Itt jelentkezhet be korábban regisztrált Erste Market hozzáférésével.
Amennyiben korábban csak hírleveleinket kapta, és nem regisztrált, akkor hozzáférését ezen az oldalon tudja aktiválni.

PIACI HÍREK

A BASF 535 ezer tonnáról 650 ezer tonnára tervezi növelni butadién kapacitását - Európa Best Of

ERSTE TÍZÓRAI
ERSTE TÍZÓRAI2013. július 10.   09:31

A BASF bejelentette, hogy a jelenlegi 535 ezer tonnáról 650 ezer tonnára tervezi növelni az éves butadién kapacitását a következő két évben. A bővítés nem teljesen új hír, ugyanis a vállalat nemrégiben már közölte, hogy butadién üzemet hoz létra Kínában. A butadién hosszúkötésű szerves vegyület, melyet jellemzően kőolajból állítanak elő...


A BASF bejelentette, hogy a jelenlegi 535 ezer tonnáról 650 ezer tonnára tervezi növelni az éves butadién kapacitását a következő két évben. A bővítés nem teljesen új hír, ugyanis a vállalat nemrégiben már közölte, hogy butadién üzemet hoz létra Kínában. A butadién hosszúkötésű szerves vegyület, melyet jellemzően kőolajból állítanak elő krakkolással. Elsősorban műanyag és gumi jellegű termékeknél hasznosítják. A jelenlegi finomítói környezetben az egyik legnagyobb marzzsal rendelkező termék, a nehéz helyettesíthetőségének és a végtermék iránti növekvő keresletnek köszönhetően.
A BMW ma reggel publikálta kínai értékesítési adatait. Meglepően jó számokat közölt a társaság, júniusban az előző évhez viszonyítva 44,1%-kal több autót értékesítettek az ázsiai országban, ez összesen 34.481 darab eladott autót jelent. Az év első hat hónapjában 182.000 darab járművet értékesített a kínai piacon, ami 15%-os bővülés tavalyhoz képest. A globális eladások is szépen alakulnak, összesen 19,1%-os növekedést könyvelhet el a BMW.
A Commerzbank bejelentette, hogy 260 millió fontért értékesítette a Lloyd’s irodaépületét. Az épületet eredetileg még 2005-ben vásárolták meg 231 millió fontért. A befektetésen így 12,5%-ot, évesítve 1,5%- ot sikerült realizálni a kedvezőtlen ingatlanpiaci helyzet hatására.
A Fiat és a PSA egy 5 éves és 700 millió eurós beruházási tervről állapodott meg. Az együttműködés célja a közös alapokra épülő Fiat Ducato, Peugeot Boxer és Citroen Jumper modellek leváltása, ugyanis azok kezdenek a termék életciklus végéhez közeledni. A 700 millióból 550 milliót áll a Fiat, 150 milliót pedig a PSA konszern.
A Fiat Ducato modellje ettől a negyedévtől kezdődően Ram márkanév alatt kerül forgalomba az amerikai piacon.
Nem hivatalos információk alapján egy intézményi befektető a Credit Suisse közreműködésével 6,5 millió darab Lufthansa részvényt értékesített. Ez az összes Lufthansa részvénymennyiségnek 1,4%-a. A hír magyarázatot ad a Lufthansa tegnapi jelentős forgalmára és az árfolyam gyenge teljesítményére is.
A Deutsche Bank a korábbi eladásról tartásra javította a Siemens részvényeinek ajánlását.
Visszatért a növekedés
SZTORI

Visszatért a növekedés

Közzétette a KSH ma reggel az idei első negyedéves GDP-re vonatkozó...

Manipulatív gabonaárak
AGRÁR SAROK

Manipulatív gabonaárak

Hát persze, hogy manipulálják, hiszen tőzsdei tömegcikkekről van szó. Ott pedig minden hírt arra használnak, hogy hullámokat gerjesszenek, mert az...

2024. április 30.

Az Erste Befektetési Zrt. (székhelye: 1138 Bp., Népfürdő utca 24-26., 8. emelet; "az Erste") EZEN oldalon található adatkezelési tájékoztató ismeretében, a "Mentés" gomb megnyomásával egyértelműen és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat kezelje abból a célból, hogy az Erste Befektetési Zrt. részemre az általa nyújtott befektetési szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön, az adatkezelési tájékoztatóban foglalt időtartamig.

A "Mentés" gombra való kattintással továbbá hozzájárulok ahhoz, hogy az Erste Befektetési Zrt. az Erste Bank Hungary Zrt. (1138 Bp., Népfürdő utca 24-26.; a „Bank”) részére a jelen regisztráció során megadott valamennyi személyes adatomat továbbítsa annak érdekében, hogy a Bank részemre az általa nyújtott pénzügyi szolgáltatásokkal kapcsolatos gazdasági reklámot közvetlen üzletszerzés módszerével küldjön a Bankoldalon található adatkezelési tájékoztatójában foglaltak szerint az ott meghatározott időtartam alatt.

Erste tájékoztatását elfogadom, miszerint Erste a személyes adataimnak feldolgozásával az Idealap Kft.-t bízta meg adatfeldolgozási szerződés keretében.

Ezen felül tudomásul veszem, hogy jelen hozzájárulásomat akár az info@ersteinvestment.hu címre küldött nyilatkozatommal, akár a 06-1-2355-151 telefonszámon az Erste ügyfélszolgálatán, akár személyesen bármelyik Erste bankfiókban bármikor korlátozás és indokolás nélkül visszavonhatom.

Rendben