Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Az Allergan mai gyorsjelentéséből megtudhatjuk a Vraylar értékesítési adatait

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. augusztus 8.   09:03

Az erős amerikai munkaerőpiaci adat megerősíttette az amúgy rövidtávú technikai fordulós állapotot, legalábbis ami a DAX indexet illeti. Amerikában pedig új csúcsra pöckölte az S&P500 és a Nasdaq indexet is. Pedig a vállalati teljesítmények nem...

Az erős amerikai munkaerőpiaci adat megerősíttette az amúgy rövidtávú technikai fordulós állapotot, legalábbis ami a DAX indexet illeti. Amerikában pedig új csúcsra pöckölte az S&P500 és a Nasdaq indexet is. Pedig a vállalati teljesítmények nem mondhatók izmosnak. Az S&P500 estében a vállalatok több mint 80 százaléka jelentett már, s a negyedéves eredmények 4 százalékos visszaesést mutatnak. A DAX esetében is 1 százalékos csökkenést láthatunk hasonló jelentési arány mellett. Ugyanakkor a pozitív meglepetés az előbbi esetében 4, a második esetében pedig 7 százalék. Így lehet örülni a gyenge eredményeknek is. Különben az év második felében általában javuló eredményeket várnak. Mindeközben a hosszú hozamok továbbra is a rekord alacsony értékek közelében mozognak. Így a várakozások és az alacsony alternatíva költség jelenti a hajtóerőt.


Itthon a Richter csúnyán nagyot hasalt a major depressziós negatív klinikai kísérleti eredmények hatására. Igaz nem jó hír, de nem annyira, mint amennyire megbüntették a papírt. Amire most figyelünk, az az Allergan mai gyorsjelentése, ahol remélhetőleg további adatokkal leszünk boldogabbak a Vraylar (cariprazine) értékesítési adatainak tekintetében.


A DAX összességében szépen fordult szerdán a 20 és a 200 napos mozgóátlagok találkozásától. Jó esélyt látunk arra, hogy a most kialakuló emelkedési hullámban leküzdi a 10.450-10.500 pont körüli szintet. Ha ez bekövetkezik, akkor a következő cél szint a 11.500 pont környéki szint lehet. Persze a mai napon erős kezdés után láthatunk majd némi fáradtságot az indexben, de reméljük, hogy az majd hamar begyógyul.


A BUX esetében is inkább emelkedést várunk a mai napon. Ugyanakkor nem szabad arról elfeledkeznünk, hogy a magyar index alapvetően korrekciós fázisban van, bizonyos technikai megfontolások alapján.

Piaci áttekintés
- A Wal-Mart az online kereskedelmi piacon terjeszkedik
- Az osztrák külügyminiszter megvétózná Törökország EU-s csatlakozását
- Emelkedik az olaj ára, az arany nagyot esett a pénteki adat után
- Erősödött pénteken a dollár
- A piac még bízik egy még újabb japán élénkítésben
- Emelkedésre számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- Jól teljesítettek pénteken a vezető tengerentúli mutatók, az S&P500 és a Nasdaq index is eddigi legmagasabb záróárfolyamát állította be (Dow Jones 1,04%, S&P500 0,86%, Nasdaq 1,06%).
- Pénteken érkeztek a júliusi munkaerőpiaci adatok. A mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma 255 ezer fővel bővült az előző hónapban, lényegesen felülmúlva a 170 ezres piaci várakozást, illetve a júniusi adatot is felfelé módosították. A munkanélküliségi ráta 4,9%-on stagnált a várt kismértékű csökkenéssel szemben.
- A Wal-Mart ma jelentheti be a Jet.com 3 milliárd dolláros felvásárlását. Az ügylet megvalósulásától azt várja a cég, hogy csökkenteni tudja a különbséget az on-line értékesítések terén az Amazonnal szemben. A kiskereskedelmi cég 2015-ben 14 milliárd dollárnyi bevételt ért el on-line felületen, míg az Amazon 99 milliárdot.
Európa
- Az európai piacok közül a FTSE 100 index 0,8%-ot, a DAX index 1,4%-ot a CAC40 index pedig 1,5%- ot emelkedett.
- Az osztrák külügyminiszter Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak megvétózását helyezte kilátásba, mert Törökország nem teljesíti a vízummentesség alapkövetelményét és az előfeltételeket. Továbbá a tárcavezető szerint Görögországot és Olaszországot nem lehet magára hagyni a menekültügyben.
- A júniusi német ipari termelési adat 0,7% helyett 0,8%-ot mutatott hó/hó alapon. A vártnál lényegesen gyengébb pénteki gyáripari megrendelések száma után ez jó hírnek tekinthető.
Olaj, arany
- A WTI 42,2 dollárig emelkedett ma reggel. A múlt heti készletadatok megnyugtatták a piacot, és ezen még a pénteki Baker Hughes jelentés sem változtatott, mely szerint a fúróberendezések száma 7-tel nőtt 381-ra, ami az elmúlt egy év legnagyobb többheti növekedése. A piacon az eladási pozíciók zárása is zajlik, ami emelte az olaj árát.
- Az arany jegyzése 1.335 dollárig süllyedt, miután a pénteki amerikai munkanélküliségi adatok jobbak lettek a várakozásnál. Az új munkahelyek száma 255 ezerrel nőtt, ami meghaladta piaci 180 ezres várakozást. A munkanélküliségi ráta 4,9%-ra csökkent. Az erős gazdaság növeli az alternatív eszközök, részvények és kötvények iránti keresletet.
Devizák
- A vártnál kedvezőbb munkaerőpiaci adatokra erősödni kezdett a dollár az euróval szemben, és hirtelen 1,105-ig szúrt le az árfolyam. Zárásra azonban 1,107-ig korrigált vissza a kurzus, majd a reggeli kereskedésben tovább gyengült a dollár. A múlt hét a dollár erősödéséről szólt, ezért az átmeneti korrekció után a tovább erősödhet a tengerentúli deviza.
- A forint a pénteki kereskedésben is erős volt, a 310-es támaszt megközelítve zárta a hetet az euróval szemben, ami több hetes csúcsot jelent.
Távol-Kelet
- A Nikkei 2,3%-ot, a Hang Seng 1,2%-ot, a Shanghai index 0,4%-ot emelkedett. A japán részvénypiac jó teljesítményéhez az is hozzájárult, hogy alacsony piaci forgalom mellett vásárolja a BoJ a japán részvény ETF-eket.
- A Bloomberg felmérése szerint a japán jegybank csalódást keltő augusztus eleji lépése ellenére az elemzők többsége arra számít, hogy szeptemberben ismét léphet a BoJ és tovább lazíthat monetáris politikáján.
- Júliusban a várt 2,3% helyett 2,9%-kal bővült a kínai export jüanban mérve, miközben az import lényegesen nagyobbat, 5,7%-ot esett év/év alapon. Az adat aggasztó a kínai belső kereslet szempontjából.
Határidős piacok
- Pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.
Vállalati hírek
- A MOL lehívta opcióját a Credit Agricole banktól és visszavett 2.129.666 darab MOL részvényt. Várható, hogy a MOL ezekre a részvényekre hasonló megállapodást köt, mint korábban. A megállapodás után a MOL 7.557.260 részvényt birtokol.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
SZTORI

Hol késik a Fed kamatvágás?

Ahogy ezt az ErsteMarket hasábjain is megírtuk*, Jerome Powell Fed elnök kedden az elmúlt hónapoknál megszokotthoz képest szigorúbb hangnemet...

Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

A Monetáris Tanács mai ülésének eredménye 50...

Mekkorát szól a szója?
AGRÁR SAROK

Mekkorát szól a szója?

Miközben a megváltó növényeket keresgetjük - amelyek ismét meglendítik a növénytermesztés szekerét - rendre megfeledkezünk arról, hogy másoknak is...

2024. április 25.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben