Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

Lehullott a lepel a Tesla terveiről

ERSTE REGGELI
ERSTE REGGELI2016. július 21.   09:24

Közel kétszerese lenne a fiskális stimulus mérete Japánban, mint korábban gondolták. A 190 Mrd dollárról szóló pletykák, a GDP mintegy 5 százalékára rúgnak, s a GDP 200 százaléka körül levő adóságot is ennyivel lökné meg. Mindenestre a japán részvénypiac örömmel fogadta a pletykát s a mai napon is emelkedni tudott. Amerikában...

Közel kétszerese lenne a fiskális stimulus mérete Japánban, mint korábban gondolták. A 190 Mrd dollárról szóló pletykák, a GDP mintegy 5 százalékára rúgnak, s a GDP 200 százaléka körül levő adóságot is ennyivel lökné meg. Mindenestre a japán részvénypiac örömmel fogadta a pletykát s a mai napon is emelkedni tudott.
Amerikában újabb csúcsokat láthattunk tegnap az általánosan pozitív részvénypiaci hangulatban. A DAX indexet a jó vállalati eredmények (SAP és Volkswagen) és a hangulat is emelete annak ellenére, hogy tegnapelőtt a ZEW felmérés igazán csúnyára sikeredett. Ma reggel a Lufthansa profit warningot adott ki, a terrortámadásokra fogva a rossz bizonyítványt. Annak ellenére, hogy 4 százalékkal esik a hírre a részvény, a reguláris kereskedés megkezdése előtt, nem lesz nagy hatással a DAX index mozgására, mert a súlya az indexben 0,6 százalék. Ez pedig 0,02 százalékos mínuszt jelent az indexben. Vagyis ez nem gátolja meg az indexet abban, hogy– valószínűleg kisebb amplitúdóval – tovább emelkedjen a mai napon. Ezzel megerősítené a tegnap bekövetkezett elrugaszkodást a 200 napos mozgóátlagról.
A BUX tegnap lokális csúcshoz érkezett, amely ellenállás szint. Szerintünk a közeljövőben áttörheti ezt a technikai szintet, persze az még benne van, hogy a mai napon itt oldalazik egy picit (hiszen a figyelem fókusza továbbra is a főbb piacokra irányulhat).
Piaci áttekintés
- Lehullott a lepel a Tesla terveiről
- Mario Draghi újra elvarázsolhatja a piacokat
- Három hetes mélypontra esett az arany
- Az 1,1-es támasz állította meg a dollár erősödését
- Hatalmas élénkítő csomag jöhet Japánban
- A Magyar Telekom tovább folytatta a saját részvényvásárlást
- Ma oldalazásra számítunk a hazai részvénypiacon.
Nemzetközi hírek
USA
- Emelkedéssel indult a kereskedés a tengerentúlon, de a nap második felében megtört a lendület. Ennek ellenére a börzék a pozitív oldalon zártak, a nap nyertese az 1% felett teljesítő Nasdaq index lett (Dow Jones 0,19%, S&P500 0,43%, Nasdaq 1,06%).
- Ma délután a szokásos munkanélküli segélykérelmek érkeznek, de júniusi függőben lévő lakásértékesítési statisztikákat is láthatunk.
- A Morgan Stanley bevételei 9%-kal estek 8,91 milliárd euróra, de így is megverte a 8,3 milliárd dolláros várakozást. Az egy részvényre jutó eredmény esetében pedig a várt 60 cent helyet 75 centet tartalmazott a gyorsjelentés. A kötvényüzletág bevételei 2,4%-kal, a részvényüzletág bevételei 5,5%- kal bővültek.
- Az Intel árbevétele 2,6%-kal 13,53 milliárd dollárra emelkedett, ami egy hajszálnyival kisebb érték, mint amit az elemzők vártak. A probléma sokkal inkább az, hogy az adatközpont szegmens csupán 5%-kal nőtt. Az egy részvényre jutó tisztított eredmény viszont 6 centtel haladta meg az 53 centes várakozást. A számokra 3%-ot esett a papír.
- Az eBay árfolyama a zárás utáni gyorsjelentésre 6%-ot emelkedett. A bevételek 5,7%-kal 2,23 milliárd dollárra emelkedtek, az EPS pedig 7 centről 38 centre ugrott. A tisztított profit esetében 1 centtel múlta felül a cég a 42 centes prognózist. Az aktív felhasználók száma az előző negyedévi 162 millió főről 164 millióra nőtt.
- Elon Musk felfedte a Tesla titkos tervét. Az elektromos autók után jöhetnek az elektromos buszok és teherautók, valamint az elektromos autó megosztó hálózatok. A teljes flotta önvezetővé való alakítása pár kérdőjelet felvet bennünk a balesetek miatt.
- A mai gyorsjelentések közül a Biogen, az Amazon, a Starbucks, a Visa és az AT&T számait lesz érdemes figyelni.
Európa
- Az európai tőzsdék közül a FTSE 100 index 0,5%-ot, a CAC40 index 1,2%-ot, a DAX index pedig 1,6%-ot emelkedett.
- Az EKB soros kamatdöntő ülésén a piaci előrejelzések szerint nem fog a tanács sem a betéti, sem a hitel, sem pedig az alapkamat mértékén változtatni. Így tehát marad számunkra a sajtótájékoztató, mint fogózkodó.
- A Standar & Poor’s Törökország hosszú és rövid futamidejű szuverén államadós besorolását „BB+/B” fokozatról „BB/B”-re rontotta negatív kilátás mellett. Az ok a puccskísérlet belpolitikai következményei, ami negatív a beruházásokra.
Olaj, arany
- A 44,5 dolláros támasz megtartotta az olaj árfolyamát, és a tegnapi kereskedésben sikerült elindulni felfelé az árfolyamnak. A reggeli kereskedésben már 46 dollárt súrolja a kurzus. A tegnapi tengerentúli olajkészlet adat kilenc hetes mélypontra eset, és ez is segítette az emelkedést.
- Három hete kerülik a befektetők az arany piacát, amelynek következtében 1.317 dollárig esett az árfolyam. A részvénypiacok emelkedésével, a kockázatkerülő üzemmód háttérbe szorulása miatt elfordultak az aranytól a befektetők.
Devizák
- Némi erősödéssel zárta a forint a tegnapi kereskedést az euróval szemben. Az árfolyam kilépett lefelé a 20 és 30 napos mozgóátlag fogságából, amelyet a reggeli órákban további esés követett. Az EUR/HUF devizapár elindult a 312,5-ös támasz irányába, jelenleg 314,2-nél jár az árfolyam.
- Az 1,10-es támasszal küzdött a tegnapi kereskedés során az EUR/USD devizapár. Napon belül elesett a szint, de zárásra visszakapaszkodott 1,101-ig a kurzus, amelyet emelkedés követett a hajnali órákban. Egyelőre fordulat jelei körvonalazódnak, ez pedig azt jelenti, hogy továbbra is az 1,10-1,115 közötti sávban maradhat az árfolyam.
Távol-Kelet
- A japán élénkítő csomagról szóló hírek hatására kedvező hangulat volt az ázsiai piacokon. A Nikkei 0,6%-ot, a Hang Seng 0,7%-ot, a Shanghai index 0,7%-ot emelkedett.
- Japán médiaértesülések szerint 20 ezer milliárd jen, átszámítva csaknem 190 milliárd dollár értékű gazdaságélénkítő csomag jöhet Japánban. Ez csaknem duplája, mint amiről korában szóltak a hírek.
- Az élénkítő csomagról szóló hírek hatására az USDJPY árfolyama 107-ig emelkedett, ami 6 hetes csúcsot jelent.
- Az Új-Zélandi dollár gyengült miután a jegybank arról nyilatkozott, hogy a jegybank a jövőben várhatóan csökkenteni fogja az alapkamatot.
Határidős piacok
- Alapvetően pozitív hangulat uralkodott a határidős piacokon ma reggel.
Vállalati hírek
- A Magyar Telekom tovább folytatta a saját részvényvásárlást. További 300 ezer darab saját részvényt vásárolt, ezúttal 447 forintos átlagáron. Így már összesen 1 032 000 darab részvényt vásárolt a Munkavállalói Résztulajdonosi Program keretében. A program keretében legfeljebb 1,6 millió darab részvényt vásárolhat a Telekom.
Érdeklődik a részletek iránt? Kérjen visszahívást és szakértőnkkel egyeztethet a termékkel kapcsolatban.
MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható
ELEMZÉS

MOL: Kiegyensúlyozott első negyedév, lényegében változatlan EBITDA várható

A MOL május 10-én teszi közzé első negyedéves...

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés
AGRÁR SAROK

Megállt a globális élelmiszerár-csökkenés

Csekély változásokkal ugyan, de két év után kifulladni látszik a globális élelmiszerár-emelkedések csökkenő üteme. Áprilisban immár második...

2024. május 6.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben