,5 millió hordó csökkenést vetített előre. A finomítói aktivitás gyengébb volt, míg a benzinkészletek 2,8 millió hordóval csökkentek. A piac aggódik a gyengébb keresleti adatok miatt, aminek a hatására az európai finomítók várhatóan csökkentik olajvásárlásaikat, ami újabb készletfelhalmozáshoz vezethet az év végével.
- Az arany 1.342 dollárra esett. A dollár viszonylag stabil volt az elmúlt 24 órában, míg a palládium árfolyama is lejjebb került a korábbi nyolchavi csúcsról. A piaci hírek szerint az arany ETF-ek és egyéb pénzügyi instrumentumokban tárolt fizikai arany 3,86 tonnával 2.039 tonnára nőtt az elmúlt héten. Az elmúlt évet tekintve a növekedés 448,4 tonna volt, miután a befektetők Trump győzelmére és a Brexitre is az aranyon keresztül spekulálnak.
Devizák
- A hét elején nagyot fordult a dollár. Hétfőn pattant vissza az EUR/USD a 200 napos mozgóátlagról, és azóta is intenzíven emelkedik. Tegnap már áttörte az árfolyam az 1,115-nél található ellenállást, ez pedig azt jelenti, hogy elmehet a következő lokális csúcsig, ami 1,23-nál található.
- 310-311,4 között alakult ki egy sáv, amelyben napok óta mozog az EUR/HUF devizapár. A fordulatra egyelőre várni kell a forintban, de a 311,4-es ellenállás áttörésével már gyengülő pályára állhatna a hazai fizetőeszköz.
Távol-Kelet
- A japán részvénypiac ma zárva tartott a Hegyek napja miatt, ami Japánban nemzeti ünnep. A Hang Seng az idei csúcsról 0,5%-ot emelkedett, miközben a Shanghai index ma sem igazán bírt elmozdulni.
- A kínai tőzsdét elsősorban a bankok húzták a mai kereskedésben, miután az adatok azt mutatták, hogy a rossz hitelek állománya stabil maradt, és a vártnál nagyobb lett a bankok profitja.
- Az idei évre vonatkozó GDP várakozást csökkentették a gyenge évkezdet miatt. A korábbi 3%-os növekedési cél helyett, most már csak 1-2% közötti gazdasági növekedésre számítanak.
Határidős piacok
- Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.
Vállalati hírek
- Holnap tőzsdenyitás előtt teszi közzé II. negyedéves eredményét az OTP.
- Az MSCI ma este publikálja negyedéves index felülvizsgálatának eredményét. Az új súlyok szeptember 1-től lesznek érvényesek. Új be- vagy kikerülésre nem számítunk a magyar piacon, ahogy az sem valószínű, hogy a Magyar Telekom visszakerülne a közepes kapitalizációjú indexbe. Ugyanakkor a MOL esetében némi finomhangolás elképzelhető, mivel a részvénymennyiség 2%-ot csökkent, de a negatív piaci hatások nagyon limitáltak lehetnek.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
PODCAST

A kőolaj árrobbanása méri majd, hogy mennyire fáj a gazdaságnak az izraeli-iráni válság

Úgy tűnik, hogy az árupiaci szereplők nem tartanak egy széleskörű háború kirobbanásától Izrael és Irán között. Az viszont határozottan érződik,...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben