Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A pletykák szerint végül 4,8 milliárd dollárért veszi meg a Verizon a Yahoo fő operációját

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. július 25.   09:28

Az a pletyka, hogy végül 4,8 milliárd dollárért veszi meg a Verizon a Yahoo fő operációját márkanevestől. Ez kicsit több lenne, mint a korábban várt 3-4 milliárd dollár, s így 1-2 dollárral magasabb lehet az egy részvényre jutó hatás. Ha az Alibaba-t és a Yahoo Japánt bent tartja a portfólióban, azaz nem adja el, s így adómentesen számítjuk az értéküket egy Yahoo...

Az a pletyka, hogy végül 4,8 milliárd dollárért veszi meg a Verizon a Yahoo fő operációját márkanevestől. Ez kicsit több lenne, mint a korábban várt 3-4 milliárd dollár, s így 1-2 dollárral magasabb lehet az egy részvényre jutó hatás. Ha az Alibaba-t és a Yahoo Japánt bent tartja a portfólióban, azaz nem adja el, s így adómentesen számítjuk az értéküket egy Yahoo részvényre, akkor egy Yahoo részvény fair értékének 52 dollárnak kellene lennie. Ha pedig eladással számolunk ezekben az esetekben is, akkor viszont az adóhatás miatt már csak 32-33 dollár körüli érték jön ki fair értéknek. A részvény pedig 39 dollár környékén forog, azaz alacsonyabban, mint a két verzió átlaga. Egy szó, mint száz, a hírre, amely ugyan egyelőre nem hivatalos, illene cirka 1 dollárt emelkednie a részvénynek.

Közben a Markit beszerzési menedzser indexe is jobb lett a vártnál az Egyesült Államokban, aminek szintén lehet örülni. A piacok új csúcsra is mentek.

A DAX mindeközben úgy tűnik, hogy kijön a csökkenő trendből. Ennek ellenére oldalazást, kis emelkedést várunk mára. A BUX index pedig kitörésben van. Szépen, lépésről lépésre hagyja el az ellenállási szintet. Itt is oldalazásra számítunk, kis emelkedés formájában.
Piaci áttekintés
- A pletykák szerint többért adhatták el a Yahoo core üzletágát, mint várták
- Engedményeket kaphat Nagy-Britannia a kilépés esetén
- Újra nyomás alatt az olaj, süllyed az arany ára is
- Nagyot erősödött pénteken a dollár
- Óvatosságra intette a befektetőket a Nintendo
- Oldalazásra számítunk ma a BÉT-en
Nemzetközi hírek
USA
- A hét utolsó kereskedési napja is jó hangulatban telt a tengerentúlon. Az indexek kiegyensúlyozottan emelkedtek a kereskedés végéig, volatilis mozgások nem voltak piacon (Dow Jones 0,29%, S&P500 0,46%, Nasdaq 0,52%).
- A Markit által publikált feldolgozóipari beszerzési menedzser index júliusi előzetes számai érkeztek pénteken. A várt 51,5 pont helyett 52,9 pontra javult a mutató.
- Az ügyhöz közelálló források szerint a Verizon megegyezett a Yahoo-val, hogy a core üzletágat 4,8 milliárd dollárért megveszi. A pontos árat és a tranzakció részleteit ma jelenthetik be. A második forduló előtt 3-4 milliárdos vételárról cikkeztek a romló teljesítmény miatt, így amennyiben valós a fenti összeg, akkor azt biztosan pozitívan értékelné a piac. Ha a két érték közötti különbözetet lebontanánk részvényenkénti értékre, akkor 86 centet kapnánk.
Európa
- Az európai indexek közül a FTSE 100 index 0,5%-ot, a CAC40 index pedig 0,1%-ot emelkedett, míg a DAX index 0,1%-ot esett.
- Az EU vezetői hajlandóságot mutatnak arra, hogy a kilépő Nagy-Britannia számára engedményeket tegyenek. A munkaerő beáramlást 7 évig terjedően korlátozhatnák, miközben a teljes közös piachoz hozzáférhetnének. Cserébe az uniós költségvetéshez való hozzájárulás továbbra is jelentős lenne a Guardian értesülései szerint.
- A pénteki eurózónás beszerzési menedzser indexek közül a szolgáltatóipari 52,5 pont helyett 52,7 pont lett, míg a feldolgozóipari 52,0 pont helyett 51,9 pont lett.
Olaj, arany
- A WTI 44 dollárig esett ma reggel, miután az USA-ban már negyedik hete emelkedik az üzembe állított fúróberendezések száma, ami növeli az esélyét, hogy a globális túltermelés folytatódik. Az erős dollár szintén nem tett jót az olaj árának, miután tovább folytatódott az zöldhasú erősödése a főbb devizákkal szemben. A piac inkább stagnálásra vagy további süllyedésre számít a kereskedők szerint.
- Az arany 1.318 dollárra esett. A jól szereplő részvénytőzsdék negatívan hatottak az arany árára, miközben az erős dollár szintén lejjebb nyomta a nemesfém kurzusát. A piac ráadásul egyre jobban hisz abban, hogy a Fed az év végével emelheti kamatait. A kedvező USA makrogazdasági adatok egyre növelik ennek az esélyét. A vállalati profitok is némileg jobban alakulnak a vártnál a második negyedévben.
Devizák
- A múlt héten három napon keresztül stabilan erősödött a forint az euróval szemben. Pénteken a 312,6-nál található 200 napos mozgóátlagot is megérintette a kurzus, ahonnan 313,5-ig korrigált zárásra. Ha a héten elesik a mozgóátlag, akkor 310-ig van tere a forint erősödésének.
- Az EUR/USD két napig oldalazott az 1,1-es támasz felett, végül a pénteki kereskedésben elesett a szint és nagyot erősödött a dollár. A délutáni órákban 1,097-ig zuhant az árfolyam, így megnyílt a tér az 1,082-es következő lokális mélypontig.
Távol-Kelet
- Visszafogott mozgások jellemezték az ázsiai kereskedést. A Nikkei 0,2%-ot, a Shanghai index 0,1%- ot emelkedett, miközben a Hang Seng index 0,3%-ot csökkent.
- A vártnál kisebb visszaesést mutatott júniusban a japán export és import is. Az export 7,4%-kal csökkent a várt 11,3% helyett, míg az import esetében 18,8%-os csökkenést mértek, ebben az esetben 20,0%-os visszaesés volt a várakozás. Bár a várakozásokat felülmúlták a külkereskedelmi adatok, de még így is meglehetősen gyengének számítanak, és alátámasztják, hogy Japánnak további gazdaságélénkítésre van szüksége.
- A pénteki BoJ üléstől az elemzők 80%-a azt várja, hogy kibővítik az eszközvásárlási programot. Az elmúlt 3 évben soha nem volt ennyire magas ez az arány.
- A Nintendo árfolyama 16%-ot esett, miután a társaság bejelentette, hogy az elmúlt hetekben rendkívül népszerűvé vált Pokemon Go eredményhatásai limitáltak, miközben a Nintendo részvényárfolyama a játék sikerén felbuzdulva duplázódott a hó eleje óta.
Határidős piacok
- Vegyes képet mutattak a határidős piacok ma reggel. A Nasdaq és az S&P mínuszban, míg a Dow és a DAX pluszban voltak.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
Lassított a jegybank
SZTORI

Lassított a jegybank

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt
VÁLLALATELEMZÉS

Gloster: A magasabb marzsú üzletágak gyengébb teljesítménye húzta vissza az eredményt

A Gloster 10,3 milliárd forintos korrigált árbevételről és...

Veszélyes az aszály
AGRÁR SAROK

Veszélyes az aszály

Virágzik a repce, a szántóföldek legszebb arcukat mutatják ezekben a hetekben. Az őszi vetésű növények állapota jó. Fejlődésük hetekkel előrébb...

2024. április 19.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben